Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Bug Catching Contest

Bug Catching Contest

Een van de vele wekelijkse evenementen uit Pokémon Gold en Silver komen weer terug in Pokémon HeartGold en SoulSilver: de Bug Catching Contest. De wedstrijd wordt wekelijks gehouden op dinsdag, donderdag en zaterdag in het National Park, ten noorden van Goldenrod City. Het doel van de wedstrijd is om een Pokémon van het Bug-type te vangen.

Als de wedstrijd begint, krijg je 20 Sport Balls. Je mag alleen deze speciale Poké Balls gebruiken voor de wedstrijd. Is de wedstrijd nog bezig en je hebt geen Competition Balls meer, dan is de wedstrijd voor jou voorbij.

Dit concept doet je misschien denken aan de Safari Zone. Een klein verschil hiermee is echter dat je bij deze wedstrijd één Pokémon van je party mee mag nemen om de wilde Pokémon te verzwakken, alvorens je ze gaat vangen.

Vangen van Pokémon

Je mag bij de Bug Catching Contest maar één Bug Pokémon vangen. Als je tijdens de wedstrijd een tweede Bug Pokémon vangt, krijg je de mogelijkheid om te verwisselen. Deze beslissing kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Er wordt bij het beoordelen gekeken naar de Pokémon, zijn level en zijn statistieken.

Prijzen

Als je denkt een goede Bug-type Pokémon te hebben gevangen, of je hebt geen Competition Balls meer, dan zal de wedstrijd ophouden. Je wordt dan samen met de andere deelnemers naar de fontein van het National Park gebracht en daar zal de wedstrijdhouder beslissen wie gewonnen heeft.

  • Eerste prijs: Sun Stone, Water Stone, Fire Stone, Thunder Stone, Leaf Stone, Dusk Stone, Shiny Stone, Dawn Stone, Oval Stone
  • Tweede prijs: Everstone
  • Derde prijs: Sitrus Berry
  • Andere: Shed Shell

De prijzen voor de eerste plaats zijn altijd willekeurig, dus het is de moeite waard om meerdere keren mee te doen.

Pokémon

Zonder National Dex:

Met National Dex: