Startpagina » Galar-vormen, nieuwe Pokémon en personages Pokémon Sword & Shield onthuld

Galar-vormen, nieuwe Pokémon en personages Pokémon Sword & Shield onthuld

Vandaag is weer een hoop nieuwe informatie bekendgemaakt over de aankomende games Pokémon Sword en Pokémon Shield! In een nieuwe trailer en updates op de officiële site zijn onder andere Galar-vormen en nieuwe Pokémon onthuld. Ook is het kwaadaardige team bekendgemaakt, evenals andere personages die je op je reis door de Galar-regio zult tegenkomen.

Nieuwe Pokémon en Galar-vormen

Net als in Pokémon Sun en Moon bevat de Galar-regio in Pokémon Sword en Shield enkele oude Pokémon, die een nieuwe vorm gekregen hebben: de zogeheten Galar-vormen.

  • Galarian Weezing heeft het type Poison/Fairy en heeft de Ability Levitate, evenals een andere Ability die nog niet onthuld is. Galarian Weezing zuigt vervuilde lucht en gifgassen op uit zijn omgeving, en blaast door zijn schoorstenen weer schone lucht uit.
  • Galarian Zigzagoon heeft het type Dark/Normal en de Ability Pickup of Gluttony. Dit schijnt de originele vorm van Zigzagoon te zijn, die in de Galar-regio een stuk aggresiever zijn en erom bekend staan mensen en andere Pokémon voortdurend uit te dagen.
  • Galarian Linoone heeft ook het type Dark/Normal en Ability Pickup of Gluttony. Galarian Linoone is bliksemsnel en zijn aggressieve houding maakt hem populair onder de gefrustreerde jeugd van de Galar-regio.

Naast een nieuw type en uiterlijk, kunnen sommige Galarian Forms ook evolueren in een nieuwe Pokémon! Eén van deze Pokémon is Galarian Linoone: hij evolueert in een nieuwe Pokémon, Obstagoon. Obstagoon heeft het type Dark/Normal en de Ability Reckless of Guts. Alleen Galarian Linoone kunnen in Obstagoon evolueren; Linoone uit andere regio's hebben deze capaciteit niet. Obstagoon leert ook een nieuwe aanval genaamd Obstruct. Hij staat erom bekend dat hij liever niet de eerste aanval lanceert, maar juist zijn tegenstanders probeert uit te dagen om als eerste aan te vallen.

Ook is een gloednieuwe Pokémon onthuld: Morpeko. Hij heeft het type Electric/Dark en de unieke Ability Hunger Switch. Deze Ability zorgt ervoor dat hij iedere beurt wisselt tussen zijn Full Belly Mode en Hangry Mode. Morpeko's nieuwe aanval Aura Wheel verandert hierdoor van type: in Full Belly Mode is deze aanval Electric-type, en in Hangry Mode is de aanval Dark-type. Morpeko draagt altijd Berry-zaadjes bij zich waar hij op kan snacken als hij weer eens honger krijgt.

Nieuwe personages en Team Yell

Tijdens je reis door de Galar-regio zul je andere rivalen ontmoeten, die het ook hun zinnen hebben gezet op de Champion-titel. Eén van hen is Bede, een bedreven Pokémon Trainer die door Chairman Rose uitgenodigd is mee te doen aan de Gym Challenge, maar hij schijnt ook een andere doel te hebben. Hij gebruikt onder andere een Duosion. Een andere rivaal is Marnie, die ook een bepaalde reden heeft om de Champion te worden. Marnie gebruikt onder andere een Morpeko.

Waar Marnie gaat, zal Team Yell snel volgen. Deze groep herrieschoppers zijn enorme fans van Marnie, en dienen als het kwaadaardige team van de Galar-regio. Ze willen zo graag dat Marnie de Champion wordt, dat ze alle deelnemers zo veel mogelijk proberen te dwarsbomen. Het lijkt erop dat Marnie de enige is die ze een beetje tot rust kan brengen.

Poké Jobs

Ten slotte is een nieuwe spelfunctie bekendgemaakt, die alleen in de Japanse trailer vertoond werd. Met Poké Jobs kun je de Pokémon in je Box eropuit sturen om te helpen bij allerlei projecten en klusjes. Voor iedere klus kun je een aantal Pokémon sturen, die aan bepaalde eisen moeten voldoen: bijvoorbeeld, grote spierballen hebben. Als je Pokémon de klus met succes afronden, ontvangen ze Exp. Points en soms zeldzame voorwerpen.

Dit betekent ook dat Pokémon Sword en Shield weer het oude Box-systeem uit eerdere Pokémon-games gebruiken, waarbij iedere Box 30 Pokémon bevat en alleen via een PC beheerd kan worden, en dus niet het aangepaste systeem uit Pokémon: Let's Go, Pikachu en Eevee. De Poké Jobs functie is te gebruiken via de Rotomi, een machine die in ieder Pokémon Center staat en beheerd wordt door een Rotom. De Rotomi heeft ook andere functies, zoals de Loto-ID.

Trailer

Bekijk de nieuwe trailer(s):

 Screenshots

Deel dit bericht

Laat een reactie achter