Nieuwe gebieden

Net als in Pokémon Gold, Silver en Crystal spelen Pokémon HeartGold en SoulSilver zich af in Johto. Echter heeft Johto ditmaal niet alleen een grafische update gehad, maar zijn er ook enkele nieuwe gebieden bij gekomen!

Pokéathlon Dome

De Pokéathlon Dome bevindt zich naast het National Park. In dit nieuwe gebied vind je de ingang van de Pokéathlon, maar ook de Aprishake Stalls. In de Aprishake Stalls kun je de Pokéathlon-stats van je Pokémon boosten. In dit gebied vind je ook een aantal personen die hun Pokémon aan het voorbereiden zijn.

Cliff’s Edge Gate

De Cliff’s Edge Gate is een kleine grot die als doorgang dient voor de volgende route. De grot is gevestigd aan de westkant van Cianwood City en is pas toegankelijk als je Chuck, de Gym Leader, hebt verslagen. De grot leidt naar Route 47 en de Cliff Cave.

Route 47

Route 47 is een klif met drie verschillende hoogten die je kunt bereiken via verschillende uitgangen in de Cliff’s Edge Gate. De bovenste verdieping leidt naar Route 48. Op de onderste verdieping zie je dat je HM08 Rock Climb kunt gebruiken om bij de Embedded Tower te komen.

Cliff Cave

De Cliff Cave is een hele kleine grot die geplaatst is op Route 47. De grot geeft je verdere toegang tot de Route. Er zijn wilde Pokémon, maar die zul je niet zo snel tegenkomen.

Embedded Tower

De Embedded Tower is gelegen aan de westkant van Route 47. De toren is alleen bereikbaar met HM08 Rock Climb en is leeg totdat je een bepaald voorwerp hebt meegenomen. In Pokémon HeartGold kun je hier Kyogre vangen en in Pokémon SoulSilver kun je hier Groudon vangen. Dit door een Red Orb of Blue Orb mee te nemen, welke je krijgt van Mr. Pokémon. Als je beide Pokémon in bezit hebt, krijg je van Prof. Oak de Jade Orb, waarmee je in dezelfde toren Rayquaza kunt vangen.

Route 48

Route 48 is gelegen boven Route 47 en is niet erg speciaal. Je vindt er enkel wat gras en wat water om Pokémon te vangen en enkele Trainers. Aan het einde van deze Route vind je de Safari Zone Gate.

Safari Zone Gate

De Safari Zone is een aparte plek waar je naar toe kunt vliegen. Het heeft een Poké Center, een Poké Mart, en ook nog wat kleine kraampjes waar je wat speciale voorwerpen kunt kopen. In het noorden van de Safari Zone Gate vind je de Safari Zone.

Frontier Front

Frontier Front is ook een speciale plek waar je naar toe kunt vliegen. Het ligt tegen het noorden van Route 40 en je vindt er een Poké Center, een Poké Mart, maar ook een huis met Move Tutors. Aan het noorden van deze plek vind je de Battle Frontier.

Battle Frontier

De Battle Frontier die we kennen van Pokémon Diamond, Pearl en Platinum. Alles is in Pokémon HeartGold en SoulSilver exact hetzelfde gebleven.

Sinjoh Ruins

De Sinjoh Ruins liggen niet in Johto, maar in een onbekende regio bovenaan de map. Je kunt er alleen komen als je Arceus meeneemt en tegen de Hiker in Ruins of Alph praat. Hij zal je vervolgens naar de Sinjoh Ruins brengen en daar krijg je de keuze om of Dialga, of Palkia of Giratina van Lv. 1 te ontvangen.