Pokémon Forms

Sommige Pokémon hebben verschillende vormen gekregen gedurende de generaties. Zo heb je bijvoorbeeld Deoxys met de vele vormen van statistieken (Attack, Defense, en Speed), Shaymin met zijn Sky Forme en Giratina met zijn Origin Forme. Op deze pagina vind je alles wat je moet doen om je Pokémon van vorm te laten veranderen.

Girantina

GiratinaWe kennen Giratina van zijn hoofdrol in Pokémon Platinum. Deze Pokémon beheerst de Distortion World en heeft een speciale vorm om sneller te kunnen voortbewegen in die wereld: de Origin Forme. In Pokémon Platinum ging Giratina automatisch terug naar zijn oude vorm wanneer je de gewone wereld weer in ging. Als je echter de Griseous Orb in je bezit hebt, zal hij ook in zijn Origin Forme blijven in de normale wereld.

Als je Giratina ruilt naar Pokémon HeartGold en SoulSilver zal de Griseous Orb niet mee gaan. Dit houdt in dat je Giratina voorlopig niet in zijn Origin Forme kunt krijgen. De enige mogelijkheid is het Arceus-event, waarin je een Giratina van Lv. 1 kunt bemachtigen. Deze Giratina zal de Griseous Orb wél bij zich dragen.

Shaymin

Shaymin #1Shaymin is een geval apart. Deze Pokémon kan alleen op bepaalde tijdstippen in zijn Sky Forme veranderen. In 2008 en 2009 zijn er diverse evenementen voor Pokémon Diamond, Pearl en Platinum geweest waarin je de Gracidea kon bemachtigen om zo Shaymin naar zijn Sky Forme te veranderen. Dit kan ook in Pokémon HeartGold en SoulSilver, maar Shaymin zal alleen in zijn Sky Forme blijven tussen 05:00 en 20:00 uur. Als Shaymin bevroren is of als hij in de PC wordt gezet, zal hij ook terugkeren naar zijn normale vorm.

Rotom

RotomRotom is gemakkelijk van vorm te veranderen in Pokémon HeartGold en SoulSilver. Voorheen in Pokémon Platinum had je de Secret Key nodig die je doormiddel van een evenement kreeg. Dit ging allemaal via Wi-Fi en was maar heel tijdelijk.

Gelukkig gaat het nu anders. In Pokémon HeartGold en SoulSilver zet je Rotom vooraan in je team an ga je naar Silph Co. in Saffron City. Stap in de lift en deze brengt je dan naar een verdieping met vier vreemde voorwerpen. Als je met een voorwerp praat, zal Rotom in de desbetreffende vorm veranderen. Om dit proces om te keren moet je nog een keer met het voorwerp praten.

Deoxys

Deoxys is verkrijgbaar in Pokémon Ruby, Saphire, Emerald, FireRed en LeafGreen. In Pokémon Diamond, Pearl en Platinum kon je Deoxys van vorm laten veranderen in Veilstone City, en deze optie is weer bruikbaar in Pokémon HeartGold en SoulSilver.

Mocht je je Deoxys nog bewaard hebben dan kun je hem altijd in van vorm veranderen. Als je naar Route 3 gaat, zul je meteorieten aantreffen die je niet eerder in Pokémon FireRed en LeafGreen tegenkwam. Zet Deoxys vooraan in je team en praat met een steen. Hieronder staat een tabel met welke steen je moet praten om Deoxys in een bepaalde vorm te laten veranderen.