Startpagina » Pokémon FireRed & LeafGreen » Pokémon FireRed & LeafGreen Walkthrough » Pokémon FireRed & LeafGreen Walkthrough – Cascade Badge

Pokémon FireRed & LeafGreen Walkthrough – Cascade Badge

Met je eerste Badge op zak is het tijd om Pewter City te verlaten en op pad te gaan naar Cerulean City, waar de volgende Pokémon Gym op je wacht. Verlaat de stad aan de oostzijde om op de volgende Route te komen.

Route 3

In tegenstelling met de eerste Routes, zit Route 3 barstensvol Trainers. Om verder te komen, loop je de trappen op en naar het oosten, tot je niet verder kunt. Daal dan de trap af, en je komt bij een grasveldje waar je wilde Pokémon kunt vangen. Blijf verder naar het oosten lopen tot je bij een tweede grasveld komt. Mt. Moon ligt nu nog op een steenworp afstand.

Technisch gezien bevind je je nu al op Route 4, maar aan deze kant van de berg zul je geen wilde Pokémon vinden. Naast de ingang van Mt. Moon vind je een Pokémon Center, waar je nog even bij kunt komen voor de lange tocht door Mt. Moon. In het Pokémon Center zul je een verkoper vinden die je een Magikarp aanbiedt voor 500 Poké Dollars. Dit lijkt oplichterij, want de Lv. 5 Magikarp die je krijgt kent geen enkele aanval! Toch is het het waard om deze te trainen, want op Lv. 20 evolueert hij in de krachtige Pokémon Gyarados.

Zodra je klaar bent voor de tocht betreed je de grotingang rechts van het Pokémon Center.

Mt. Moon

Mt. Moon is een stuk groter dan Viridian Forest; de grot bestaat uit drie verdiepingen en allerlei kleine gangetjes. De verdieping waarom je de grot betreedt (vanaf Route 3) is 1F. Loop je naar het noorden, dan zul je een bordje passeren dat je waarschuwt voor wilde Zubat. Als je hier linksaf slaat, dan zul je in het zuidwesten van de grot TM09 Bullet Seed vinden. Mocht je Bulbasaur als starter hebben gekozen, dan kun je deze aanval aan hem leren.

Om verder te gaan ga je terug naar het bordje over de Zubat bij de ingang, en sla je rechtsaf. Na een gangetje kom je bij een afdalende trap; als je deze afdaalt, kom je in een gang op verdieping B1F. Na nog een trap afgedaald te hebben zul je op B2F zitten. In deze kamer vind je het eerste gevecht met een lid van het kwaadaardige Team Rocket! Het blijkt dat Team Rocket in de grot aan het zoeken is naar fossielen.

Terug op de hoogste verdieping, kun je verschillende kanten uit. Als je naar het zuiden loopt, zul je bij een splitsing komen; ga je naar rechts, dan zul je een Rare Candy vinden. Ga vervolgens zo ver mogelijk naar het noordoosten, tot je niet verder kunt. Loop dan langs de noordelijke muur naar links, en je komt bij een tweede trap die omlaag gaat. Volg je deze trap naar B1F, en de volgende trap naar B2F, dan zul je TM46 Thief vinden — een Dark-type aanval. Ook hier is een Team Rocket Grunt te vinden. Klim vervolgens weer twee trappen omhoog naar 1F.

Moon Stone

Eén van de zeldzame voorwerpen die je in Mt. Moon vindt, is een Moon Stone. Met deze maanrots kun je bepaalde Pokémon meteen laten evolueren! Een aantal daarvan ben je misschien al tegengekomen: Jigglypuff en Clefairy. Ook de evoluties van Nidoran kunnen verder evolueren met een Moon Stone. Maar pas op: zodra je een Pokémon evolueert met een steen, zal hij geen aanvallen meer leren door in level te stijgen. De enige manier om hem dan nieuwe aanvallen aan te leren, is door je waardevolle TM's of HM's te gebruiken!

Loop vanaf de tweede trap verder naar beneden, dan naar links en weer omhoog. Je komt nu uit bij een derde trap. Vlakbij de derde trap zul je een Moon Stone vinden. Daal vervolgens de trap af naar B1F en de volgende naar B2F. Je komt uit op een verhoging; loop het trapje rechts van je af, langs de Team Rocket Grunt, en dan het trapje rechts daarvan weer omhoog. Vervolgens loop je een lange wag om een stel muren heen, tot je bij een doorgang naar de volgende kamer komt.

In de volgende kamer vind je een man met twee fossielen. Zodra je langs de man loopt, zal jij je aanzien voor een dief en je uitdagen voor een gevecht.

+
Super Nerd
Super Nerd
GrimerLv. 12
VoltorbLv. 12
KoffingLv. 12

Nadat je de Super Nerd verslagen hebt, zal hij toegeven en mag je één fossiel uitkiezen om zelf mee te nemen.

Welk fossiel moet ik kiezen?

