Startpagina » Evenementen » Release Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Release Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Datum: 6 maart 2020
Tags: Mystery Dungeon, release, Rescue Team DX, Spike Chunsoft

Op 6 maart 2020 verschijnt Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX exclusief voor Nintendo Switch! Dit is een remake van Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team en Blue Rescue Team, die oorspronkelijk verschenen voor de Game Boy Advance en Nintendo DS in 2006. Zoals gewoonlijk wordt de game ontwikkeld door Spike Chunsoft. Rescue Team DX werd onthuld in een uitzending van Pokémon Direct van 9 februari 2020.

In Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX speel je de rol van een mens die plotseling in een Pokémon verandert en getransporteerd wordt naar de Pokémon-wereld. Er is echter geen tijd om te piekeren: overal in de wereld duiken Mystery Dungeons op, die vol zitten met aggressieve Pokémon. Het is aan jou en je partner de taak om de Pokémon te redden die verdwaald zijn in de Mystery Dungeons.

De games bieden ook een aantal nieuwe features:

  • Met de L-knop kun je de automatische modus aanzetten, waardoor je automatisch door de kerker loopt. De automatische modus zal echter niet alles voor je doen: zodra je bij een vijandige Pokémon in de buurt komt, wordt de automatische modus uitgeschakeld.
  • Als je op de A-knop drukt zul je automatisch je meest effectieve aanval tegen de tegenstander voor je gebruiken. Dit vervangt de basisaanval uit de originele games.
  • Je basisteam bestaat nog steeds uit maximaal 3 Pokémon, maar door wilde Pokémon te rekruteren in een kerker kun je nu met maximaal 8 Pokémon tegelijk reizen.
  • Wanneer je flauwvalt in een kerker heb je de optie om één van je eigen teams te gebruiken om jezelf te redden.
  • Move Levels, die oorspronkelijk verschenen in de Nintendo 3DS-games, zijn toegevoegd aan Rescue Team DX. Door een aanval vaak te gebruiken, zal hij stijgen in kracht.
  • Mega Evolution keert terug uit Pokémon Super Mystery Dungeon.
  • Enkele Pokémon uit latere generaties zullen in de game verschijnen, zoals Lucario.
  • Aanvallen uit latere generaties zijn toegevoegd.

Ondertussen kun je alvast een gratis demo downloaden uit de Nintendo eShop! Zodra de volledige game uitkomt, zul je je voortgang kunnen overzetten.

Bekijk de trailer: