Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Fog Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Fog Badge

Nadat je Whitney hebt verslagen, ligt de volgende Pokémon Gym in het nabijgelegen Ecruteak City. De weg naar Ecruteak City wordt echter geblokkeerd door een vreemde dansende boom.

Goldenrod City

Loop vanaf de Goldenrod City Gym naar het oosten, en je zult twee huisjes zien. Ga het bovenste huisje binnen en praat met de vrouw met de rode jurk. Als ze ziet dat je de Plain Badge het gewonnen, zal ze je een SquirtBottle geven. Deze heb je nodig om de boom tussen Goldenrod en Ecruteak weg te krijgen.

Verlaat Goldenrod City door de poort naar het noorden om de volgende Route te bereiken. Praat in de poort met de man achter de balie, en hij zal je om een gunst vragen. Hij heeft een Spearow met Mail, die hij aan een vriend wil bezorgen. Als je ruimte hebt in je team, zul je zijn Spearow aannemen. Je kunt de Mail lezen, maar zorg dat je hem niet verwijdert! Zolang je Kenya in je bezit hebt, kun je hem ook in gevechten gebruiken, maar uiteindelijk zul je hem weer moeten afstaan aan de vriend van de poortwachter.

Route 35

Route 35 is kort, maar bezaaid met Trainers! Zelfs de politieagent bij de poort naar het noorden zal je uitdagen als het nacht is. In het noorden van Route 35 vind je de ingang van het National Park. Je kunt door het National Park lopen om bij Route 36 komen, of je kunt bij de poort naar rechts, door het gras en langs het Cut-boompje naar het noorden. Je kunt er ook voor kiezen om een kleine tussenstop bij Pokéathlon te maken.

Pokéathlon

De Pokéathlon is een gebouw waar wedstrijden worden gehouden. Bij deze wedstrijden doen er altijd drie van je Pokémon mee en kunnen deelnemen aan tien wedstrijden.

Bij elke wedstrijd kun je punten scoren, zogenaamde Suron Points, die je later kunt inwisselen voor prijzen.

Loop in ieder geval een keer door het gras naar rechts en naar het zuiden, om TM66 Payback te vinden. Als je wilt, kun je het nummer registreren van Bug Catcher Arnie; hij zal je bellen als hij wilde Yanma spot, die normaal erg zeldzaam zijn.

National Park

Loop vanaf de zuidelijke ingang van het National Park eerst naar rechts om een stel bankjes te vinden. Op één bankje vind je een vrouw met haar Persian; spreek haar aan om een Quick Claw te ontvangen. Als je verder loopt naar het noorden, kom je bij een grasperk in de vorm van een grote Poké Ball. In het gras kun je wilde Pokémon vangen, maar de Trainers in het gras zullen je uitdagen.

In de noordoostelijke hoek van het park vind je een gat in de omheining, net naast een jongen die op zijn Nintendo 3DS speelt. Loop tegen de klok in buiten de omheining, en je kunt in de zuidwestelijke hoek TM28 Dig vinden.

Als je alles gezien hebt, verlaat dan het park door de poort in het noordoosten.

Bug-Catching Contest

Als je het National Park op dinsdag, donderdag of zaterdag bezoekt, is een special evenement aan de gang: de Bug-Catching Contest! In de Bug-Catching Contest heb je 20 minuten de tijd om zeldzame Bug-type Pokémon te vangen in het park. Hoe sterker de Pokémon is, hoe meer punten je scoort.

Je moet één gevangen Pokémon kiezen om te laten beoordelen. Deze mag je na afloop van de wedstrijd ook houden, of je nu gewonnen of verloren hebt.

In de Bug-Catching Contest zijn leuke prijzen te winnen. Als je de hoogste score hebt, ontvang je een Evolution Stone die bepaalde Pokémon laat evolueren. Bij de de tweede plaats krijg je een Everstone, de derde plaats een Sitrus Berry en de overige plaatsen een Shed Shell.

Route 36

Bereid je voor op een gevecht, en gebruik dan de SquirtBottle op de vreemde boom. Het blijkt Sudowoodo te zijn, die je aanvalt! Let op: dit is de enige Sudowoodo in het spel, dus doe je uiterste best om hem te vangen.

+
Sudowoodo Lv. 20
Type:
Sudowoodo Lv. 20
Rock Throw
Mimic
Flail
Low Kick

Nadat Sudowoodo weg is, loop dan naar rechts tot je een man ziet. Praat met hem, en hij zal je bedanken met TM36 Rock Smash. Deze TM kun je later gebruiken om rotsen op je pad op te ruimen.

Ga dan verder door naar het noordwesten, en je zult op het korte Route 37 komen.

Gemiste voorwerpen

Nu je Sudowoodo uit weg hebt geruimd, heb je een snelle route vrijgemaakt tussen Violet City en Goldenrod City! Je kunt van dit moment gebruik maken om terug te gaan naar eerdere Routes en voorwerpen op te rapen die je gemist hebt. Enkele dingen die je nu kunt doen:

  • Ga naar Route 32 en gebruik Cut in de noordelijke helft van de Route, om TM05 Roar van een man.
  • Ga naar Route 31 en bezorg Kenya de Spearow aan de man naast het Berry-boompje, en hij zal je TM44 Rest geven. Keer vervolgens terug naar de poortwachter tussen Goldenrod City en Route 35 om ook nog eens een HP Up te krijgen.
  • Ga naar Dark Cave en gebruik Rock Smash om een nieuw deel van de grot te verkennen.

