Startpagina » Dynamax en Wild Area onthuld voor Pokémon Sword en Shield

Dynamax en Wild Area onthuld voor Pokémon Sword en Shield

In een speciale Pokémon Direct-uitzending is vandaag een hoop nieuwe informatie bekendgemaakt over de aankomende Pokémongames Pokémon Sword en Pokémon Shield!

Heb je de uitzending gemist? Bekijk hem hieronder, of lees verder om te zien wat er allemaal nieuw is.

Dynamax

In de Galar-regio, waar Pokémon Sword en Shield zich afspelen, doet zich een wel heel speciaal fenomeen voor: Dynamax. Wanneer een Pokémon Dynamaxt, groeit deze tot een enorme grootte en worden al zijn aanvallen sterker.

Om je Pokémon te kunnen Dynamax-en, dien je eerst een Dynamax Band te bemachtigen in het verhaal. Als je op een speciale knop drukt in een gevecht, verandert je Pokémon een Dynamax Pokémon. Hij krijgt dan een flinke krachtboost, en al zijn aanvallen veranderen in verschillende speciale Max Moves, zeer sterke aanvallen die een speciaal effect kunnen hebben. Normal-type aanvallen die schade toerichten veranderen bijvoorbeeld in Max Strike, een aanval die de Speed van de tegenstanders verlaagt. Andere Max Moves zijn Max Overgrowth (Grass-type) en Max Guard (Normal-type).

Maar let op, na drie beurten verandert de Pokémon weer terug naar zijn normale formaat. Ook kun je Dynamax alleen gebruiken op specifieke plaatsen in de Galar-regio, en kun je het slechts één keer per gevecht activeren. Eén van zulke plaatsen zijn de Pokémon Gyms, die in de Galar-regio enorme stadiums bevatten. De Gym Leaders van de Pokémon Gym zullen ook een Dynamax Pokémon tegen je gebruiken!

Nieuwe Pokémon

Natuurlijk zijn er ook weer enkele nieuwe Pokémon die je in de Galar-regio kunt ontmoeten!

 • Wooloo, de Sheep Pokémon. Normal-type met de Ability Fluffy of Run Away.
 • Gossifleur, de Flowering Pokémon. Grass-type met de Ability Cotton Down of Regenerator.
 • Eldegoss, de Cotton Bloom Pokémon en de evolutie van GossifleurGrass-type met de Ability Cotton Down of Regenerator.
 • Drednaw, de Bite Pokémon. Water/Rock-type met de Ability Strong Jaw of Shell Armor.
 • Corviknight, de Raven Pokémon. Flying/Steel-type met de Ability Pressure of Unnerve.
 • Zacian, een Legendarische Pokémon van de Galar-regio. Deze Pokémon verschijnt in Pokémon Sword.
 • Zamazenta, een Legendarische Pokémon van de Galar-regio. Deze Pokémon verschijnt in Pokémon Shield.

Gossifleur en Eldegoss hebben een nieuwe Ability genaamd Cotton Down. Wanneer een Pokémon met deze Ability geraakt wordt door een aanval, wordt de Speed van andere Pokémon in het gevecht verlaagd.

Wild Area

Tussen de dorpen en steden van de Galar-regio bevindt zich een groot, uitgestrekt gebied genaamd de Wild Area. In de Wild Area kun je vrij rondlopen en de camera bewegen om wilde Pokémon en voorwerpen te vinden. Hier lopen allerlei zeldzame Pokémon vrij rond, die je in de rest van de regio niet kunt vinden. Welke wilde Pokémon verschijnen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het weer en je locatie.

In de Wild Area kun je samenwerken met drie andere spelers om deel te nemen aan Max Raid Battles. Dit zijn gevechten met extra krachtige Dynamax Pokémon, die gedurende het gehele gevecht in Dynamax-vorm blijven. Slechts één van de vier spelers zal hun eigen Pokémon kunnen Dynamax-en, dus om de wilde Pokémon te verslaan die je slim samen te werken. Als je de wilde Dynamax Pokémon verslaat, heb je de optie om hem te vangen; sommige Pokémon zijn alleen op deze manier te vangen.

Max Raid Battles kunnen zowel lokaal als online gespeeld worden als je een Nintendo Switch Online-abonnement hebt. Indien je geen drie andere spelers hebt, zullen Support Trainers je groep aanvullen tot je vier Trainers hebt.

Personages

Verder zijn enkele van de nieuwe personages onthuld, die je in de Galar-regio zult ontmoeten.

 • Leon is de populaire Champion van de Galar-regio. Hij gebruikt een Charizard, en is nog nooit verslagen in een officieel Pokémongevecht.
 • Hop is het kleine broertje van Leon, die op een dag zelf de Champion wil worden. Hij zal dienen als jouw rivaal in het spel.
 • Professor Magnolia is de lokale Pokémon-professor van de Galar-regio, die onderzoek doet naar het Dynamax-fenomeen.
 • Sonia is de assistente van Professor Magnolia en een oude vriend van Leo. Zij zal je tijdens je reis helpen en advies geven.
 • Milo is één van de Gym Leaders waar je het tegen op zult nemen. Hij is gespecialiseerd in Grass-type Pokémon en gebruikt onder andere een Dynamax Eldegoss.

Overige nieuwtjes

De manier waarop je wilde Pokémon tegenkomt in Pokémon Sword en Shield is iets anders dan je gewend bent. Net als in Pokémon Let's Go, Pikachu en Eevee zullen sommige Pokémon zichtbaar zijn in het veld, en door naar ze toe te lopen kun je het gevecht beginnen — mits je ze te pakken kunt krijgen.  Andere Pokémon verstoppen zich liever in het hoge gras. Met behulp van een “!” indicator kun je zien waar deze Pokémon verstopt zitten.

Tijdens je reis door de Galar-regio word je opnieuw bijgestaan door een Rotom. In Pokémon Sword en Shield zit deze Rotom in de zogeheten Rotom Phone, die allerlei apps heeft zoals de traditionele Pokédex. Ook kan Rotom in je elektrische fiets kruipen, waardoor je sneller kunt fietsen of (op een gegeven moment) zelfs over water kunt fietsen. Om terug te keren naar steden en dorpen die je eerder bezocht hebt, kun je gebruik maken van de Galar Taxi: hun Corviknight zal je dan naar je bestemming vliegen.

Releasedatum

Ten slotte is de releasedatum van deze nieuwe games bekendgemaakt! Pokémon Sword en Pokémon Shield zullen wereldwijd op 15 november 2019 verschijnen, exclusief voor Nintendo Switch.

In de Benelux zal Nintendo een speciaal Pokémon Sword & Pokémon Shield Duopakket uitbrengen. Dit duopakket bevat beide games in de reguliere doosjes, plus een exclusieve gouden SteelBook met Zacian en Zamazenta, waar je twee Game Cards in kunt stoppen.

Screenshots

Nog niet gezien? Neem dan een kijkje naar enkele van de vele nieuwe screenshots die onthuld zijn:

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>