Ruins of Alph

Net zoals in Pokémon Gold, Silver en Crystal komen de Ruins of Alph weer terug in Pokémon HeartGold en SoulSilver. De ruïnes bevinden zich ten zuiden van Violet City en kun je bereiken nadat je de eerste Gym Leader verslagen hebt.

De Ruins of Alph heeft in totaal vier kamers waarin elk een puzzel verstopt is. Los je deze vier puzzels op en je krijgt toegang tot de daadwerkelijke ruïne.

De ruïne

Als je de vier puzzels hebt opgelost, krijg je toegang tot de ruïne. Hier kun je alle Unown vangen, met uitzondering van ! en ?. Hoewel je wel toegang krijg tot de ruïne, kun je er niet gelijk helemaal door heen. Twee ingangen zijn alleen te bereiken via de Union Cave, en daar kom je later in het spel pas.

Uitbreiding van de ruïne

Aan het eind van elke ruïne staat een stuk tekst op de muur, geschreven in Unowntaal. In deze tekst staan wat hints van wat je opdracht is om verder in de ruïne te komen. Om het je wat makkelijker te maken, staan de antwoorden hieronder.

  • Bovenste rechterkamer: Gebruik een Escape Rope
  • Onderste rechterkamer: Gebruik Flash
  • Bovenste linkerkamer: Heb Ho-Oh vooraan in je team
  • Onderste linkerkamer: Draag een Water Stone bij je

De ! & ? Unown

Als je alle 26 Unown hebt gevangen, moet je tegen een van de onderzoekers in de Ruins of Alph praten. Hij zal zeggen dat er een nieuw gebied vrijgekomen is. Als je naar dit nieuwe gebied gaat, zul je de ! en ? Unown tegenkomen en kun je je verzameling compleet maken!

Unown Report

In het huisje in de Ruins of Alph kun je van een van de onderzoekers het item Unown Report krijgen. Hierin staat extra informatie van elke Unown die je tot dat moment gevangen hebt. Heb je alle Unown gevangen en zijn ze allemaal opslagen in het Unown Report, dan kun je nog een keer met de onderzoeker praten om extra informatie en weetjes over de Unown te krijgen.