Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Plain Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Plain Badge

Nadat je zowel de Gym Leader als je rivaal hebt verslagen in Azalea Town, kun je voortgang maken in het donkere Ilex Forest.

Ilex Forest

Betreed Ilex Forest door de westelijke poort in Azalea Town. Loop naar het noorden, en je zult een jongen tegen die je vertelt dat zijn Farfetch'd is weggelopen, en je om hulp vraagt hem te vangen. Naast de jongen staat een boompje die je met Cut weg kunt hakken, maar hiervoor heb je eerst HM01 nodig. Als je door loopt naar rechts, zul je de Farfetch'd tegenkomen, maar zodra je hem aanspreekt, vlucht hij weg.

Om Farfetch'd terug te krijgen bij de jongen, moet je een puzzel oplossen. Iedere keer dat je Farfetch'd aanspreekt, zal hij wegrennen in de tegenovergestelde richting. Gebruik dit in je voordeel om hem terug naar zijn beginpositie te werken. Spreek hem dan van boven aan, zodat hij naar beneden rent richting de jongen, en ten slotte van rechts, zodat hij tegen de bomen aan rent. Loop terug naar de jongen, en je zult zien dat zijn baas ook verschenen is. Spreek hem aan, en ontvangt HM01 Cut! Dan vertrekken de twee weer.

Ga nog niet verder het bos in, maar keer eerst om en ga terug naar Azalea Town. Ga dan naar het huisje rechts van de Gym, en praat opnieuw met de jongen. Hij zal je belonen met Charcoal, want je aan een Pokémon kunt geven om diens Fire-type aanvallen te versterken.

Nadat je HM01 Cut aan een Pokémon geleerd hebt, kun je het gebruiken om het kleine boompje weg te hakken in het bos, waar de jongen eerst stond. Loop verder naar het noorden en je komt bij een meertje. Even verderop is een splitsing: je kunt een heuveltje op naar het noorden, of je kunt naar het zuiden lopen. Loop hier naar het zuiden tot je bij een man met groen haar uitkomt. Hij zal een van je Pokémon de aanval Headbutt leren.

Wilde Pokémon met Headbutt

Niet alleen is Headbutt een vrij sterke Normal-type aanval, het heeft ook nog een extra functie! Als je Headbutt aan een Pokémon leert, kun je het namelijk gebruiken op kleine boompjes. Als je geluk hebt, kom je een wilde Pokémon tegen! Op deze manier kun je Pokémon vinden die niet in het gras verschijnen. Check ook verschillende bomen, want sommige Pokémon verschijnen alleen op bepaalde, zeldzame bomen. Welke bomen dit zijn, is voor iedere speler weer anders.

Om bij de noordelijke uitgang van Ilex Forest te komen, loop je zo ver mogelijk naar het noorden tot je niet verder kunt, en ga je vervolgens naar links. Hier vind je de poort die naar Route 34 leidt. Praat met de vrouw met de Butterfree achter de balie om TM12 Taunt te ontvangen; met deze aanval kan het doelwit 2 tot 4 beurten lang geen Status-aanvallen gebruiken.

Route 34

Halverwege de Route komt de Marill van je buurmeisje/buurjongen op je af lopen en ziet haar/hem staan bij een Day Care. Hier kun je twee Pokémon achterlaten voor training bij de oude man en vrouw. Wanneer je Pokémon van verschillend geslacht achterlaat, kun je zelfs een ei ontvangen als je je Pokémon komt ophalen.

Op Route 34 kun je een zeldzame Pokémon vinden genaamd Ditto. Als je Ditto achterlaat in de Day Care samen met enig andere Pokémon die kan broeden, zal er na een tijdje altijd een ei verschijnen! Hiermee kun je bijvoorbeeld extra starter-Pokémon uitbroeden om met andere mensen te ruilen.

Blijf verder lopen naar het noorden en je komt vanzelf aan in Goldenrod City.

Goldenrod City

Vergeleken met de steden die je eerder bezocht hebt, is Goldenrod City een bruisende metropool! Er is in deze stad van alles te zien en te beleven.

Bij binnenkomst zul je meteen het Pokémon Center zien aan je linkerkant, en de Goldenrod Dept. Store aan de rechterkant. Dit is een grote winkel met meerdere verdiepingen waar je van alles kunt kopen. Zo vind je op de 5e verdieping de TM Corner, waar je verschillende TMs kunt kopen. Tevens is er een jongen te vinden die zijn Machop wil ruilen voor jouw Drowzee.

In de kelder (B1F) van de Dept. Store, die je bereikt via de lift, kun je ook enkele voorwerpen vinden. Iedere keer dat je met de lift naar de kelder gaat, zullen de dozen iets anders staan, waardoor je de verschillende voorwerpen op kunt rapen.

