Startpagina » Evenementen » Release Nintendo Switch OLED-model

Release Nintendo Switch OLED-model

Datum: 8 oktober 2021
Tags:

Na vele geruchten heeft Nintendo een nieuwe editie van de Nintendo Switch onthuld. Het gaat om een upgrade van het reguliere Switch-model, dat nu met een OLED-scherm uitgebracht wordt.

Het Nintendo Switch OLED-model lijkt veel op het klassieke Nintendo Switch-model. Alle accessoires, zoals Joy-Cons, zullen dan ook compatibel zijn. Er zijn echter enkele verschillen:

  • Het OLED-model heeft een 7-inch OLED-scherm dat 27% groter is dan het klassieke 6,2-inch LCD-scherm.
  • Het OLED-model bevat 64 GB interne opslag, terwijl dat bij het klassieke model 32 GB is.
  • De kickstand van het OLED-model is breder en vrij verstelbaar.
  • De dock van het OLED-model bevat nu een LAN-poort voor bedraad internet, zonder dat je hier een adapter voor nodig hebt.
  • Het OLED-model heeft verbeterde speakers, waardoor het geluid beter klinkt in handheld-modus.

Qua prestaties komt het nieuwe OLED-model overeen met de huidige Nintendo Switch-varianten. Games zullen dus niet beter of sneller werken op het nieuwe model. Ook de resolutie van het OLED-scherm is hetzelfde (1280 x 720). De batterijduur van het OLED-model wordt geschat op 4,5 tot 9 uur, dus evenveel als de Nintendo Switch-modellen met verbeterde batterijduur die vanaf 2019 beschikbaar zijn.

Het nieuwe Nintendo Switch OLED-model wordt ook gebundeld met een nieuw dock, waaraan een LAN-poort is toegevoegd. Het nieuwe model kan echter ook gebruikt worden met de oude docks. Omgekeerd zal het klassieke Switch-model ook compatibel zijn met het nieuwe dock na een systeemupdate.

Het nieuwe Nintendo Switch OLED-model zal op 8 oktober 2022 verkrijgbaar zijn. De prijs is niet bekendgemaakt. De console wordt gelanceerd in twee uitvoeringen: wit en neonblauw/neonrood. Meer informatie over het systeem vind je op de Nintendo-website.

Vul alle verplichte velden in.
Heb je een fout gezien op deze pagina? Laat het ons dat weten zodat we het kunnen aanpassen! Ook opmerkingen over ontbrekende informatie of te weinig uitleg zijn welkom.