Startpagina » Pokémon Gold, Silver & Crystal » Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough » Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough – Thunder Badge

Pokémon Gold, Silver & Crystal Walkthrough – Thunder Badge

Nadat je de Pokémon League hebt verslagen, is het spel nog lang niet afgelopen. Zodra je je spel weer opstart en een stap zet, zal Prof. Elm je opbellen en je vragen om langs zijn lab te komen.

Ga naar het lab van Prof. Elm in New Bark Town, en hij zal je een S.S. Ticket geven. Hiermee kun je de boot nemen naar Kanto! Ga naar de haven in Olivine City, in het zuiden van de stap, en stap de boot op.

S.S. Aqua

Zodra je naar beneden loopt, rent er een man tegen je aan. Hij zoekt zijn kleindochter en vraagt om je hulp. Je bevint je nu in een hal met ‘gaten' in de onderste muur; dit zijn deuren naar de verschillende kamers. Loop eerst naar links tot je een man bij een deur ziet staan; dit is jouw kamer. Door het bed te checken kun je je Pokémon genezen, en met de PC kun je je team beheren. In de andere kamers op het schip zul je met Trainers kunnen vechten.

Loop naar de hal rechts, en daal de trap af. Iets naar boven zal een man je pad blokkeren; hij vraagt je zijn vriend te vinden. Ga terug, en loop naar de kamer rechts van je eigen kamer. Praat met de man en hij zal je uitdagen; vervolgens loopt hij weer weg. Nu kun je verder door het schip lopen. Ga de trap rechts weer af, en volg de gang naar links. Hier vind je nog een trap die je naar de kabine brengt. Praat hier met het meisje die de kapitein aan het vervelen is. De man van eerder bedankt je voor het vinden van zijn kleindochter, en geeft je een Metal Coat!

Dan zul je te horen krijgen dat het schip aangekomen is. Ga terug naar de hal en praat met de man bovenin om het schip te verlaten. Je bent nu in Vermilion City!

Vermilion City

Wilde Pokémon in Vermilion City

+

Surf

G
S
C
90%
90%
90%
G
S
C
10%
10%
10%

Old Rod

G
S
C
15%
15%
15%
G
S
C
85%
85%
85%

Good Rod

G
S
C
35%
35%
35%
G
S
C
10%
10%
10%
G
S
C
35%
35%
35%
G
S
C
20%
20%
20%

Verlaat de haven en loop over de pier, en je zult de stad bereiken. Voor de ingang van Diglett's Cave ligt een Snorlax, waar je voorlopig nog niet langs kunt. Helemaal links staat de Pokémon Fan Club; als je met de voorzitter praat en naar zijn verhaal luistert, zal hij je een Rare Candy geven.

In het zuidwesten van de stad vind je een Pokémon Gym — in Kanto zijn namelijk nog eens acht Badges te winnen! Gebruik Cut of Surf om de Gym te bereiken.

Vermilion City Gym

De Vermilion City Gym staat vol met prullenbakken, maar in Pokémon Gold, Silver en Crystal hoef je je er geen zorgen om te maken; de deur naar de Gym Leader is al open. Baan je een weg langs de Trainers en loop naar de achterkant van de Gym, waar je een gevecht met Lt. Surge staat te wachten.

+
Leader Lt. Surge
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Lt. Surge
Raichu Lv. 44
Electrode Lv. 40
Magneton Lv. 40
Electrode Lv. 40
Electabuzz Lv. 46

Nadat je Surge verslagen hebt, ontvang je je eerste Kanto Badge: de Thunder Badge! Deze Badge maakt de Electric-type aanvallen van je Pokémon sterker, buiten gevechten met andere Trainers. Helaas heeft Surge geen TM voor je.

Omdat de weg naar het oosten is geblokkeerd door een slapende Snorlax, zit er niets anders op dan je reis te vervolgen naar het noorden.