Pokémon Gold, Silver & Crystal

Pokémon Gold Version en Pokémon Silver Version verschenen voor het eerst op 21 november 1999 in Japan voor de Game Boy Color, ruim drieënhalf jaar na het wereldwijde succes van Pokémon Red en Blue en Pokémon Yellow. Ruim een jaar later, op 14 december 2000, verscheen Pokémon Crystal Version. Op 22 september 2017 zijn de eerste twee games opnieuw uitgebracht in de Nintendo eShop voor Nintendo 3DS, in digitaal Virtual Console-formaat.

De games maakten optimaal gebruik van het kleurenpalet van de Game Boy Color en introduceerde honderd nieuwe Pokémon, een dag/nacht systeem en twee nieuwe types: Dark en Steel. Pokémon Crystal gaf spelers voor het eerst de mogelijkheid om te kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke personage, introduceerde de Move Tutor, kreeg een grafische update en bracht een paar aanpassingen in het verhaal en locaties ten opzichte van de eerste twee games.

In tegenstelling tot gebruikelijke Virtual Console-titels, is het in de 3DS-versies van Pokémon Gold en Silver mogelijk om gebruik te maken van draadloos lokaal multiplayer waardoor je met je vrienden kunt ruilen en vechten.

Verder zal het mogelijk zijn om met Pokémon Bank je team van Gold en Silver over te zetten naar de nieuwste games Pokémon Sun en Pokémon Moon.

Praat mee over deze games op ons forum!

Informatiepagina's

Vul alle verplichte velden in.
Heb je een fout gezien op deze pagina? Laat het ons dat weten zodat we het kunnen aanpassen! Ook opmerkingen over ontbrekende informatie of te weinig uitleg zijn welkom.Forum