Evenementen

Dagelijkse evenementen

 • Swarm

  Als je elke dag naar de ‘Pokémon Talk’ radio show van Prof. Oak luistert zal je worden verteld dat er een swarm-pokémon te vinden is in Kanto of Johto. Deze Pokémon kan je nergens anders vangen, dus dit is de kans om misschien wel je favoriete Pokémon te vangen.

 • Loterij

  Als je naar de ‘Radio Tower’ in Goldenrod City gaat zul je opmerken dat er bij de receptie een dagelijkse loterij is. Er worden 5 nummers gegeven en er wordt gekeken of deze nummers overeenkomen met de ID’s van jouw Pokémon. Hoe meer nummers kloppen, hoe hoger de prijs. De hoofdprijs is een Masterball.

 • Seals

  Nadat je Miltank in de ‘MooMoo Farm’ op route 38 hebt gered krijg je de ‘Seal Case’. Als je die hebt kan je elke dag naar Olivine City waar je van een meisje in een huis 3 verschillende ‘Seals’ zal krijgen.

 • Buena’s Password

  Nadat je de ‘Blue Card’ van Buena’s assistent hebt ontvangen kan je op bepaalde momenten elke dag naar Buena’s ‘Radio Show’ luisteren en zal ze je een vraag stellen. Je kan naar de ‘Goldenrod Radio Tower’ om deze vraag te beantwoorden. Als je de vraag goed beantwoord krijg je punten. Deze punten kan je later inruilen voor prijzen.

 • Woordenschat

  In het huis dat op route 16 staat zit een oude man die je elke dag een nieuw woord zal leren. Dit woord wordt toegevoegd aan je woordenschat of “Vocabulary” in het spel.

 • Prijzen PokéAthlon

  In de ‘PokéAthlon Dome’ kan je elke dag jouw punten inruilen voor bepaalde items, maar deze items verschillen elke dag. Let dus elke dag op wat er te koop is.

 • Goldenrod Underground

  In de Goldenrod Underground zal er elke dag een andere shop verschijnen, met in totaal 3 shops. De ‘Bargain Shop’ is alleen open op maandagmorgen. De ‘Hairdresser’ van de oudere broer is op dinsdag, donderdag en zaterdag open. De ‘Hairdresser’ van de jongere broer is op zondag, woensdag en vrijdag open en de ‘Herb Shop’ is open op zaterdag en zondag.

Evenementen voor een aantal keer per week

 • Bug Catching Contest

  Dagen: dinsdag, donderdag en vrijdag

  Als je op dinsdag, donderdag of vrijdag naar het ‘National Park’ gaat heb je de mogelijkheid om aan het Bug Catching Contest mee te doen. Hier kan je speciale Bug Pokémon vangen en als proberen te winnen door de beste Pokémon te vangen.

 • SS Aqua

  Dagen: woensdag (Vermillion City naar Olivine City), vrijdag (Olivine City naar Vermillion City)

  Nadat je het ticket voor de ‘SS Aqua’ hebt en als eens in Kanto bent geweest kan je op woensdag de boot nemen van Vermillion City naar Olivine City en op vrijdag andersom.  De boten hebben allebei verschillende trainers aan boord.

 • Gevecht met rivaal

  Dagen: maandag en woensdag

  Nadat je samen met je rivaal Clair & Lance hebt verslagen in de ‘Dragon’s Den’ zal je rivaal elke maandag en woensdag verschijnen op het ‘Indigo Plateau’. Als je naar de tweede verdieping gaat zal hij je uitdagen voor een gevecht.

Evenementen die één keer per week plaatsvinden

 • Rematches met Gymleaders

  Nadat je alle Gymleaders hebt teruggevonden zullen ze op sommige momenten elke week nogmaals jouw uitdaging aannemen. Ze zullen naar de ‘Saffron City battle dojo’ gaan en ze zullen daar blijven totdat je ze uitdaagt.

 • Lapras

  Elke vrijdag kan je een Lapras vinden in de kelder van de ‘Union Cave’. Hij zal er elke vrijdag zijn, ook al heb je hem de vorige vrijdag gevangen. Je hebt wel Surf nodig en dat kan je pas gebruiken nadat je Morty hebt verslagen.

 • Clefairy Dance

  Elke maandagavond tussen 8 en 12 uur zal je op de top van Mt. Moon een stel dansende Clefairy zien dansen. Nadat je een tijdje hebt gekeken zullen ze je zien en vluchten. Ze zullen een Moon Stone laten vallen die jij kan oppakken.

 • Hoeen-geluid

  Nadat je de ‘National Dex’ hebt zal er elke woensdag een nieuwe show te horen zijn op het ‘Pokémon Music Channel’. Deze show heet ‘Hoeen Sound’ en als je dit geluid in het wild afspeelt zullen er plotseling Pokémon van Hoeen verschijnen.

 • Sinnoh-geluid

  Nadat je de ‘National Dex’ hebt zal er elke donderdag een nieuwe show te horen zijn op het ‘Pokémon Music Channel’. Deze show heet ‘Sinnoh Sound’ en als je dit geluid in het wild afspeelt zullen er plotseling Pokémon van Sinnoh verschijnen.