In Mt. Moon kun je kiezen om één van de twee fossielen mee te nemen. Veel later in je avontuur zul je dit fossiel weer tot leven kunnen laten wekken om een unieke Pokémon te bemachtigen! Kies je voor het Dome Fossil, dan zul je later Kabuto ontvangen. Kies je voor het Helix Fossil, dan krijg je Omanyte. Beide zijn Rock/Water-type Pokémon.

Aan het einde van de gang zul je bij een trap komen. Beklim deze en de volgende trap, en je zult Mt. Moon verlaten.

Route 4

Na het hectische Mt. Moon is Route 4 een vrij rustige Route. Er zijn geen Trainers die je in de weg staan, en het hoge gras kun je vermijden als je niet wilt vechten. Loop simpelweg naar het oosten, tot je bij een grasveld komt. Spring hier echter nog niet niet naar beneden, maar klim de heuveltjes op en je zult TM05 Roar vinden. De hoogste heuvel kun je momenteel nog niet beklimmen, dus ga verder naar het oosten tot je in Cerulean City komt.

Terugkeren naar Pewter City

Zodra je bij het grasveld op Route 4 naar beneden springt, zul je een tijdje niet meer terug kunnen keren. Zorg dus dat je alle Pokémon hebt gevangen die je wilde op de voorgaande Routes!

Cerulean City

In Cerulean City is een hoop te zien. Er is zoals gewoonlijk een Pokémon Center en Poké Mart, maar ook een Pokémon Gym en een fietsenwinkel. De fietsenwinkel is te vinden in het zuidwesten van de stad, maar de fietsen die ze verkopen zijn zo duur dat je ze niet kunt kopen. In een huisje in het noordwesten van de stad vind je een man die je de effecten van alle Gym Badges in de Kanto-regio kan uitleggen.

De Trainers in de Pokémon Gym in Cerulean City gebruiken sterke Water-type Pokémon. Als je wat wilt trainen, is het een goed idee om de Route naar het noorden eerst te verkennen. Zorg dat je Pokémon genezen zijn en probeer Cerulean City te verlaten aan de noordzijde; je zult worden tegengehouden door je rivaal, die je uitdaagt voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
PidgeottoLv. 17
RattataLv. 15
AbraLv. 16
CharmanderLv. 18
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
PidgeottoLv. 17
RattataLv. 15
AbraLv. 16
SquirtleLv. 18
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
PidgeottoLv. 17
RattataLv. 15
AbraLv. 16
BulbasaurLv. 18

Na het gevecht zal je rivaal vertrekken en kun je verder naar Route 24.

Route 24

Op Route 24 staat je een uitdaging te wachten: Nugget Bridge! Als je de vijf Trainers achter elkaar verslaat, dan zul je een zeer waardevolle Nugget ontvangen. Gelukkig kun je tussen de Trainers in even teruggaan naar Cerulean City om je Pokémon te genezen. Zodra je de Trainers verslagen hebt, geeft een man aan het einde van de brug je de beloofde Nugget… maar het blijkt een recruiter van Team Rocket te zijn! Versla hem, en je kunt verderlopen.

In het westen van de Route vind je een grasveld waar je wilde Pokémon kunt vangen, en op een heuveltje in het noordwesten vind je TM45 Attract. Loop daarna naar het oosten om Route 25 te bereiken.

Route 25

Route 25 is een doolhof van struiken, en het wemelt van de Trainers. Halverwege de Route zul je een voorwerp zien liggen, geblokkeerd door een Trainer en een Cut-boompje. Omdat je nu nog geen Cut hebt, kun je op een afstand voorbij de Trainer lopen, zodat hij naar voren loopt als hij je ziet. Na het gevecht kun je vervolgens TM43 Secret Power oprapen!

Helemaal aan het einde van de Route zul je bij een huisje komen. Ga hier naar binnen en je ontmoet Bill, de beheerder van het Pokémon Storage System. Bill heeft je hulp nodig, want door een mislukt experiment is hij in een Pokémon veranderd. Antwoord “YES” op zijn vraag, en hij zal de teleporter binnengaan. Loop dan naar zijn computer toe en check het toetsenbord om de transformatie terug te draaien. Als dank voor je hulp geeft Bill je een S.S. Ticket!

Nu je Bill geholpen en je Pokémon getraind hebt, is het tijd om terug te keren naar Cerulean City om de Pokémon Gym uit te dagen.

Cerulean City Gym

In de Cerulean City Gym zijn naast de Gym Leader twee Gym Trainers te vinden. De eerste zwemt in het water en is optioneel; de tweede niet. Na de Trainer komt je aan bij de Gym Leader, Misty, die Water-type Pokémon gebruikt.

+
Leader Misty
Voorwerpen:
X Defense x2
Leader Misty
StaryuLv. 18
StarmieLv. 21

Nadat je Misty hebt verslagen, geeft ze je de Cascade Badge! Hiermee zul je HM01 Cut kunnen gebruiken buiten gevechten en zullen geruilde Pokémon tot Lv. 30 je gehoorzamen. Ook ontvang je TM03 Water Pulse.

Om de volgende Gym te bereiken, moet je dwars door het centrum van de Kanto-regio naar Vermilion City. Maar eerst is er nog een zaak in Cerulean City die opgelost moet worden.