Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Glacier Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Glacier Badge

Na Ecruteak City kun je twee kanten op. Als je naar het westen gaat, bereik je Olivine City en Cianwood City. Hier kun je de Storm Badge en Mineral Badge winnen, die we in de vorige hoofdstukken behandeld hebben. In dit hoofdstuk trekken we vanuit Ecruteak City naar het oosten, richting Mahogany Town.

Keer terug naar Ecruteak City, en ga door de poort in het oosten om Route 42 te bereiken.

Route 42

Om Mahogany Town te bereiken, moet je eerst Route 42 trotseren. Op Route 42 vind je Mt. Mortar, een grot met maar liefst drie ingangen en ontvang je HM04 Strenght. Het is echter optioneel om Mt. Mortar te verkennen; als je meteen door wilt, kun je ook simpelweg naar het oosten Surfen en de grotingangen overslaan.

Als je Surf gebruikt, zul je de centrale ingang van Mt. Mortar bereiken. Hier vind je ook een aantal Apricorn-boompjes, als je Cut gebruikt. Surf nog verder naar het oosten en je bereikt de oostelijke ingang van Mt. Mortar.

Blijf verder naar het oosten gaan en je zult al snel Mahogany Town bereiken.

Bezoek nieuwe gebieden met Strength

Met behulp van Strength kun je weer terugkeren naar plaatsen waar je eerder bent geweest, om nieuwe gebieden te ontdekken of voorwerpen te vinden.
Enkele suggesties:

    • Union Cave: Daal de ladder af halverwege de grot, Surf naar het noorden en gebruik dan Strength in de gang linksonder om het laatste deel van de Ruins of Alph te bereiken: de zuidwestelijke kamer.
    • Slowpoke Well: Gebruik Strength aan het einde van de grot om een lagere verdieping te bereiken. Hier vind je een man die je King's Rock geeft. Ook ligt TM18 Rain Dance voor het oprapen.

Mt. Mortar

Vanaf de westelijke ingang van Mt. Mortar, loop je naar boven tot je nog een doorgang langs een waterval ziet; ga hier naar binnen. Je kunt naar links de ladder op om een Ether te vinden; loop anders door naar rechts. Je zult langs een heuveltje komen en een steen die het pad omhoog blokkeert. Als je Olivine City al hebt bezocht, kun je Strength gebruiken om de steen te verplaatsen. In het noordelijke deel van de grot kun je een aantal genezende voorwerpen vinden, maar geen bijzondere of unieke voorwerpen.

Iets ten oosten van de Strength-steen vind je een trapje en een uitgang. Bovenaan het trapje ligt een Guard Spec. Als je door de uitgang loopt, kom je uit rechts van een groot meer. Loop naar het zuidoosten, en je zult de oostelijke uitgang van Mt. Mortar naar Route 42 vinden.

Ten slotte kun je nog de centrale ingang van Mt. Mortar op Route 42 bereiken, door vanaf de oever te Surfen. Helaas valt hier ook nog niets bijzonders te halen. Om de rest van Mt. Mortar te verkennen, zul je later terug moeten komen, als je HM07 Waterfall en de Rising Badge hebt bemachtigd.

Loop naar het oosten nadat je Mt. Mortar verlaten hebt om Mahogany Town te bereiken.

Mahogany Town

In Mahogany Town staat de volgende Gym, maar de weg wordt versperd door een man die je aanraadt om het Lake of Rage te bezoeken. Ook naar het oosten gaan is geen optie, want een enthousiaste verkoper blokkeert de weg.

Genees je Pokémon bij het Pokémon Center, en ga dan door de poort in het noorden. Je komt op Route 43.

Route 43

Halverwege de Route zul je een poort vinden. Dit blijkt een tolweg te zijn die gerund wordt door Team Rocket, en als je de poort binnengaat zullen ze je hardhandig 1000 PokéDollars afnemen. Als je geen zin hebt om te betalen, kun je gelukkig ook door het gras lopen om te tol te ontwijken. Wel zul je het dan tegen een aantal Trainers op moeten nemen.

Blijf door naar het noorden lopen en je zul Lake of Rage bereiken. Er zijn eigenlijk twee paden naar Lake of Rage, eentje in het westen en eentje in het oosten. Als je vanaf de oostelijke ingang door het gras en langs het water loopt kom je bij het westelijke pad, die naar een doolhof van bomen leidt. Gebruik Cut en baan je een weg helemaal naar het noordoosten. Ga dan naar het noordwesten waar je op woensdag Wesley vindt, die je de eerste keer een Black Belt geeft, en de tweede keer een Downcast Ribbon.

Lake of Rage

Als je het noordoostelijke pad naar Lake of Rage neemt, kom je bij het echte meer uit. Surf het meer op en ga naar het midden, waar je een rode Gyarados zult vinden. Zorg dat je genoeg Poké Balls bij je hebt, en spreek de Gyarados aan voor een gevecht!

+
Shiny Gyarados Lv. 30
Type:
Shiny Gyarados Lv. 30
Twister
Bite
Dragon Rage
Leer

Nadat je de rode Gyarados hebt verslagen of gevangen, zul je een Red Scale krijgen. Surf terug naar de oever, en je zult een man met een zwarte cape bij het bordje zien staan. Hij stelt zich voor als Lance, en vraagt je hulp om tot de bodem uit te zoeken wat er aan de gang is. Hij vraagt je om met hem mee te komen naar Mahogany Town, en verdwijnt dan weer.

