Battle Frontier

Het Battle Frontier dateert al uit Pokémon Emerald en is ook bespeelbaar in de nieuwe HeartGold en SoulSilver-versies. In het Battle Frontier zijn verschillende dingen te doen. Je kunt er punten winnen en deze punten spenderen aan TMs, Tutor Moves, voorwerpen en kraskaarten.

Locatie

Het Battle Frontier bevindt zich op het strand ten westen van Olivine City (Route 40) en is pas toegankelijk nadat je de Pokémon League hebt verslagen.

Faciliteiten

In de Battle Frontier vind je de Battle Tower, de Battle Hall, de Battle Castle, de Battle Arcade en de Battle Factory.

Verbannen Pokémon

Sommige Pokémon mogen niet gebruikt worden in het Battle Frontier. Hier een lijstje van deze Pokémon:

Levels

Er zijn twee mogelijkheden in het Battle Frontier qua levels. Ofwel speel je met al je Pokémon op Lv. 50 ofwel met al je Pokémon op het hoogste level dat je Pokémon heeft in je team. Als je voor Lv. 50 kiest, zullen de Pokémon die hoger dan Lv. 50 zijn herleidt worden naar Lv. 50 (geen nood, als je een facility uitgaat, zullen ze hun oorspronkelijke level terug hebben) maar als een Pokémon lager is dan Lv. 50 blijft hij ook dat level in een facility. Het is dus slim om je Pokémon naar Lv. 50+ te trainen voordat je naar het Battle Frontier gaat.

Streaks

In het Battle Frontier moet je streaks winnen als je BP wilt verdienen. Een streak bestaat uit zeven Trainers behalve in de Battle Hall, daar bestaat een streak uit tien Trainers. Als je een streaks verslaat krijg je BP. Des te meer streaks je hebt, des te meer BP je krijgt maar de Trainers worden ook moeilijker.

VS. Recorder

Als je het Battle Frontier voor de eerste keer binnen gaat, zal je VS. Recorder een update krijgen. Vanaf nu kun je je battles in het Battle Frontier ook terug bekijken. Maar er is nog meer. Wanneer je een Frontier Brain verslaat krijg je een zilveren medaille op je VS. Recorder. Wanneer je een Frontier Brain voor de tweede keer verslaat, veranderd die zilveren medaille in een gekleurde medaille.

Battle Frontier Brains

De Frontier Brains zijn sterke Trainers. Bij elke faciliteit hoort één Frontier Brain. Wanneer je deze Trainers verslaat krijg je 20 BP en een medaille op je VS. Recorder. Let op! De Frontier Brains verschijnen enkel als je Single Battle speelt. Hier is een lijst met de Frontier Brains en bij welke faciliteit ze opdagen.

Battle Tower

De Battle Tower is ook weer van de partij. Deze hoge toren bevindt zich helemaal in het noorden van het Battle Frontier.

Nadat je één hele streak hebt uitgespeeld wordt je terug naar de balie gebracht en beloont met BP. Het is ook mogelijk om via Wifi een team van iemand anders te downloaden en er tegen te vechten. Zelf kun je ook teams uploaden. Hierin heb je 3 verschillende mogelijkheden om te vechten: Single Battle, Double Battle en Multi Battle.

Er is één hele speciale Trainer in de Battle Tower: Palmer Tycoon. Wanneer je aan je derde streak begint zal Palmer Tycoon als zevende Trainer in die streak opdagen. Hier zie je zijn Pokémon. Als je van Palmer Tycoon wint krijg je 20 BP en de zilveren medaille op je VS. Recorder.

Wanneer je aan je zevende streak begint zal Palmer Tycoon als zevende Trainer in die streak opdagen. Hij is nu véél sterker, dus let op. Hier zie je zijn Pokémon. Als je weer van Palmer Tycoon wint krijg je 20 BP en de gekleurde medaille op je VS. Recorder.

Battle Hall

De Battle Hall ligt in het noordwesten van het Battle Frontier.

In de Battle Hall wordt het level van je Pokémon niet verlaagt naar 50, dus als je Pokémon een hoger level heeft is dat gunstiger voor jou. Nadat je een hele streak hebt uitgespeeld wordt je terug naar de balie gebracht en beloont met BP. Hierin heb je 2 mogelijkheden om te vechten.

