Mystery Gift

Mystery Gift is een systeem dat al sinds Pokémon Gold en Silver in de Pokémon-games zit. Met behulp van dit systeem kun je speciale items krijgen waarmee je bepaalde legendarische Pokémon kunt vangen. Ook Pokémon HeartGold en SoulSilver bevatten weer Mystery Gift. Anders dan bij de vorige delen hoef je dit keer niet een handeling uit te voeren om Mystery Gift vrij te spelen. Als je het spel opstart, zal Mystery Gift gelijk zijn vrijgespeeld!

Als je Mystery Gift opstart, zul je één optie krijgen. Heb je een Wonder Card, dan zijn dit er twee. Een Wonder Card is een bepaald item dat je door Mystery Gift hebt gekregen en heb je nodig om bijvoorbeeld zeldzame Pokémon in het spel te vangen. Een voorbeeld is de Azure Flute, welke je nodig hebt om Arceus te vangen. Als je op de optie “Obtain” drukt, zul je drie mogelijkheden krijgen: “Get from a friend’’, “Get from Wireless” en “Get from Wi-Fi”.

Get from a Friend

Sommige Wonder Cards die je door Mystery Gift hebt gekregen, kun je kopiëren en verder sturen naar een vriend. Let wel dat niet elke Wonder Card de mogelijkheid heeft om gekopieerd te worden.

Get from Wireless

Deze optie wordt het meest gebruikt. Soms deelt Nintendo items, Pokémon of andere dingen uit en die kun je dan op deze manier downloaden. Je Nintendo DS zal automatisch een signaal ontvangen om zo de desbetreffende Wonder Card downloaden.

Get from Wi-Fi

Zoals de naam al zegt, heb je voor deze functie Wi-Fi nodig. Als je met je Nintendo DS online gaat via Wi-Fi, zal hij automatisch op zoek gaan op het internet voor eventuele Wonder Cards die Nintendo online heeft gezet. Heeft hij eenmaal eentje gevonden, dan zal hij die automatisch downloaden.

Wonder Card

De tweede optie van Mystery Gift is de Wonder Card-optie. Deze optie krijg je alleen als je al in bezit bent van minimaal één Wonder Card. In dit menu kun je bekijken hoeveel Wonder Cards je hebt en wat ze allemaal inhouden. Hier heb je weer drie verschillende opties:

  • Flip the Card
  • Send to a Friend
  • Trash

Flip the card

Als je deze optie kiest, dan zal de Wonder Card worden omgedraaid. Meer informatie, zoals wanneer je de Card hebt gekregen, zal dan worden weergeven.

Send to a Friend

Sommige Wonder Cards hebben de optie om verzonden te worden naar een vriend. Let wel dat ze maar een paar keer kunnen worden verzonden, en dat niet elke Wonder Card kan worden verzonden. Als je op verzenden drukt, zal je Nintendo DS op zoek gaan naar draadloze contacten om te zien waar hij het naar toe kan sturen. Als je vriend de optie “Get from a Friend” aan heeft staan, zal hij de Wonder Card van je ontvangen.

Trash

Zoals de titel al zegt, kun je met deze optie je Wonder Card weggooien.