Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Hive Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Hive Badge

Als je de Violet City Gym en de Sprout Tower bedwongen hebt, is het tijd om je reis voort te zetten. Vergeet niet het Egg op te halen in het Pokémon Center in Violet City! Uit dit ei zal een Lv. 5 Togepi komen. Als je deze later terugbrengt naar Prof. Elm in New Bark Town, zal hij je een Everstone geven, een voorwerp dat voorkomt dat Pokémon evolueren.

Verlaat Violet City naar het zuiden om Route 32 te bereiken. Je kunt hier naar het westen door de poort om de Ruins of Alph te verkennen, of naar het zuiden richting Azalea Town. In deze walkthrough behandelen we eerst de Ruins of Alph; scroll verder naar het kopje Route 32 als je dit over wilt slaan.

Ruins of Alph

WordPress Tables Plugin

De mysterieuze Ruins of Alph bestaan uit één centrale kamer en vier kleinere kamers. Ook is er een klein huisje waarin een stel archeologen onderzoek verrichten. Op dit moment kun je één van de vier kleine kamers bereiken, deze vind je net boven het huisje.

In de kleine kamer zul je een mat met een bedieningspaneel vinden. Ga op de mat staan en check het paneel, en je zult een legpuzzel te zien krijgen van de Pokémon Kabuto. Als je deze legpuzzel oplost, zul je door de grond vallen en in de grote kamer belanden.

Nadat je één van de legpuzzels opgelost hebt, zal de Pokémon Unown verschijnen in de centrale kamer van de Ruins of Alph. Hoe meer puzzels je oplost, hoe meer vormen van Unown er zullen verschijnen. Als je minstens 3 verschillende Unown hebt gevangen, zal een wetenschapper je Pokédex uitbreiden met de Unown Mode. Probeer alle 26 vormen van Unown te vangen!

Keer terug naar Route 32 (oostelijke poort in de Ruins of Alph) als je klaar bent om verder te gaan.

Route 32

WordPress Tables Plugin

Aan het begin van Route 32, nog voordat je bij het hoge gras komt, staat een man op het pad. Spreek hem aan nadat je de Zephyr Badge hebt gewonnen, en hij zal je een Miracle Seed geven. Geef deze aan een Pokémon als Chikorita of Bellsprout, en het zal zijn Grass-type aanvallen sterker maken.

Loop door naar het zuiden, door het gras en over het pad. Al snel zul je bij de zee komen. Je kunt kiezen om links langs de oever te lopen, of rechts over het bruggetje. Op het rechterpad vind je meer Trainers, maar deze hebben het te druk met vissen om je te zien. De onderste Trainer op het bruggetje is Fisherman Ralph: als je hem je Pokégear-nummer geeft, zal hij je soms bellen om te vertellen dat hij een heleboel wilde Qwilfish gesignaleerd heeft. Qwilfish zijn op normale momenten extreem zeldzaam, dus als je er een wilt vangen, kan dit je een hoop moeite schelen.

Nog verder naar het zuiden zal een man je staande houden; hij biedt je aan een Slowpoke Tail te verkopen, maar hier heb je niet genoeg geld voor. Verderop vind je een Pokémon Center. Praat met de visser in het Pokémon Center, en hij zal je een Old Rod geven. Nu kun je nog meer Pokémon vangen in het water!

Zorg dan dat je Pokémon genezen zijn en loop door naar het zuiden, waar je de ingang van Union Cave zult vinden.

Op vrijdag zal een meisje genaamd Frieda te vinden zijn tussen de bomen achter het Pokémon Center. Als je haar aanspreekt, ontvang je de eerste keer een Poison Barb – welke Poison-type aanvallen sterker maakt als je het door een Pokémon vast laat houden – en de tweede keer een Relax Ribbon.

Union Cave

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

De Union Cave is een vrij eenvoudige grot. Loop tussen het water door naar het zuiden, en ga bij de splitsing bij de splitsing naar links. Halverwege de grot zie je een ladder naar beneden, bovenop een verhogen. Als je wilt, kun je deze ladder afdalen om o.a. TM39 Rock Tomb te vinden.

De uitgang van Union Cave naar Route 33 vind je in de zuidoostelijke hoek van de grot.

Route 33

WordPress Tables Plugin

Na Union Cave kun je even bijkomen op deze korte Route. Er is maar één Trainer te vinden: Hiker Anthony. Als je deze echter jouw Pokégear-nummer geeft nadat je hem verslagen hebt, zal hij je opbellen als hij wilde Dunsparce signaleert in Dark Cave.

Pluk de Berry van het boompje, als je wilt, en loop dan naar het westen om Azalea Town te bereiken.

Azalea Town

Meteen als je Azalea Town binnenkomt, zie je een sinistere zwart geklede man een grot bewaken. Loop door naar links, en je komt bij de Poké Mart, het Pokémon Center en de Azalea Town Gym. Helaas is de Gym ook geblokkeerd door een mysterieuze man! De huizen die je wel in kunt, zijn de Charcoal Kiln rechtsonder, en het huis van Kurt linksboven. Ook is er een poort naar het westen, waarmee je in Ilex Forest komt. Momenteel kun je nog niet verder in Ilex Forest, maar je kunt er al wel wat wilde Pokémon vangen.