Single Battle

In Single Battle mag je maar 1 Pokémon kiezen waarmee je gaat vechten. Eenmaal binnen krijg je een paneel te zien met alle Pokémon-types samen met een rank. Als je een type kiest zal er een Trainer verschijnen met een Pokémon van het type dat je geselecteerd hebt. Als je deze Trainer verslaat zal bij het type dat je gekozen hebt “Rank 2″ verschijnen. Des te hoger de rank bij een type, des te moeilijker de Trainers worden.

Double Battle

In Double Battle mag je 2 Pokémon kiezen waarmee je gaat vechten. Hiermee vecht je 2 Vs. 2 tegen een Trainer. Eenmaal binnen krijg je een paneel te zien met alle Pokémon-types samen met een rank. Als je een type kiest zal er een Trainer verschijnen met een Pokémon van het type dat je geselecteerd hebt. Als je deze Trainer verslaat zal bij het type dat je gekozen hebt “Rank 2″ verschijnen. Des te hoger de rank bij een type, des te moeilijker de Trainers worden.

Er is één hele speciale Trainer in de Battle Hall: Argenta. Wanneer je aan je vijfde streak begint, zal Argenta als laatste Trainer opdagen. Argenta heeft geen vaste Pokémon, ze gebruikt een willekeurige Pokémon. Als je Argenta verslaat krijg je 20 BP en de zilveren medaille op je VS. Recorder.

Wanneer je aan je zeventiende streak begint, zal Argenta weer als laatste Trainer opdagen. Ze heeft geen vaste Pokémon, maar kijk uit. Ze is véél sterker en zal gegarandeerd Super Effective kunnen hitten op je Pokémon. Dit kan vrij moeilijk worden aangezien je maar 1 Pokémon hebt. Als je Argenta voor de tweede keer verslaat krijg je 20 BP en de gekleurde medaille op je VS. Recorder.

Battle Castle

Het Battle Castle ligt in het zuidwesten van het Battle Frontier.

Het Battle Castle is in principe hetzelfde als de Battle Tower, maar dit keer worden je Pokémon niet automatisch genezen. Nadat je je tegenstanders verslaat krijg je Castle Points, hiermee kun je je Pokémon genezen of de Pokémon van je eerstvolgende tegenstander bekijken. Na 7 gevechten ga je terug naar de balie en je tegenstander wordt elk gevecht iets sterker. Hierin heb je 3 verschillende mogelijkheden om te vechten: Single Battle, Double Battle en Multi Battle.

Er is één heel speciaal koppel in het Battle Castle: Valet Darach. Wanneer je aan je derde streak begint zal Valet Darach als zevende Trainer in die streak opdagen. Hier zie je zijn Pokémon. Als je van Darach wint krijg je 20 BP en de zilveren medaille op je VS. Recorder.

Wanneer je aan je zevende streak begint zal Darach als zevende Trainer in die streak opdagen. Hij is nu véél sterker, dus let op. Hier zie je zijn Pokémon. Als je weer van Darach wint krijg je 20 BP en de gekleurde medaille op je VS. Recorder.

Battle Arcade

De Battle Arcade ligt in het zuidoosten van het Battle Frontier.

De Battle Arcade bevat een speelbord waarop verscheidene tegels staan. De bedoeling is om op de knop te drukken zodat er een tegel geselecteerd wordt. Dit kan in je voor- of nadeel zijn. Hier is een lijst met de verschillende knoppen.

Nadat je een hele streak hebt uitgespeeld wordt je terug naar de balie gebracht en beloont met BP. Hierin heb je 3 mogelijkheden om te vechten: Single Battle, Double Battle en Multi Battle.

Er is één hele speciale Trainer in de Battle Arcade: Dahlia. Wanneer je aan je derde streak begint zal Dahlia als zevende Trainer in die streak opdagen. Hier zie je haar Pokémon. Als je van Dahlia wint krijg je 20 BP en de zilveren medaille op je VS. Recorder.

