PokéGear

Telefoon

Het voornaamste gebruik van de PokéGear is de telefoon. Deze wordt onder andere gebruikt door Trainers in Kanto en Johto je te laten bellen als ze je opnieuw willen uitdagen voor een gevecht. Wanneer je alle nummers wilt opslaan, dan heb je een flinke weg te gaan! De personages zijn namelijk over heel Kanto en Johto verspreid. Zodra je een afspraak voor een rematch hebt gemaakt of een voorwerp hebt opgepakt, dan zal de plattegrond een uitroepteken markeren in het gebied dat gemarkeerd is.

In Pokémon Gold & Silver kon je helaas maar een bepaald aantal telefoonnummers registreren in je PokéGear, maar in Pokémon HeartGold en SoulSilver heb je de mogelijkheid om alle nummers op te slaan. Bekijk hieronder de tabel met daarin alle personages, locaties en eventuele extra’s!

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Telefoonnummers”]

[/accordion_item][/accordion]

 

Kaart

De kaart van de PokéGear laat de omgeving van Johto zien. Je kunt inzoomen in de gebieden zodat je details kunt zien. Je kunt notities schrijven over alle gebieden, Berries, Pokémon en meer, welke in je bovenste scherm verschijnen als je inzoomt in het gebied. Daarnaast kun je de zwervende Pokémon Entei, Raikou, Latias, en Latios volgen.

Radio

Sommige radiozenders hebben een effect, anderen niet.

Pokémon March
  • Voor de National Dex: maandag, woensdag, vrijdag, en zondag
  • Na de National Dex: maandag en vrijdag

Pokémon March heeft het effect dat je meer wilde Pokémon tegen komt.

Pokémon Lullaby
  • Voor de National Dex: dinsdag, donderdag, en zaterdag
  • Na de National Dex: dinsdag en zaterdag

Pokémon Lullaby heeft het effect dat je minder wilde Pokémon tegen komt.

Pokémon Past Archive

Te beluisteren op zondag na de National Dex. Heeft verder geen effect.

Hoenn Sound

Te beluisteren op woensdag na de National Dex. Heeft als effect dat het inheemse Hoenn Pokémon in vaste gebieden brengt.

Sinnoh Sound

Te beluisteren op donderdag na de National Dex. Heeft als effect dat het inheemse Sinnoh Pokémon in vaste gebieden brengt.

Pokémon Channel

Hierop zit vaak een programma genaamd Prof. Oak’s Pokémon Talk. Voor de National Dex vertelt hij je algemene informatie over welke Pokémon in welke gebieden te vinden zijn. Na de National Dex zegt hij ook welke Swarm er is die dag.

People & Places

Dit kanaal bevat een paar Trainers welke je bent tegengekomen tijdens je reis en geven je informatie over speciale dingen die ze hebben gedaan.

Variety Channel

Om 02:00, 05:00, 08:00, 11:00, 14:00, 17:00, 20:00, en 23:00 uur speelt Buena’s Password. Luister naar wat ze zegt, ga naar de Radio Tower, en beantwoordt haar vraag om punten te winnen die je kunt inwisselen voor prijzen.

Unown Radio Station

Terwijl je in Ruins of Alph bent zul je dit signaal horen. Als je het speelt dan heb je een hogere kans om een Unown tegen te komen die je nog moet ontdekken.

Evolution Signal

Dit signaal zul je horen in Mahogany Town, vlak voor je de Rockets hebt verwijderd.Heeft verder geen effect.

Team Rocket

Als Team Rocket de Radio Tower bezet heeft, klinkt dit signaal dwars door alle radiozenders heen. Het roept Giovanni op om terug te keren naar Team Rocket.

PokéFlute

Nadat je de Expansion Card in Kanto hebt gekregen, kun je naar dit luisteren. Dit kanaal zal slapende Pokémon ontwaken en is speciaal bedoeld voor de Snorlax die Diglett’s Cave blokkeert. Dit doe je door het bolletje zo ver mogelijk naar het noorden te slepen.

Thema’s

Je kunt je PokéGear zes verschillende thema’s geven: blauw, roze, Team Rocket, Japans, Pokémon League, en Silph Co..