Pokéathlon

De Pokéathlon is een nieuw evenement dat in Pokémon HeartGold en SoulSilver is geïntroduceerd. Het is te vinden ten noorden van Goldenrod City, ten westen van National Park. Hier zul je het Pokéathlon Dome vinden, een plaats waar wedstrijden worden gehouden. Deze wedstrijden verschillen wel met wedstrijden van vorige generaties omdat het nu meer gericht is op de fysieke kracht van je Pokémon.

Bij deze wedstrijden doen er altijd drie van je Pokémon mee en deze Pokémon kunnen deel nemen aan tien verschillende wedstrijden. Kies eerst een categorie uit: Speed, Power, Skill, Stamina, of Jump. Elke Pokémon is weer ergens anders goed in en om kans te maken om te winnen moet je je Pokémon zo goed mogelijk uitkiezen.

Nadat je een categorie gekozen hebt, worden er willekeurig drie wedstrijden uitgekozen waaraan je deelneemt. Bij elke wedstrijd kun je punten scoren, zogenaamde Suron Points, welke je later kunt inwisselen voor diverse prijzen.

Om mee te doen aan wedstrijden, moet je drie Pokémon kiezen. Hierbij moet je goed op letten wat de sterke punten van je Pokémon zijn. Je kunt de prestaties in categorieën van je Pokémon verbeteren door middel van Apricorns, maar aangezien elke Pokémon weer beter scoort in een andere categorie is het dus verstandig om een goed team samen te stellen.

Prijzen

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Maandag”]

[/accordion_item][/accordion]

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Dinsdag”]

[/accordion_item][/accordion]

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Woensdag”]

[/accordion_item][/accordion]

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Donderdag”]

[/accordion_item][/accordion]

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Vrijdag”]

[/accordion_item][/accordion]

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Zaterdag”]

[/accordion_item][/accordion]

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Zondag”]

[/accordion_item][/accordion]

 

Wedstrijden

Hurdle Dash

Categorieën: Speed, Jump

Bij Hurdle Dash racen jouw drie Pokémon tegen negen anderen. Het evenement vindt plaats op een hardloopbaan. Het doel van de speler is om je Pokémon op tijd over de hordes te laten springen via het aanraakscherm. Spring je te vroeg of te laat, dan botst je Pokémon tegen de horde aan. Spring je op tijd, dan krijgt je Pokémon een kleine versnelling. Bovenaan het aanraakscherm staan de posities. Het is natuurlijk de bedoeling om bij de beste drie te horen, om zoveel mogelijk punten te scoren.

Lamp Jump

Categorieën: Skill, Jump

Lamp Jump is een wedstrijd dat ook geheel via het aanraakscherm wordt bestuurd. Het is de bedoeling om met je stylus je Pokémon aan te trekken en dan naar boven te schieten waardoor je Pokémon de lucht in vliegen. Je moet je Pokémon strategisch laten vliegen, want onderweg moet hij zoveel mogelijk lampen uitschakelen door ze aan te raken. Het is de bedoeling om alle lampen uit te schakelen binnen het tijdslimiet. Net zoals bij Hurdle Dash doen alle drie de Pokémon mee, dus het is handig om ze op verschillende kanten van het veld in te zetten.

Ring Drop

Categorieën: Power, Stamina

Bij Ring Drop wordt een van je Pokémon in een ring geplaatst samen met drie anderen. Het is de bedoeling om zelf in de ring te blijven en je tegenstanders eruit te duwen. Deze besturing wordt gedaan met de stylus. Er zijn geen muren in de ring, dus je moet ervoor zorgen dat jouw bewegingen sterk genoeg zijn om je tegenstanders eraf te duwen maar niet dat je er zelf ook achteraan gaat. Elke speler heeft drie Pokémon. Als alle drie de Pokémon uit de ring zijn geduwd, ben je uit het spel. De winnaar wordt bepaald door te kijken naar het aantal Pokémon dat hij over heeft.

Snow Throw

Categorieën: Power, Skill

Snow Throw is een klassiek sneeuwballengevecht. Het doel is simpel: je moet sneeuwballen gooien naar de tegenstanders en ze proberen te raken. Jouw team van drie Pokémon neemt het op tegen drie andere teams met elk drie Pokémon. Voor elke sneeuwbal die je raak gooit, krijg je een punt. Als een Pokémon door een sneeuwbal is geraakt, is hij voor een paar tellen duizelig en kan hij geen sneeuwballen gooien. Ook bij dit spel moet je strategisch te werkt gaan. Andere Pokémon kunnen ook sneeuwballen naar jou gooien, dus je moet je Pokémon wel in beweging houden.

Relay Run

Categorieën: Speed, Stamina

Relay Run is net als de Hurdle Dash een race tussen verschillende Pokémon. Bij deze race bestuur je telkens één Pokémon van je team. Het is de bedoeling om door middel van het aanraakscherm je Pokémon vooruit te bewegen. Door genoeg snelheid te maken, kun je de meeste rondjes rennen en zo de meeste punten scoren. Na een tijdje wordt je gebruikte Pokémon wel vermoeid en is het dus noodzakelijk om hem in te wisselen voor een andere.

