Safari Zone

Wanneer de spelers in de originele spellen, Pokémon Gold & Silver, in Fuchsia City kwamen, ontdekten ze dat de Guru van de Safari Zone, en daarmee ook de Safari Zone zelf, is verhuisd. In Pokémon HeartGold en SoulSilver is de Safari Zone weer verhuisd; dit keer naar een nieuw gebied ten westen van Cianwood City.

De Safari Zone werkt hetzelfde als voorheen: je krijgt 30 Safari Balls waarmee je in een bepaald aantal stappen Pokémon kunt vangen. Er zijn maar liefst zes gebieden in de Safari Zone, welke allemaal verschillende soorten Pokémon bevatten.

Aanpassing

In deze geheel nieuwe Safari Zone kun je zelf de gebieden aanpassen, waarmee je je personage kunt laten verplaatsen naar alle zes gebieden. Dit is zeer handig, want je verspilt geen stappen aan onnodig lopen als je op zoek bent naar bepaalde Pokémon! Dit doe je simpelweg door de gebieden te selecteren op het aanraakscherm. Het is nog makkelijker gemaakt doordat de gebieden allemaal op dezelfde plek een uitgang hebben, zodat je niet telkens een combinatie hoeft in te voeren. Je krijgt een speciale taak van Baoba, Safari Zone’s Guru. Deze taak houdt in dat je een Geodude moet vangen. Wanneer je dit hebt gedaan en de Geodude aan Baoba hebt laten zien, zal hij je bellen wanneer de aanpassing klaar voor gebruik is.

Persoonlijke aanpassing

Nadat je Baoba’s tweede taak hebt voltooid – breng hem een Sandshrew – staat hij je toe zogenaamde Blocks te plaatsen in de Safari Zone. Deze Blocks zijn niet voor de sier, maar hebben de mogelijkheid om bepaalde Pokémon met hogere levels aan te trekken. Verder kun je de Blocks in de Safari Zone plaatsen door simpelweg op A te drukken tijdens het spelen.

Per gebied kun je maximaal 30 Blocks plaatsen, dus gebruik ze slim om de gewenste Pokémon te krijgen! In de Tile Customisation Computer kun je zien of de Blocks enige Pokémon hebben gelokt.

Na enige tijd zal Baoba je bellen om nieuwe Blocks te geven. Wanneer je de gebieden verlaat na het plaatsen van de Blocks, gaan ze in elk gebied een level omhoog zodat ze hoger tellen en dus sneller lokken. Nadat ze een level omhoog zijn gegaan, zijn ze zonder zorgen naar andere gebieden te verplaatsen.