Startpagina » Pokémon Gold, Silver & Crystal » Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough » Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough – Mineral Badge

Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough – Mineral Badge

Nadat je Chuck verslagen hebt in Cianwood City, is het tijd om terug te keren naar Olivine City om Amphy te genezen en Jasmine uit te dagen. Zorg dat je de SecretPotion niet vergeet: deze krijg je in het meest zuidelijke huisje in Cianwood City, indien je reeds met Jasmine hebt gepraat op de hoogste verdieping van het Olivine Lighthouse.

Praat met de vrouw vlak voor de Gym in Cianwood City, en ze zal je HM02 Fly geven. Hiermee kun je eenvoudig terugvliegen naar Olivine City en hoef je de zee niet opnieuw te trotseren.

Olivine City

Ga naar de vuurtoren in het zuidoosten van de stad. Loop tegen de klok in en bestijg de trappen, tot je links van je een gat ziet. Laat jezelf door het gat naar beneden vallen, en loop dan verder de trappen op. Je komt weer uit op de hoogste verdieping: praat hier met Jasmine en geef haar de SecretPotion. Amphy zal genezen zijn, en Jasmine keert terug naar de Gym!

Als je klaar bent om het tegen Jasmine op te nemen, ga dan naar de Gym in het noorden van Olivine City.

Olivine City Gym

In de Olivine City Gym staat er niets tussen het gevecht van jou en Jasmine. Loop naar het einde van de gang en daag haar uit!

+
Leader Jasmine
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Jasmine
Magnemite Lv. 30
Magnemite Lv. 30
Steelix Lv. 35

Voor je overwinning zal Jasmine je de Mineral Badge overhandigen. Deze verhoogt de kracht van je Steel-type aanvallen en de Defense van al je Pokémon, buiten gevechten met andere spelers. Ook ontvang je TM23 Iron Tail.

Als dit je zesde Gym Badge was, klik dan door naar het hoofdstuk over de Glacier Badge. Indien het je zevende Gym Badge was, zul je na het verlaten van de Gym worden opgebeld door Prof. Elm. Klik dan door naar het hoofdstuk over de Rising Badge.