Block Smash

Categorieën: Power, Stamina

Bij Block Smash moet jouw team zo snel mogelijk een stapel blokken kapot maken. Dit wordt gedaan door middel van het aanraakscherm. Kracht en uithouding is belangrijk als je zo snel mogelijk de blokken kapot wil maken. Net als bij Relay Run wordt je Pokémon op een gegeven moment moe, en moet je hem inwisselen.

Circle Push

Categorieën: Power, Speed

Bij Circle Push zit je met jouw drie Pokémon en negen anderen in één veld. Op dit veld zitten verschillende cirkels en het doel is om jouw Pokémon in die cirkels te zetten en ze zo lang mogelijk er in te houden. Hoe langer je Pokémon er in zitten, hoe meer punten je scoort. Hier is ook weer strategie voor nodig, omdat de andere Pokémon je simpel uit de cirkel kunnen duwen. Het veld bevat grote en kleine cirkels. De kleine cirkels geven meer punten dan de grote, dus het is handig om je Pokémon daar in te zetten. Alle Pokémon die buiten de cirkels zitten als de tijd op is, vallen af. Dit gaat net zolang door tot er een winnaar is.

Pennant Capture

Categorieën: Skill, Speed

Pennant Capture lijkt een beetje op Capture the Flag. Bij deze wedstrijd wordt telkens een Pokémon van je team ingezet om zoveel mogelijk vlaggen te verzamelen. In totaal zijn er negen vlaggen in het speelveld. Je kunt vlaggen ook afpakken van anderen door tegen ze aan te botsen. Maar pas op, want dit kunnen ze ook bij jou doen! Als je denkt dat je genoeg vlaggen hebt verzameld, ga je terug naar de start om je punten te innen. Daarna wordt de volgende Pokémon in het veld gestuurd en het proces wordt herhaald.

Disc Catch

Categorieën: Jump, Power

Bij Disc Catch bedien je alle drie de Pokémon. Het doel is om de schijven te vangen die worden afgeschoten naar het veld waar jij en negen andere Pokémon zich bevinden. Je bedient je Pokémon met het aanraakscherm en je kunt ze laten springen door op ze te drukken. Het speelveld is in drie stukken verdeeld. Vang je de schijf in het eerste stuk, dan krijg je één punt. Vang je hem in het tweede stuk, dan krijg je er twee. En als je hem in het derde stuk vangt, krijg je drie punten. Bij deze wedstrijd is het mogelijk om je tegenstanders van het veld af te duwen. Hierdoor zullen ze tijdelijk van het veld zijn verwijderd.

Goal Roll

Categorieën: Skill, Power

Bij Goal Roll speel je een voetbalwedstrijd tegen drie andere teams. Het doel is simpel: schiet de bal in het doel van een van de tegenstanders om te scoren. Als er een goal is gemaakt, krijgt het scorende team een punt erbij en het verdedigende team een punt eraf. Na een tijdje komen er meer ballen in het veld om de kans op scoren te verhogen. Nog later komt er een gouden bal in het veld; deze telt voor twee punten.

Record Hall

Als je de trap naar beneden gaat in het Pokéathlon Dome, kom je in verschillende Record Halls. In de eerste Record Hall is er grote kast met trofeeën. In deze kast kun je al jouw high scores bekijken voor alle wedstrijden waaraan je hebt deelgenomen. Ook kun je alle medailles zien die je hebt verdiend.

Individuele Pokémon

Nadat je in elke Pokéathlon-wedstrijd een medaille hebt gehaald, opent er een tweede ruimte. In deze ruimte kun je elk van jouw Pokémon die ooit aan een Pokéathlon-wedstrijd heeft deelgenomen bekijken. Het laat al zijn statistieken en medailles zien. Als een van de Pokémon in alle vijf de categorieën een medaille heeft gehaald, krijgt hij een speciale Pokéathlon-lintje en een kroon. Als je tien Pokémon hebt die het lintje hebben gekregen, krijg je bonuspunten als je weer aan een wedstrijd meedoet.

Individuele wedstrijden

De volgende ruimte in de Record Hall opent als een individuele Pokémon alle medailles heeft gehaald. In deze ruimte bevind zich een computer, waarin je jouw top vijf high scores kunt bekijken. De evenementen waarin je nog geen high scores hebt gehaald, zullen grijs gekleurd zijn en de evenementen waarin je al wel de high score hebt gehaald, zullen gekleurd zijn. Als je zowel de eerste wedstrijd als de tweede wedstrijd de high score hebt gehaald, zal er ook een kroon boven staan.

Hall of Fame

Uiteindelijk, wanneer je een high score hebt gehaald in alle wedstrijden, zul je toegang krijgen tot de Hall of Fame. Hier zul je een gouden beeld zien van je Pokémon en jezelf. Je zult hier worden verwelkomt door Magnus, de Pokéathlon Champion.