De Red Scale en de Exp. Share

Met de Red Scale die de rode Gyarados losliet kun je niet zo heel veel, maar dat betekent niet dat hij geen nut heeft. Als je terugkeert naar het huis van Mr. Pokémon op Route 30, zal hij je er een Exp. Share voor ruilen. Dit is het perfecte voorwerp om een zwakkere Pokémon te trainen, zonder dat je hem hoeft te gebruiken in gevechten.

Eenmaal teruggekeerd in Mahogany Town, ga je naar de verdachte winkel in het centrum van het dorp. Lance staat binnen al op je te wachten, en hij onthult de trappen die naar de geheime basis onder de winkel leiden.

Team Rocket HQ

Direct als je binnenkomt en langs een standbeeld van Persian loopt, gaat er een alarm af en word je aangevallen door een lid van Team Rocket. Meteen daarna volgt er nog een, wat zal blijven gebeuren zolang je het alarm niet uit zet. Ga daarvoor door het pad dat eruitziet als een Z. Aan het einde zul je door een Scientist worden aangevallen. Versla hem om toegang tot zijn PC te krijgen en het systeem uit te schakelen.

Ga nu terug en vervolg je weg. Je zult helaas twee wachtwoorden nodig hebben om in de gesloten ruimtes te komen. In één van de kamers zitten een Scientist en een Grunt van Team Rocket te werken op de computer. Versla de Grunt en hij zal je het eerste wachtwoord vertellen. Ga richting het zuidwesten en versla de Grunt en de Scientist om achter het tweede wachtwoord te komen.

Ga naar het noordoosten en neem de trap naar boven. Loop nu naar het westen en ga de trap weer af om vlakbij een trap naar boven te vinden. Daar komt je rivaal naar je toe om je het een en ander te vertellen. Ga de gesloten kamer in met het wachtwoord en Executive Petrel zal je bevechten.

+
Executive Petrel
Executive Petrel
ZubatLv. 22
KoffingLv. 22
RaticateLv. 24

Eenmaal verslagen komt de Murkrow naar je toe en herhaalt alles wat Petrel heeft gezegd. Volg hem, want zijn stem is het volgende wachtwoord! Aan het einde kom je bij Executive Ariana. Ze daagt je, samen met een Grunt, uit voor een gevecht. Gelukkig snelt Lance toe om je een handje te helpen!

+
Executive Ariana
Executive Ariana
ArbokLv. 25
MurkrowLv. 27
GloomLv. 25
DrowzeeLv. 18
GrimerLv. 20

Nadat je ze verslagen hebt moet je alleen nog de Electrode verslaan.

Achteraf zal Lance je bedanken voor je hulp. Als beloning geeft hij je HM06 Whirlpool! Maar voordat je Whirlpool buiten gevechten kunt gebruiken, heb je de Badge nodig van de Mahogany Town Gym Leader. Nu Team Rocket uit de weg geruimd is, zal de Gym niet meer geblokkeerd zijn.

De rust wedergekeerd

Nu je Team Rocket hebt weggejaagd, zal de poortwachter op Route 43 terug kunnen keren naar zijn post. Als je later terugkomt, zal hij je dankbaar zijn en ontvang je TM36 Sludge Bomb!

Ook bij het Lake of Rage is de situatie gekalmeerd. Je zult nu verschillende vissers kunnen vinden aan de oever, die je kunt uitdagen voor een gevecht; handig als je vlak voor je Gymgevecht nog even wilt trainen.

Mahogany Town Gym

De Mahogany Town Gym zit vol met Ice-type Trainers, en de vloer is ook één grote schaatsbaan. Als je een stap zet op het ijs, glij je door in dezelfde richting tot je een muur of Trainer raakt, of op een grijs vakje terecht komt. De Gym Leader, Pryce, wacht achterin de Gym, maar om bij hem te komen moet je eerst uitvogelen hoe je over het ijs moet glijden.

  • Kamer 1: Omhoog, richting de sneeuwbal, links, omhoog, rechts, omhoog.
  • Kamer 2: Loop achter de skiër, raak de ene sneeuwbal zodat ze bevriezen, ga naar boven en je bent er.
  • Kamer 3: Ga langs de snowboarder aan de linkerkant, bevries de sneeuwballen weer, omhoog, rechts, onder, links, omhoog, rechts, omhoog, rechts, omhoog, links.

Je zult nu voor de Gym Leader staan!

+
Leader Pryce
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Pryce
SeelLv. 30
DewgongLv. 32
PiloswineLv. 34

Voor je overwinning krijg je de Glacier Badge! Deze verhoogt de Sp. Atk en Sp. Def van je Pokémon én versterkt je Ice-type aanvallen, buiten gevechten met andere spelers. Daarnaast zul je Whirlpool kunnen gebruiken buiten gevechten, om draaikolken te trotseren. Ook ontvang je TM07 Hail.

Als dit je vijfde Gym Badge was, klik dan door naar het hoofdstuk over de Storm Badge. Indien het je zevende Gym Badge was, zul je na het verlaten van de Gym worden opgebeld door Prof. Elm. Klik dan door naar het hoofdstuk over de Rising Badge.