Startpagina » Pokémon Diamond & Pearl » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Relic Badge

Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Relic Badge

Nu je de vierde Badge hebt, moet je met de Team Galactic Grunt praten die bij de Great Marsh staat. Hij zal wegrennen, dus je zult hem moeten volgen. Praat nog een keer met hem en hij rent wéér weg. Volg hem nog een keer en je zult tegen je rivaal oplopen. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
StarlyLv. 26
BuizelLv. 25
RoseliaLv. 25
MonfernoLv. 28

+
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
StarlyLv. 26
RoseliaLv. 25
PonytaLv. 25
PrinplupLv. 28

+
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
StarlyLv. 26
BuizelLv. 25
PonytaLv. 25
GrotleLv. 28

Nadat je je rivaal hebt verslagen, vertelt hij dat hij de Team Galactic Grunt (die jij net achterna zat) gaat achtervolgen. Jij moet hem ook achtervolgen, dus ga richting het oosten om op Route 213 uit te komen.

Route 213

Wanneer je een stukje verder bent op Route 213 zul je een huisje zien staan. Hier woont Dr. Footstep en hij kijkt naar de poten van je Pokémon. Als je Pokémon het goed met je kunnen vinden, beloont hij ze met een Footprint Ribbon.

Als je richting het oosten gaat, zul je de Team Galactic Grunt weer tegenkomen. Volg hem, en je zult uiteindelijk aankomen bij Hotel Grand Lake. Ga hier naar binnen, loop rechtdoor en ga weer naar buiten; je bent nu in het Valor Lakefront. Hier kun je ergens een nieuwe functie voor je Pokétch halen, namelijk de Tosser.

Valor Lakefront

Vlakbij het hotel vind je een restaurant waar je met wat trainers kunt vechten om zo je Pokémon te trainen en wat geld te verdienen. Buiten het restaurant vind je de Team Galactic Grunt aan de oostkant. Praat met hem, en hij vlucht naar het noorden. Wanneer je nogmaals met hem praat (nadat je hem weer gevolgd bent), zal hij het opgeven en je uitdagen voor een gevecht. Dit moet niet als te moeilijk zijn, want hij heeft alleen een Lv. 25 Glameow. Wanneer je hem verslagen hebt, rent hij boos weg.

Ga nu richting het noorden en je komt Cynthia tegen. Ze vraagt je hoe het gaat met je Pokédex en geeft je de SecretPotion. Dit kun je tegen de Psyduck gebruiken die de weg op Route 210 blokkeren. Loop verder naar het noorden en je komt op Route 214.

Route 214

Op Route 214 kun je twee wegen nemen. De weg aan de linkerkant bevat minder gras en Trainers dan de rechter; verder stelt Route 214 niet veel voor. Als je het pad lang de berg neemt, zul je aan het einde een ingang naar een grot zien. Hier vind je TM28 Dig.

Aan het einde van Route 214 kom je uit in Veilstone City. Zorg dat je hier je Pokémon geneest en leer hier aan een Pokémon de aanval HM05 Defog. Ga nu naar het westen om via Route 215 weer bij de Psyduck op Route 210 te komen.

Route 210

Praat met de Psyduck en je kunt nu de SecretPotion gebruiken en ze zullen allemaal verdwijnen. Nu je dit gedaan hebt, komt Cynthia op je af. Als je positief antwoord geeft op haar vraag, krijg je de Old Charms van haar. Vervolgens vertelt ze je dat je naar Celestic Town moet gaan en vertrekt ze.

Nu je op het noordelijke gedeelte van Route 210 hebt bereikt, zul je niet veel kunnen zien dankzij de mist. Je kunt de mist weghalen door HM05 Defog te gebruiken, maar je kunt ook proberen in de mist de weg te vinden. Ergens kun je nog een TM30 Shadow Ball vinden, maar meer ook niet. Wanneer je je weg hebt gevonden, kun je helemaal richting het westen gaan totdat je uitkomt in Celestic Town.

Celestic Town

Wanneer je voorbij het Pokémon Center in Celestic Town komt, zal een oude vrouw je tegemoet komen en vertelt je wat over een legende. Als je nu naar het zuidwesten een huis binnengaat, geeft een man je de Analog Clock voor je Pokétch. Genees nu je Pokémon en ga naar het midden van het dorp, en praat met de Team Galactic Grunt die voor de ingang van een grot staat. Hij zal je vervolgens uitdagen voor een gevecht. Hij heeft een Lv. 25 Beautifly en een Lv. 27 Croagunk.

Nadat je hem verslagen hebt rent hij weg en komt dezelfde oude vrouw op je af om je te bedanken. Ze merkt dat je de Old Charms hebt gekregen van Cynthia en neemt je vervolgens mee de grot in. In de grot vertelt ze over Drie Elfjes en een Pokémon die Sinnoh zou hebben gemaakt. Hierna geeft ze je HM03 Surf! Wanneer je de grot verlaat, zal de man met het blauwe haar je aanspreken. Hij stelt zich voor als Cyrus en vertelt je wat over Mt. Coronet.

Nu is het tijd om terug te gaan naar Hearthome City en Leader Fantina uit te dagen om zo je vijfde Badge te halen!

Route 211

Op het oostgedeelte van Route 211 vind je meer Trainers en sterke wilde Pokémon. Als je met de Trainer bij de Ruin Maniac praat, zal hij je TM77 Psych Up geven. Aan de westkant is nog een ingang van Mt. Coronet. Hier kun je nog niet veel doen, dus loop verder richting Hearthome City.

Hearthome City Gym

Voordat je bij Fantina kunt komen, moet je eerst vier raadsels oplossen. Wanneer je door de goede deur gaat, kun je verder. Ga je een foute deur binnen, dan moet je een Trainer verslaan.

+
Leader Fantina
Leader Fantina
DrifblimLv. 32
MismagiusLv. 36
GengarLv. 34

Dit zal een lastig gevecht worden, want het Ghost-type heeft niet zoveel zwaktes. Wat je goed kunt gebruiken, is een Dark-type aanval zoals bijvoorbeeld Bite.

Als je Fantina verslagen hebt, krijg je de Relic Badge waarmee je HM03 Surf buiten gevechten kunt gebruiken. Ook geeft ze je TM65 Shadow Claw.