Startpagina » Pokémon FireRed & LeafGreen » Pokémon FireRed & LeafGreen Walkthrough » Pokémon FireRed & LeafGreen Walkthrough – Earth Badge

Pokémon FireRed & LeafGreen Walkthrough – Earth Badge

Met zeven Badges in je bezit, resteert enkel nog de Pokémon Gym in Viridian City. Spring aan de kust van Cinnabar Island in het water en Surf naar het noorden om op Route 21 te komen.

Route 21

Blijf naar het noorden Surfen om het einde van de Route te bereiken. Onderweg zul je langs plateaus Surfen met Trainers erop. Tegen het einde van de Route is een grasveld waar je wilde Pokémon kunt vangen.

Zodra je het einde van de Route bereikt hebt, ben je weer in Pallet Town, waar je avontuur begonnen is! Blijf naar het noorden gaan en doorkruis Route 1 om weer in Viridian City te komen.

Viridian City

Ga naar de Pokémon Gym in het noorden van de stad. Je zult merken dat je nu wél naar binnen kunt!

Viridian City Gym

De Pokémon Gym in Viridian City komt misschien bekend voor: de pijlen uit de Team Rocket Hideout keren terug! Zodra je op een pijl stapt, word je in die richting geslingerd totdat je een muur raakt of een vloerpaneel met een vierkant patroon. De Gym is ook enigszins een doolhof, met doodlopende paden en paden die in een cirkel gaan. Om bij de Gym Leader te komen, kun je de volgende route afleggen:

Loop eerst helemaal naar de rechtermuur en ga dan langs de muur omhoog. Stap op de pijl omhoog tot je tot stilstand komt in de rechterbovenhoek van de Gym. Stap dan op de pijl naar links en je komt naast een Trainer tot stilstand. Praat met de Trainer en versla hem. Keer dan terug naar de ingang van de Gym door op de pijl naar rechts en daarna de pijl naar beneden te stappen.

Ga vervolgens langs het linkerstandbeeld omhoog, en je zult drie Trainers tegenover elkaar zien staan. Negeer de Trainers, maar glip door de openings rechts van ze. Versla dan de naar rechts kijkende Trainer die je staande houdt, en loop verder naar links. Je komt nu bij de eedere Trainer, en omdat je hem al verslagen hebt zal hij niet naar je toelopen en de weg blokkeren. Ga verder naar de linkerbovenhoek, waar je de Gym Leader zult treffen.

De mysterieuze Gym Leader van Viridian City blijkt niemand anders dan Giovanni, de grote baas van Team Rocket, te zijn! Praat met hem om hem uit te dagen voor een laatste gevecht.

+
Leader Giovanni
Voorwerpen:
Guard Spec. x5
Leader Giovanni
RhyhornLv. 45
DugtrioLv. 42
NidoqueenLv. 43
NidokingLv. 45
RhydonLv. 50

Gelukkig is Giovanni een sportieve verliezer, en overhandigt hij je de Earth Badge! Met de Earth Badge in je bezit zullen geruilde Pokémon van ieder Level je zonder problemen gehoorzamen. Ook krijg je TM26 Earthquake.

Als je Giovanni na het gesprek nogmaals aanspreekt, vertelt hij dat hij Team Rocket zal opheffen, en verdwijnt dan. Met alle Badges in je bezit resteert nog maar één doel: het veroveren van de Pokémon League!