Startpagina » Gigantamax-en, nieuwe Pokémon en personages onthuld voor Sword & Shield

Gigantamax-en, nieuwe Pokémon en personages onthuld voor Sword & Shield

In een nieuwe trailer voor Pokémon Sword & Shield is weer een hoop informatie onthuld over de aankomende games! De trailer introduceert een nieuw fenomeen, dat exclusief is aan de Galar-regio: Gigantamax-en. Daarnaast zijn er natuurlijk weer een aantal nieuwe Pokémon van de Galar-regio onthuld, en maken enkele belangrijke personages uit het verhaal hun entree. Ook is een bonus aangekondigd voor het Pokémon Sword & Pokémon Shield Duopakket.

Nieuwe Pokémon

Allereerst heeft de trailer enkele nieuwe Pokémon onthuld!

  • Alcremie, de Cream Pokémon, heeft het type Fairy en de Ability Sweet Veil.
  • Yamper, de Puppy Pokémon, was eerder al gespot in de Pokémon Sword & Shield E3-demo. Hij heeft het type Electric en de nieuwe Ability Ball Fetch. Dit zorgt ervoor dat als je een wilde Pokémon probeert te vangen en dit mislukt, Yamper de bal op zal rapen indien hij niet al een voorwerp vast heeft.
  • Rolycoly, de Coal Pokémon, heeft het type Rock en de Ability Steam Engine of Heatproof. Steam Engine is een nieuwe Ability, die de Speed van Rolycoly verhoogt als hij wordt geraakt door een Fire- of Water-type aanval.
  • Duraludon, de Alloy Pokémon, heeft het type Steel/Dragon en de Ability Light Metal of Heavy Metal.

Gigantamax-en

In tegenstelling tot Dynamax-en, waarbij de Pokémon reusachtig wordt en speciale aanvallen krijgt, krijgen Gigantamax Pokémon ook een drastisch ander uiterlijk. Daarnaast krijgen ze niet alleen superkrachtige Max Moves, maar ook een unieke G-Max Move.

Enkele van de Pokémon die een Gigantamax-transformatie krijgen, zijn Alcremie, Corviknight en Drednaw. Deze drie Pokémon behouden allemaal hun originele Type en Ability als ze transformeren in hun Gigantamax-vorm.

Hoewel iedere Pokémon kan Dynamax-en, is het Gigantamax-fenomeen slechts beperkt tot speciale exemplaren van bepaalde Pokémon-soorten. Bijvoorbeeld: de meeste Corviknight hebben alleen toegang tot het Dynamax-fenomeen. Alleen speciale Corviknight zullen een Gigantamax-transformatie kunnen ondergaan. Pokémon die kunnen Gigantamax-en, zullen heel soms in Max Raid Battles verschijnen.

  • Gigantamax Alcremie krijgt de unieke G-Max Move, G-Max Finale, indien hij een Fairy-type aanval kent. Deze aanval richt schade toe aan de tegenstanden én geneest de volle HP van alle Pokémon aan de zijde van Alcremie.
  • Gigantamax Corviknight krijgt de unieke G-Max Move, G-Max Wind Rage, indien hij een Flying-type aanval kent. Naast dat hij een hoop schade toericht aan de tegenstander, verwijdert deze aanval ook het effect van barrières als Reflect en Light Screen, en terreineffecten als Spikes en Electric Terrain.
  • Gigantamax Drednaw krijgt de unieke G-Max Move, G-Max Stonesurge, indien hij een Water-type aanval kent. Deze aanval doet flinke schade aan de tegenstander, en plaatst daarbij ook stenen op het veld, die schade toebrengen aan Pokémon van de tegenstander wanner ze het veld betreden.

Verhaal en personages

In Pokémon Sword en Pokémon Shield zul je er opnieuw op reis gaan om de Pokémon League te veroveren. In de Galar-regio bestaat de Pokémon League uit een reeks toernooien. De winnaar van het meest prestigieuze toernooi, de Champion Cup, mag zichzelf de Champion van de Galar-regio noemen. De huidige Champion van de Galar-regio is Leon.

Om deel te nemen aan dit toernooi zul je echter eerst de Gym Challenge moeten volbrengen. Dit bestaat zoals gewoonlijk uit het verslaan van acht verschillende Gym Leaders, en het bemachtigen van hun Badges. In de Galar-regio zijn Gym-uitdagingen grote toernooien die veel bekijks trekken. Deelnemers dragen voor de gelegenheid een speciaal uniform, en je mag hierbij zelf kiezen welke drie nummers je op je uniform draagt.

De organisator en voorzitter van de Galar Pokémon League is Chairman Rose, een directeur van een groot handelsbedrijf in de Galar-regio. Chairman Rose is ook degene die het fenomeen Dynamax invoerde in de Pokémon League. Hij wordt bijgestaan door zijn assistente en onderdirectrice, Oleana.

Nieuw in Pokémon Sword en Shield is dat de Gym Leaders verschillen tussen de twee versies. In Pokémon Sword zul je het opnemen tegen de Fighting-type meesteres, Bea. Maar in Pokémon Shield neem je het op tegen een andere Gym Leader: de Ghost-type expert Allister, die onder andere een Mimikyu gebruit.

Duopakket-bonus

Als je het Pokémon Sword & Pokémon Shield Duopakket koopt, ontvang je daarbij een extra bonus. Bij aankoop zul je twee codes krijgen (één per spel), die je in beide games kunt verzilveren om speciale Dynamax Crystals te krijgen. Deze Dynamax Crystals kun je gebruiken in de Wild Area om speciale Pokémon als Max Raid Battles op te roepen. In Pokémon Sword zul je hiermee Dynamax Larvitar kunnen vangen, en in Pokémon Shield krijg je Dynamax Jangmo-o. Deze twee Pokémon zijn normaal gesproken exclusief te vangen in de andere versie.

Ook enkele andere versie-exclusieve Pokémon zijn bekendgemaakt:

  • Deino en Jangmo-o kunnen normaal gesproken enkel in Pokémon Sword gevangen worden.
  • Larvitar en Goomy verschijnen normaal gesproken enkel in Pokémon Shield.

Screenshots

Deel dit bericht

Laat een reactie achter