Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Marsh Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Marsh Badge

Nadat je Vermilion City voldoende uitgekamd hebt, is het tijd om verder te trekken. Verlaat de stad richting het noord en je zult Route 6 bereiken.

Route 6

Op Route 6 zijn een paar Trainers te vinden in Pokémon HeartGold en SoulSilver, maar voor de rest kun je zo doorlopen. In het noorden vind je de poort naar Saffron City. Ook is er een ingang naar het Underground Path, maar deze is momenteel afgezet vanwege een elektriciteitsstoring. Loop dus door de poort Saffron City in.

Saffron City

Saffron City is de hoofdstad van de Kanto-regio, en dat is te zien. Net als Goldenrod City staat deze stad barstensvol huizen. Bezoek in ieder geval het huis van Mr. Psychic in het zuidoosten van de stad, want hij zal je TM29 Psychic geven. Breng ook een bezoekje aan het Silph Co.-gebouw, in het midden van de stad; praat met de man bij de trap, en hij zal je een Up-Grade geven.

In het noordoosten vind je niet één, maar twee Gyms. De Gym aan de linkerkant is echter niet meer in gebruik. Als je klaar bent om het op te nemen tegen de Gym Leader, ga dan naar de Gym aan de rechterkant.

Saffron City Gym

In de Saffron City Gym vind je panelen, die je teleporteren naar een andere locatie in de Gym. Om bij de Gym Leader te komen, moet je op de juiste panelen stappen. Na de eerste teleporter zijn er verschillende paden die je kunt volgen:

 • Om zo snel mogelijk bij de Gym Leader te komen:
  Gebruik de teleporter linksboven, linksonder, linksonder.
 • Om met alle Trainers te vechten:
  Gebruik de teleporter linksonder, linksboven, linksonder, linksonder.
 • Om met zo min mogelijk Trainers te vechten:
  Gebruik de teleporter rechtsboven, rechtsonder, linksonder, linksonder.
 • Om de Gym te verlaten (vanaf de Gym Leader):
  Gebruik de teleporter linksboven, rechtsboven, rechtsonder.

Ben je verdwaald? Geen nood: neem in dit geval consequent de teleporter tegenover je in een bepaalde richting. Bijvoorbeeld: loop steeds alleen recht omhoog of omlaag, of alleen naar links of rechts, naar de volgende teleporter toe. Als je dit doet, zul je vanzelf bij de Gym Leader of bij de uitgang komen. Hierbij zul je langs alle Trainers in de Gym komen.

Als je door het doorhof heen bent, vind je de Gym Leader, Sabrina, in het midden van de Gym. Spreek haar aan om het gevecht te beginnen.

+
Leader Sabrina
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Sabrina
Espeon Lv. 53
Mr. Mime Lv. 53
Alakazam Lv. 55

Voor je overwinning zal Sabrina je de Marsh Badge overhandigen. Deze versterkt de Psychic-type aanvallen van je Pokémon, buiten gevechten met andere spelers. Daarnaast geeft Sabrina je TM48 Skill Swap.

Vanaf Saffron City ligt het grootste deel van de Kanto-regio voor je open. Je kunt nu iedere kant op! De Levels van Trainers zijn overal ongeveer gelijk, dus je kunt vrij kiezen waar je naartoe wil. Je eerste doel is om vijf Kanto-badges te verzamelen: in Vermilion City, Saffron City, Celadon City, Fuchsia City en Cerulean City.

In deze walkthrough zullen we een route volgen die je langs alle Routes en bezienswaardigheden in de Kanto-regio neemt. Sla je liever je eigen weg in? Klik dan door naar het hoofdstuk over de Boulder Badge, nadat je in totaal 13 verschillende Badges hebt verzameld. Om de snelste route door heel Kanto te volgen, klik je door naar het hoofdstuk over de Rainbow Badge.