Iedere speler kent ze wel: de Pokémon die worden weggegeven aan het begin van het spel. Tenminste, dat was in vorige spellen zo. In Pokémon HeartGold en SoulSilver heb je toegang tot drie van de vier sets Pokémon. Dit zijn de starters uit Johto, Kanto en Hoenn. Per set kun je er maar eentje kiezen, dus denk goed na!

Chikorita, Cyndaquil & Totodile

De eerste starters zijn de Johto Starters. Deze ontvang je in het begin van het spel in het laboratorium naast je huis. De Johto-starters zijn zo uniek dat ze geen ei kunnen krijgen, zodat ze de enige “pure” starters zijn.

WordPress Tables Plugin

Bulbasaur, Charmander & Squirtle

De tweede starters zijn de Pokémon die je krijgt als je je avontuur in Kanto begint. Deze kun je krijgen bij het bezoek aan Prof. Oak nadat je alle zestien Badges hebt gewonnen en Pokémon Trainer Red hebt verslagen. Prof. Oak zal je succes complimenteren en vertrouwt je één van zijn Pokémon toe.

WordPress Tables Plugin

Treecko, Torchic en Mudkip

De derde starters zijn de Pokémon die je krijgt als je je avontuur in Hoenn begint. Tijdens je bezoek aan Steven Stone in Silph Co. in Saffron City is één van de Pokémon te krijgen nadat je Pokémon Trainer Red hebt verslagen. Ook Steven zal je complimenteren en vertrouwt je één van zijn Pokémon toe.

WordPress Tables Plugin