Route 37

Je kunt hier naar rechts door het gras lopen om drie Apricorn-bomen te vinden. Als het zondag is, vind je hier ook Sunny, die de eerste keer een Magnet voor je heeft, en de tweede keer een Smile Ribbon.

Blijf verder naar het noorden lopen en je bereikt al snel Ecruteak City.

Ecruteak City

Meteen bij je binnenkomst in Ecruteak City zul je het Pokémon Center zien. Als je naar binnen loopt, ontmoet je Bill, de beheerder van het Pokémon Storage System. Hij vertelt je het een en ander over Lanette uit Hoenn, en verandert de naam van je PC van “Someone's PC” naar “Bill's PC”. Nadat Bill dit gedaan heeft, zal hij vertrekken. Als je wilt, kun je hem later bezoeken in zijn huis, in het zuidwesten van Goldenrod City; hij zal je dan een Lv. 5 Eevee geven.

In het huisje links van het Pokémon Center vind je een jongen die een boek aan het lezen is. Spreek hem aan en antwoord YES, en hij zal je de Dowsing MCHN geven. Hiermee kun je verborgen voorwerpen opsporen.

Helemaal linksonder in de stad vind je de Pokémon Gym, maar hier kun je helaas nog niet in en dus zul je later moeten terugkomen.

Net iets ten noorden van het Pokémon Center vind je de Dance Hall. Binnen zie je een Kimono Girl en een lid van Team Rocket. Versla dit Team Rocket lid en als dank geeft de Kimono Girl je HM03 Surf.

In het noordwesten van de stad vind je de Burned Tower. Bereid je voor op een gevecht voordat je de toren betreedt!

Burned Tower

Zodra je binnenkomt, zul je een nieuw personage ontmoeten: Eusine. Hij en zijn vriend Morty (de Gym Leader) zijn op zoek naar de legendarische Pokémon Suicune.

Loop eerst tegen de klok in, en gebruik Rock Smash op de rots rechtsboven; hierachter ligt een HP Up. Ga dan tegen de klok in en je zult het midden van de toren bereiken, waar je je rivaal zult tegenkomen. Hij zal je uitdagen voor een gevecht.

+
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
GastlyLv. 20
ZubatLv. 20
MagnemiteLv. 18
QuilavaLv. 22
+
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
GastlyLv. 20
ZubatLv. 20
MagnemiteLv. 18
CroconawLv. 22
+
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
GastlyLv. 20
ZubatLv. 20
MagnemiteLv. 18
BayleefLv. 22

Na het gevecht kun je naar beneden lopen om de drie legendarische Pokémon ontmoeten: Suicune, Raikou en Entei! Loop dan weer terug naar beneden, waar je Eusine nogmaals tegenkomt. Vervolgens kun je de ladder gebruiken om de Burned Tower te verlaten.

Nadat je Suicune, Entei en Raikou gezien hebt in de Burned Tower, zul je ze in het wild tegen kunnen komen. De drie Pokémon reizen de hele Johto-regio af, en zijn steeds maar op één plek te vinden. Ook zullen ze meteen vluchten na één beurt. Je zult dus geluk en doorzettingsvermogen moeten hebben om één van deze legendarische Pokémon te kunnen vangen.

Het is nu tijd om de Gym Leader uit te dagen!

Ecruteak City Gym

De Gym in Ecruteak City is wat ingewikkeld dan de vorige Gyms, want er schijnt niet veel licht! Als je een verkeerde stap zet, zul je worden teruggebracht naar het begin.

+
Leader Morty
Leader Morty
GastlyLv. 21
GengarLv. 25
HaunterLv. 21
HaunterLv. 23

Voor het verslaan van Morty ontvang je de Fog Badge! Deze zorgt ervoor dat geruilde Pokémon tot Level 50 je gehoorzamen, en laat je Surf gebruiken buiten gevechten. Daarnaast versterkt het de Ghost-type aanvallen van jouw Pokémon, buiten gevechten met andere spelers. Morty geeft je ook TM30 Shadow Ball, een krachtige Ghost-type aanval.

Nieuwe gebieden verkennen met Surf

Nu je de Fog Badge hebt, kun je Surf gebruiken buiten gevechten. Dit is een goed moment om terug te keren naar plekken waar je eerder geweest bent, om nieuwe voorwerpen en gebieden te bereiken. Hier zijn enkele locaties om te bezoeken:

  • Violet City: Gebruik Surf om een PP Up en Rare Candy te vinden.
  • Cherrygrove City: Surf naar het kleine eiland en praat met de man om Mystic Water te ontvangen.
  • Union Cave: Gebruik Surf in de zuidwestelijke hoek om een nieuw gebied te bereiken. Als je hier op vrijdag komt, kun je aan het einde een Lv. 20 Lapras vinden.
  • Route 34: Surf langs de kust naar het zuiden om drie Trainers te vinden. Versla ze allemaal, en de onderste Trainer zal je een Soft Sand geven.
  • Route 35: Surf over het meertje om een Berry-boompje te bereiken, waar je MysteryBerries kunt plukken.

Na Ecruteak City kun je twee kanten op. Je kunt naar het westen richting Olivine City om de Storm Badge en Mineral Badge te winnen, of je kunt naar het oosten richting Mahogany Town voor de Glacier Badge. Qua moeilijkheidsgraad maakt het niet uit; de keuze is aan jou!