Wanneer je aan je zevende streak begint zal Dahlia als zevende Trainer in die streak opdagen. Zij is nu véél sterker, dus let op. Hier zie je haar Pokémon. Als je weer van Dahlia wint krijg je 20 BP en de gekleurde medaille op je VS. Recorder.

Battle Factory

De Battle Factory ligt in het noordoosten van het Battle Frontier.

In de Battle Factory vecht je niet met je eigen Pokémon, maar met Pokémon die je kunt lenen. Eenmaal binnen krijg je zes Pokémon te zien waarvan je er drie uit mag kiezen om mee te vechten. Kies zorgvuldig je Pokémon, want dit kan het verschil tussen winnen en verliezen betekenen. Nadat je een Trainer hebt verslagen krijg je de keuze om een van jouw Pokémon te verwisselen met een Pokémon van je tegenstander. Zo kun je dus je team steeds blijven veranderen gedurende de hele streak. Hierin heb je 3 verschillende mogelijkheden om te vechten: Single Battle, Double Battle en Multi Battle.

Er is één hele speciale Trainer in de Battle Factory: Thorton. Wanneer je aan je derde streak begint zal Thorton als zevende Trainer in die streak opdagen. Aangezien je zelf Pokémon leent, doet Thorton dat ook. Hij heeft dus geen vaste Pokémon. Als je van Thorton wint krijg je 20 BP en de zilveren medaille op je VS. Recorder.

Wanneer je aan je zevende streak begint zal Thorton als zevende Trainer in die streak opdagen. Zijn Pokémon zijn nu véél sterker, dus let op! Ook hier heeft hij weer geen vaste Pokémon. Als je weer van Thorton wint krijg je 20 BP en de gekleurde medaille op je VS. Recorder.

Battle Shops

Net zoals in de Battle Frontier in de vierde generatie hebben Heart Gold en Soul Silver Battle Shops. Deze zijn te vinden in het centrale deel van de Battle Frontier. Welke items er te koop zijn en hoeveel ze kosten, lees je hieronder.

Training Stall

Als je de Battle Frontier binnenkomt is het eerste stalletje aan je linkerhand de Training Stall. Zoals de naam als zegt verkoop deze stal voornamelijk spullen voor het trainen van je Pokémon.

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Voorwerpen”]

[/accordion_item][/accordion]

Attack Stall

Het tweede stalletje dat je tegenkomt is de stal met verschillende TMs voor verschillende prijzen. Deze zullen je helpen tijdens de gevechten! Check de lijst hieronder.

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”TMs”]

[/accordion_item][/accordion]

Lottery Stall

Aangekomen bij de derde en laatste stal kunnen we concluderen dat deze geen items verkoopt, maar krasloten. Met slechts 1 BP kun je drie verschillende krasloten kopen waarmee je maximaal drie items kan winnen, inclusief Berries. Maar je kan natuurlijk ook met lege handen naar huis gaan.

Zodra je je drie loten hebt gekocht, kun je meteen beginnen met krassen door middel van de Touch Screen. Zodra je drie Pokémon in één kraslot hebt gevonden, win je een prijs. Doe dit zorgvuldig, want als je al één van de negen blokjes aanraakt, heb je al één van de drie kansen vergooit.

Gelukkig bestaat de Pokémon Ditto, die als Wild Card dient in dit spel. zoals de meesten weten kan Ditto transformeren in een andere Pokémon, dus je hebt geluk als je als twee van dezelfde Pokémon hebt! Een lijst met verkrijgbare items volgt zo snel mogelijk.

Move Tutors

De Move Tutors bevinden zich ten zuiden van het Battle Frontier.

Net zoals in vele Pokémon-games zijn er in Pokémon Heart Gold en Soul Silver ook weer een aantal Move Tutors. Eén daarvan zit er in het Frontier Front, wat zoals de naam als zegt voor de Battle Frontier ligt. In dit Frontier Front vind je een huis waarin drie dezelfde mannen zitten.

Zodra je tegen deze mannen praat, zullen ze verschillende aanvallen aanbieden voor Move Tutor-aanvallen. Helaas moet je wel betalen, dit doe je met je gewonnen Battle Points van de Battle Frontier. Hieronder een lijst met wat er allemaal beschikbaar is en hoeveel het kost.

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Aanvallen”]

[/accordion_item][/accordion]