In de zuidwestelijke hoek van Goldenrod City vind je een Game Corner achter het Pokémon Center. Hier kun je gokspellen spelen voor munten, die je in kunt wisselen voor prijzen als zeldzame TMs of Pokémon. Loop je vanaf de Game Corner naar links, dan vind je twee huizen links van het Pokémon Center. In het huis zonder bordje woont Bill, de beheerder van het Pokémon-opslagsysteem op de PC. Praat met zijn kleine zusje, en ze zal je zijn telefoonnummer geven; als je dit nummer belt, zal Bill je vertellen hoeveel ruimte je nog hebt in je huidige Box! Ook zal hij je opbellen als je Box vol raakt. In het andere huisje, waar wel een bordje staat, vind je een ingang naar de Underground.

De Underground is het ondergrondse deel van Goldenrod City. Er zijn twee ingang, in het noordwesten van de stad en in het zuidwesten. Hier vind je iedere dag kleine winkeltjes en kraampjes. Maar pas op, want de Underground wemelt van de Trainers.

Als je achter de Goldenrod Dept. Store naar rechts loopt, kom je in een steegje in het zuidoostelijke deel van de stad. Het eerste huisje dat je tegenkomt bevat een vrouw die kan meten hoe vriendelijk je Pokémon tegenover je zijn. Aan het einde van het steegje vind je de Bike Shop. Praat met de eigenaar, en je mag gratis een Bicycle lenen waarmee je je een stuk sneller kunt verplaatsen! Na een poosje rondfietsen zal de eigenaar je opbellen om je te bedanken voor de reclame, en mag je de fiets houden.

In het midden van Goldenrod City vind je een spoorwegovergang en een treinstation. Momenteel kun je hier echter nog geen gebruiken van maken. Ga vanaf het spoor naar links om bij een hoge zwarte toren te komen: de Radio Tower. Op de begane grond kun je met de dame aan de rechterkant van de balie praten om een quiz te doen. Antwoord met YES, YES, NO, YES en NO, en je zult de Radio Card ontvangen. Hiermee kun je naar de radio luisteren op je Pokégear! Ook kun je dagelijks meedoen met de loterij als je met de man in het midden van de balie spreekt.

Ten noorden van het spoor vind je aan de linkerkant de Name Rater, die de namen van je Pokémon kan veranderen, en een ingang naar de Underground. Aan de rechterkant vind je de Pokémon Gym en een bloemenwinkel. Ten slotte vind je in het noordelijkste deel van de stad de poort naar de volgende Route.

Als je wilt, kun je nu alvast de volgende Routes verkennen om wilde Pokémon te vangen, te vechten tegen Trainers of voorwerpen te verzamelen. Het is echter nog niet mogelijk om de volgende stad te bereiken. Hiervoor moet je eerst de Gym Leader van Goldenrod City verslaan. De Pokémon Gym vind je in het noorden van de stad.

Goldenrod City Gym

In de Goldenrod City Gym maken de Trainers gebruik van Normal-type Pokémon. Deze hebben maar één zwakte: namelijk Fighting-type aanvallen. Als je Pokémon Gold of Silver speelt, is één van de Fighting-type Pokémon die je op dit moment kunt bemachtigen, Machop. Deze krijg je door te ruilen met de man op de 5e verdieping van de Goldenrod Dept. Store.

De Goldenrod City Gym is een doolhof in de vorm van een Clefairy. De Gym Leader, Whitney, vind je helemaal achterin aan de binnenkant van het doolhof. Om hier te komen, moet je eerst helemaal naar de rechterkant van het gebouw, waarna je tussen de plantenbakken door kunt lopen om de binnenkant van het doolhof te bereiken. Het meisje met het rode haar is de Gym Leader; bereid je goed voor op het gevecht, want ze is een stuk pittiger dan voorgaande Gym Leaders!

+
Leader Whitney
Leader Whitney
Clefairy Lv. 17
Miltank Lv. 19

Als je Whitney verslagen hebt, zal ze in tranen uitbarsten en weigert ze je de Badge te geven. Loop wat naar onder, en een andere Trainer zal je aanspreken. Praat vervolgens opnieuw met Whitney, en ze overhandigt je de Plain Badge. Hiermee wordt, buiten gevechten met andere spelers, de Speed van al je Pokémon verhoogd en worden Normal-type aanvallen van je Pokémon sterker. Ook ontvang je TM45 Attract, een aanval die een doelwit van het andere geslacht verliefd laat worden op jouw Pokémon, waardoor hij soms niet zal kunnen aanvallen.

Met de Plain Badge op zak is het tijd om je reis te vervolgen naar het noorden. Verlaat hiervoor Goldenrod City door de poort in het noorden van de stad.