Startpagina » Pokémon Gold, Silver & Crystal » Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough » Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough – Rainbow Badge

Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough – Rainbow Badge

Na Saffron City ligt de eerstvolgende Gym in Celadon City, in het westen. Verlaat Saffron City door de westelijke poort om Route 7 te bereiken.

Route 7

Wilde Pokémon in Route 7

+

Gras

G
S
C
Ochtend
40%
5%
30%
Middag
35%
30%
Avond
30%
G
S
C
Ochtend
10%
10%
10%
Middag
10%
10%
10%
Avond
10%
10%
G
S
C
Ochtend
30%
30%
30%
Middag
30%
30%
30%
Avond
G
S
C
Ochtend
20%
Middag
25%
Avond
20%
G
S
C
Ochtend
5%
Middag
5%
Avond
5%
G
S
C
Ochtend
30%
Middag
30%
Avond
30%
30%
G
S
C
Ochtend
5%
Middag
5%
Avond
5%
10%
G
S
C
Ochtend
20%
Middag
25%
Avond
20%
G
S
C
Ochtend
5%
Middag
5%
Avond
5%
G
S
C
Ochtend
Middag
Avond
35%
30%
30%
G
S
C
Ochtend
20%
Middag
20%
Avond
G
S
C
Ochtend
Middag
Avond
5%
5%
20%

Op Route 7 valt bijzonder weinig te zien. In het gras zijn enkele zeldzame Pokémon te vangen, maar er zijn geen Trainers of voorwerpen te vinden. Ook staat er een huisje (de ingang van het Underground Path), maar in Pokémon Gold, Silver en Crystal is dit niet toegankelijk.

Zodra je genoeg hebt van Route 7, loop je verder naar het westen om Celadon City te bereiken.

Celadon City

Wilde Pokémon in Celadon City

+

Surf

G
S
C
90%
90%
90%
G
S
C
10%
10%
10%

Ook Celadon City is een stad van jewelste. Enkele bezienswaardigheden zijn de Celadon Dept. Store en de Game Corner. De Celadon Dept. Store vind je in het noordwesten van de stad; hij heeft veel weg van de Goldenrod Dept. Store. Op de derde verdieping zijn o.a. enkele technische TMs te koop.

De Game Corner staat in het centrum van de stad (rechts van het meertje), en is inhoudelijk hetzelfde als de Game Corner in Goldenrod City. In het gebouw rechts van de Game Corner kun je je Coins inwisselen voor prijzen; hier zijn andere prijzen te krijgen dan in Goldenrod City.

Breng ook een bezoekje aan het Celadon Mansion, centraal in het noorden van de stad. Deze heeft een geheime achteringang, die je bereikt door achter het Pokémon Center langs te lopen. Hiermee bereik je een huisje op het dak. Als je 's avonds met de bewoner spreekt, zal hij je TM03 Curse geven.

In het zuidoosten van de stad vind je een restaurant. Check de prullenbak hier om een Leftovers te vinden; een van de beste voorwerpen die je een Pokémon vast kunt laten houden. Ten zuiden van het restaurant zul je een Cut-boompje vinden; hak deze weg en loop tussen de bomen naar het zuidwesten van de stad om de Gym te bereiken.

Ontmoet Eusine in Celadon City

Als je Pokémon Crystal speelt, zul je een oude bekende tegenkomen in Celadon City. Nadat je Suicune hebt gevangen in de Tin Tower (in Ecruteak City), zul je namelijk Eusine ontmoeten in het Pokémon Center. Wanneer je Suicune, Raikou én Entei alledrie gevangen hebt, praat dan nog eens met Eusine. Hij zal je vertellen dat een legendarische Pokémon gesignaleerd is bij de Tin Tower, en zal dan weglopen.

Nadat je Suicune, Raikou en Entei hebt laten zien aan Eusine is het mogelijk om de Tin Tower te beklimmen en de legendarische Pokémon Ho-Oh te vangen! Klik op de link hieronder om te lezen hoe je Ho-Oh bereikt.

Volgend hoofdstuk: Legendarische Pokémon

Celadon City Gym

De Celadon City Gym is vrij eenvoudig. Versla de Trainers op je pad om de achterkant te bereiken, waar je de Gym Leader, Erika, uit kunt dagen.

+
Leader Erika
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Erika
Tangela Lv. 42
Jumpluff Lv. 41
Victreebel Lv. 46
Bellossom Lv. 46

Als je Erika verslagen hebt, zal ze je de Rainbow Badge overhandigen. Deze versterkt de Grass-type aanvallen van je Pokémon, buiten gevechten met andere spelers. In tegenstelling tot de meeste andere Gym Leaders in Kanto heeft Erika wél een TM voor je: TM19 Giga Drain, een krachtige Grass-type aanval.

Na de Rainbow Badge is de dichtstbijzijnde Badge te winnen in Fuchsia City. Deze stad bereik je eenvoudig via de Cycling Road, ten westen van Celadon City.