Om de mannen in het zwart aan de kant te krijgen, hebben we wat hulp nodig. Ga naar het huis linksboven, op een verhoging, en praat met de man binnen. Hij stelt zich voor als Kurt, en vertelt dat de mannen in het zwart lid zijn van het snode Team Rocket, die van plan zijn om de staarten van Slowpoke af te hakken en te verkopen. Vervolgens stormt hij woedend naar buiten. Volg hem en loop naar het grot in het oosten van Azalea Town; de man die de ingang versperde zal nu verdwenen zijn.

Slowpoke Well

WordPress Tables Plugin

Binnen in Slowpoke Well vind je Kurt weer, die zijn rug bezeerd heeft en je vraagt om Team Rocket een lesje te leren. Loop naar het noorden, en je zult al snel een stel Rocket Grunts treffen. Versla alle vier de Rocket Grunts, en Proton zal je uitdagen voor een gevecht!

+
Executive Proton
Executive Proton
Zubat Lv. 8
Koffing Lv. 12

Na het verslaan van Proton zal Kurt je bedanken, en je mee terug nemen naar zijn huis.

Als dank voor je hulp zal Kurt je een Lure Ball geven. Deze Poké Ball is zeer effectief op wilde Pokémon die je met een hengel opgevist hebt. Ook zal hij aanbieden om Apricorns om te bouwen naar speciale Poké Balls. Apricorns zijn te vinden op dezelfde soort boompjes waarvan je tot dusver ook Berries geplukt hebt. Het maken van deze Poké Balls duurt echter één dag.

Eén zo'n boompje staat achter het huis van Kurt; hiervan kun je een White Apricorn plukken, die Kurt kan omzetten naar een Fast Ball. Deze Poké Ball werkt effectief op drie specifieke Pokémon die kunnen vluchten uit gevechten: Magnemite, Grimer en Tangela.

Poké Balls maken van Apricorns

In de hele Johto-regio kun je speciale boompjes vinden, waar je Apricorns van kunt plukken. Deze kun je aan Kurt geven in Azalea Town, en hij zal ze ombouwen naar Poké Balls met een speciaal effect! Je kunt de volgende Apricorns vinden, met bijbehorende Poké Balls:

  • Red Apricorn: Maakt een Level Ball, die zeer effectief is als jouw Pokémon een hoger Level heeft dan de wilde Pokémon.
  • Blue Apricorn: Maakt een Lure Ball, die zeer effectief is als je de wilde Pokémon met een hengel opgevist hebt.
  • Yellow Apricorn: Maakt een Moon Ball, die door een glitch in het spel helaas even effectief is als een reguliere Poké Ball.
  • Green Apricorn: Maakt een Friend Ball; wilde Pokémon die met deze Poké Ball gevangen worden, zullen meteen heel erg vriendelijk tegen je zijn.
  • Pink Apricorn: Maakt een Love Ball, die zeer effectief is als de wilde Pokémon van dezelfde soort en hetzelfde geslacht is als jouw Pokémon.
  • Black Apricorn: Maakt een Heavy Ball, die zeer effectief is als de wilde Pokémon heel zwaar is.
  • White Apricorn: Maakt een Fast Ball, die zeer effectief is op Magnemite, Grimer en Tangela.

Nadat je Team Rocket verjaagd hebt, keren de Slowpoke terug naar Azalea Town. Er staan je nu twee uitdagingen te wachten. Je kunt eerst de Azalea Town Gym uitdagen en het opnemen tegen de Gym Leader, of je kunt naar Ilex Forest lopen, waar je rivaal zal verschijnen om je uit te dagen. Om verder te komen, moet je beide verslaan. In deze walkthrough behandelen we eerst de Azalea Town Gym, maar je kunt zelf kiezen in welke volgorde je ze doet.

Azalea Town Gym

Net als de vorige Gym, is de Azalea Town Gym vrij simpel. De Gym Leader, Bugsy, vind je bij de grote boom in het midden van de Gym. Om daar te komen, moet je links of rechts om de omheining lopen. Op beide paden staan Trainers klaar om je uit te dagen. Praat ten slotte met Bugsy bij de boom om het gevecht te beginnen.

+
Leader Bugsy
Leader Bugsy
Scyther Lv. 17
Metapod Lv. 15
Kakuna Lv. 15

Nadat je Bugsy hebt verslagen, ontvang je de Hive Badge! Hiermee zullen alle geruilde Pokémon je gehoorzamen tot Lv. 30 en kun je Cut gebruiken buiten gevechten om boompjes óf gras weg te hakken. Ook verhoogt de Hive Badge de Bug-type aanvallen van jouw Pokémon met 12,5%, buiten gevechten met andere spelers. Tevens ontvang je TM89 U-Turn van Bugsy, een aanval die steeds in kracht verdubbelt als je hem voortdurend gebruikt.

Azalea Town

Als je Azalea Town probeert te verlaten, zul je tegen worden gehouden door je rivaal. Hij gelooft niet dat je Team Rocket verslagen hebt, en daagt je uit voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
Gastly Lv. 14
Zubat Lv. 16
Quilava Lv. 18
+
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
Gastly Lv. 14
Zubat Lv. 16
Croconaw Lv. 18
+
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
Gastly Lv. 14
Zubat Lv. 16
Bayleef Lv. 18

Nadat je zowel Bugsy als je rivaal hebt verslagen, kun je eindelijk voortgang maken in het donkere Ilex Forest!