Startpagina » Pokémon FireRed & LeafGreen » Pokémon FireRed & LeafGreen Walkthrough

Pokémon FireRed & LeafGreen Walkthrough

Deze walkthrough is geschreven om je door het verhaal in Pokémon FireRed en LeafGreen te helpen. Het bevat alle informatie die je nodig hebt van het begin tot het einde.

Je kunt het menu aan de rechterkant gebruiken om naar een specifiek deel in de walkthrough te gaan. Bij ieder deel staat aangegeven welke gebieden hierin beschreven worden.

Mocht je na het lezen van de walkthrough toch niet verder komen in het spel, dan kun je je vraag stellen in onze Discord!

Opening

Zodra je het spel opstart, krijg je het iconische gevecht tussen Gengar en Nidorino te zien. Na de introductie verschijnt het titelscherm en kun je een nieuw spel beginnen.

Aan het begin van je nieuwe avontuur zul je begroet worden door Professor Oak. Hij heet je welkom in de wereld van de Pokémon, en vraagt allereerst naar jouw naam. Vervolgens kun je je rivaal ook een naam geven. (In deze walkthrough gebruiken we de naam Blue voor de rivaal.)

Na de introductie verschijn je in je kamer in Pallet Town. Check eerst je computer, die linksboven in je kamer staat, om een Potion te ontvangen — deze zal al snel van pas komen. Rechtsboven vind je de trap; daal deze af, en verlaat je huis door op de deurmat te staan en op omlaag te drukken. Je avontuur kan beginnen!