Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Interactieve Pokémon

Interactieve Pokémon

Interactieve Pokémon zijn Pokémon die je tijdens je avontuur tegenkomt. Deze zijn, net zoals legendarische Pokémon, in het klein te zien, maar dan niet legendarisch. Je kunt ze ook op andere plekken vangen, maar dit is simpelweg de makkelijkste manier.

Sudowoodo

Als eerste interactieve Pokémon zal je Sudowoodo tegenkomen. Je vindt hem op Route 36 en hij verspert de weg tussen Goldenrod City, Violet City en Ecruteak City. Om hem daar weg te krijgen, zul je de SquirtBottle moeten halen. Dit kan nadat je Whitney, de Gym Leader van Goldenrod City, hebt verslagen. Ga naar de bloemenwinkel van Goldenrod City en het meisje zal je de SquirtBottle geven. Nu kun je naar Sudowoodo en de SquirtBottle gebruiken; vervolgens zal hij je aanvallen. Hij zit op Lv. 20.

Lapras

Wat later in het spel zul je Lapras tegenkomen. Je zult hem, afhankelijk van de dag, vinden in de kelder van de Union Cave. Lapras zal alleen op vrijdag verschijnen. Je hebt HM03 Surf nodig om hem te bereiken, dus je zal eerst de Ecruteak City Gym Leader moeten verslaan. Lapras zit op Lv. 20.

Gyarados

Onderweg naar Mahogany word je op de hoogte gebracht van problemen bij de Lake of Rage. Als je aankomt, zul je zien dat een Gyarados op hol is geslagen. Deze Gyarados is niet zomaar een Gyarados, want hij is rood en ook wel de ‘Red Gyarados’ genoemd. Je zult de Gyarados moeten vangen of verslaan als je hem wilt kalmeren. Gyrados zit op Lv. 30.

Snorlax

Snorlax is de laatste interactieve Pokémon die je op je reis zult tegenkomen. Hij verspert Diglett's Cave en Route 11. Om Snorlax weg te krijgen, zul je een opdracht moeten uitvoeren; hiervoor moet je naar Lavender Town. Als je daar eenmaal bent, zul je merken dat de Radio Tower geen stroom meer krijgt, dus moet je naar de Power Plant om ervoor te zorgen dat de radio het weer doet.

Als je daar komt, zul je zien dat er een stuk van de generator verdwenen is. Je moet naar de Cerulean City Gym om het terug te krijgen. Als je de Gym ingaat, zul je een Team Rocket Grunt tegenkomen, welke zo snel mogelijk vlucht. Op Route 24 kun je hem weer vinden en gaat hij een gevecht met je aan. Als je hem hebt verslagen, zal hij je vertellen dat je terug moet naar de Cerulean City Gym om het ontbrekende stuk van de generator te bemachtigen.

Als je dit gedaan hebt, moet je naar Power Plant en het ontbrekende stuk terugplaatsen. Ga nu terug naar de Radio Tower en je zal een Radio Expansion krijgen. Nu kun je naar Snorlax gaan en het PokéFlute kanaal opzetten. Hierdoor zal hij wakker worden en de strijd met je aangaan! Je kunt hem nu vangen, maar je kunt hem ook verslaan en hem na de Elite Four weer uitdagen. Snorlax zit op Lv. 50 en er is 55% kans dat hij Leftovers vasthoudt.