Team Rocket

Net zoals in elk spel bevatten Pokémon HeartGold en SoulSilver weer een kwaadaardige organisatie welke de wereld probeert te veroveren! In Pokémon HeartGold en SoulSilver is dit Team Rocket en de verhaallijn borduurt verder op de verhaallijn uit Pokémon FireRed en LeafGreen.

Pokémon HeartGold en SoulSilver spelen zich drie jaar na de gebeurtenissen in Pokémon FireRed en LeafGreen af. Het is dus al een tijd geleden dat Giovanni Team Rocket heeft verlaten. In Johto zijn er toch nog een paar trouwe leden die proberen Team Rocket weer in zijn oude glorie te brengen.

Slowpoke’s Well

Om de mannen in het zwart aan de kant te krijgen, hebben we wat hulp nodig. Ga naar het huis linksboven, op een verhoging, en praat met de man binnen. Hij stelt zich voor als Kurt, en vertelt dat de mannen in het zwart lid zijn van het snode Team Rocket, die van plan zijn om de staarten van Slowpoke af te hakken en te verkopen. Vervolgens stormt hij woedend naar buiten. Volg hem en loop naar het grot in het oosten van Azalea Town; de man die de ingang versperde zal nu verdwenen zijn.

Binnen in Slowpoke Well vind je Kurt weer, die zijn rug bezeerd heeft en je vraagt om Team Rocket een lesje te leren. Loop naar het noorden, en je zult al snel een stel Rocket Grunts treffen. Versla alle vier de Rocket Grunts, en Proton zal je uitdagen voor een gevecht!

+
Executive Proton
Executive Proton
Zubat Lv. 8
Koffing Lv. 12

Na het verslaan van Proton zal Kurt je bedanken, en je mee terug nemen naar zijn huis.

Team Rocket HQ

Direct als je binnenkomt en langs een standbeeld van Persian loopt, gaat er een alarm af en word je aangevallen door een lid van Team Rocket. Meteen daarna volgt er nog een, wat zal blijven gebeuren zolang je het alarm niet uit zet. Ga daarvoor door het pad dat eruitziet als een Z. Aan het einde zul je door een Scientist worden aangevallen. Versla hem om toegang tot zijn PC te krijgen en het systeem uit te schakelen.

Ga nu terug en vervolg je weg. Je zult helaas twee wachtwoorden nodig hebben om in de gesloten ruimtes te komen. In één van de kamers zitten een Scientist en een Grunt van Team Rocket te werken op de computer. Versla de Grunt en hij zal je het eerste wachtwoord vertellen. Ga richting het zuidwesten en versla de Grunt en de Scientist om achter het tweede wachtwoord te komen.

Ga naar het noordoosten en neem de trap naar boven. Loop nu naar het westen en ga de trap weer af om vlakbij een trap naar boven te vinden. Daar komt je rivaal naar je toe om je het een en ander te vertellen. Ga de gesloten kamer in met het wachtwoord en Executive Petrel zal je bevechten.

+
Executive Petrel
Executive Petrel
Zubat Lv. 22
Koffing Lv. 22
Raticate Lv. 24

Eenmaal verslagen komt de Murkrow naar je toe en herhaalt alles wat Petrel heeft gezegd. Volg hem, want zijn stem is het volgende wachtwoord! Aan het einde kom je bij Executive Ariana. Ze daagt je, samen met een Grunt, uit voor een gevecht. Gelukkig snelt Lance toe om je een handje te helpen!

+
Executive Ariana
Executive Ariana
Arbok Lv. 25
Murkrow Lv. 27
Gloom Lv. 25
Drowzee Lv. 18
Grimer Lv. 20

Nadat je ze verslagen hebt moet je alleen nog de Electrode verslaan.

Achteraf zal Lance je bedanken voor je hulp. Als beloning geeft hij je HM06 Whirlpool!

Radio Tower & Goldenrod Underground

Binnen in de Radio Tower krioelt het ook van de Team Rocket Grunts. Je kunt alleen nog niet verder, want een Grunt houdt je tegen omdat je geen uniform hebt. Gelukkig kun je deze van een Grunt in de Goldenrod Tunnel krijgen; in de noordwestelijke hoek van de stad. Zodra je in de Radio Tower verder probeert te komen, zul je ontmaskerd worden door je rivaal. Hierdoor zal een Grunt een gevecht met je aangaan.

Blijf je weg vervolgen en je komt uiteindelijk bij Executive Petrel aan, de man die je in het Team Rocket HQ al eerder verslagen hebt!

+
Executive Petrel
Executive Petrel
Koffing Lv. 30
Weezing Lv. 32
Koffing Lv. 30
Koffing Lv. 30
Koffing Lv. 30
Koffing Lv. 30

Nadat je de hem verslagen hebt, vertelt hij waar ze de Director gevangen houden: in het Underground Warehouse. Hij geeft je de Basement Key. Verlaat de Radio Tower, genees je Pokémon en ga dan naar de ingang van de Goldenrod Underground.

Daal de trap af, en loop door het smalle gangetje naar rechts. Hier vind je een deur die je open kunt maken met de Basement Key. Treed binnen en daal de trap af en loop dan verder. Bereid je voor, want je zult erg veel Grunts moeten verslaan. Zorg ervoor dat je de gekleurde panelen op de muur kan bereiken, los de puzzel op en je kunt door naar de volgende kamer. Daar vind je de Director die je de Card Key geeft.

Nu je de Card Key hebt, kun je de Underground verlaten. Loop terug tot je weer bij de trap omhoog bent, en raap de Amulet Coin op als je dat eerder nog niet gedaan hebt. Als je geluk hebt, staan de dozen zo dat je naar links kunt lopen. Vlak boven de Machop vind je de lift, waarmee je in de Goldenrod Dept. Store uitkomt.

Genees je Pokémon indien nodig, en keer dan terug naar de Radio Tower.

Betreed de Radio Tower en ga twee keer een verdieping omhoog. Je komt nu op de verdieping met aan de rechterkant een afgesloten hal. Met de Card Key kun je dit luik openen; check hiervoor de muur vlak naast het luik. Ga verder naar rechts en neem de trap omhoog. Op de volgende verdieping zul je met een Executive Proton moeten vechten voordat je verder omhoog kunt.

+
Executive Proton
Executive Proton
Golbat Lv. 28
Weezing Lv. 33

Bij de ingang van de studio op de hoogste verdieping staat je een gevecht met een Executive Ariana te wachten.

+
Executive Ariana
Executive Ariana
Arbok Lv. 32
Murkrow Lv. 32
Vileplume Lv. 32

Ten slotte vind je Executive Archer in de studio, die de huidige leider van Team Rocket blijkt te zijn!

+
Executive Archer
Executive Archer
Houndour Lv. 35
Houndoom Lv. 38
Koffing Lv. 35

Nadat je de hem hebt verslagen, zal Team Rocket de Radio Tower verlaten. De Director komt naar je toegelopen, en geeft je als dank een Rainbow Wing (in Pokémon HeartGold of een Silver Wing (in Pokémon SoulSilver)!