Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Pokémon League

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Pokémon League

Nu je alle Gym Badges hebt, is het tijd om de Pokémon League uit te dagen. Clair vertelt hoe je er komt: Surf naar het oosten vanaf New Bark Town, en je zult het Indigo Plateau bereiken. Zodra je de Dragon's Den verlaat, zul je worden opgebeld door Prof. Elm. Hij vertelt je dat hij iets voor je heeft, en vraagt je om langs zijn lab te komen…

Als je wilt, kun je rechtstreeks naar New Bark Town vliegen (scroll door naar het kopje New Bark Town). Je kunt ook te voet gaan en Route 45 nemen voor wat extra training en voorwerpen. Verlaat hiervoor Blackthorn City naar het zuiden.

Route 45

Route 45 is een heuvelachtige Route met verschillende paden die je kunt nemen. Als je alles wilt zien wat Route 45 te bieden heeft, zul je er drie keer doorheen moeten; één keer langs de linkerkant, één keer door het midden en één keer langs de rechterkant. Ook vind je hier een ingang van Dark Cave, waarmee je in een nieuw deel van de grot terecht komt.

Als je het linkerpad neemt, zul je langs een Trainer genaamd Hiker Parry komen. Je kunt zijn telefoonnummer registreren in de Pokégear, en hij zal je dan op de hoogte houden van wilde Marill in Mt. Mortar. Deze Pokémon zijn normaal gesproken vrij zeldzaam, maar kunnen op sommige momenten vrij eenvoudig gevonden worden. Volg je juist het rechterpad naar het zuiden, dan kom je bij een poel water waar je wilde Pokémon kunt vangen, en een Berry-boompje waar je een Mystery Berry kunt plukken.

Dark Cave

Wanneer je de ingang van Dark Cave gebruikt op Route 45, kom je in een nieuw deel van de grot waar verschillende dingen te vinden zijn. Surf eerst naar de zuidelijk muur en volg deze naar links, waar je TM54 False Swipe zult vinden. Loop dan terug naar het water en Surf omhoog; loop over de heuvel naar links en je zult linksboven een man zien. Praat met de man en hij zal je Black Glasses geven.

Je kunt hier door de uitgang linksonder om het westelijke deel van Dark Cave te bereiken; hier vind je uitgangen naar Route 31 (links) en Route 46 (rechts).

Route 46

Als je naar het zuiden blijf gaan vanaf Route 45, kom je vanzelf op Route 46. Veel is er niet te zien; links van de ingang van Dark Cave staan wat Berry-boompjes, en als je omlaag springt staan er Trainers op je te wachten. Blijf verder lopen naar het zuiden en je zult al snel de poort naar Route 29 bereiken. Vanaf hier is het nog maar een klein eindje tot New Bark Town.

New Bark Town

Terug in New Bark Town ga je eerst naar het lab van Prof. Elm in het noordwesten. Praat met Prof. Elm en hij zal je je beloofde cadeau geven: een Master Ball! Deze ultieme Poké Ball zal iedere Pokémon gegarandeerd vangen, maar je kunt er maar één krijgen, dus wees er zuinig op.

Wanneer je helemaal klaar bent, vlieg dan naar Ecruteak City.

Ecruteak City

Ga meteen naar de Dance Hall als je bent aangekomen. Wanneer je binnen komt, kom je je rivaal je tegen. Hij duwt je aan de kant en lijkt geïrriteerd. Nu moet je alle Kimono Girls bevechten! Sla het spel op, want ze zijn behoorlijk sterk en hebben veel verschillende soorten Pokémon.

+
Kimono Girl Zuki
Kimono Girl Zuki
Umbreon Lv. 38
+
Kimono Girl Naoko
Kimono Girl Naoko
Espeon Lv. 38

+
Kimono Girl Miki
Kimono Girl Miki
Flareon Lv. 38

+
Kimono Girl Sayo
Kimono Girl Sayo
Jolteon Lv. 38
+
Kimono Girl Kuni
Kimono Girl Kuni
Vaporeon Lv. 38

Snel rijk worden?

Wanneer je de Amulet Coin aan de eerste Pokémon in je team geeft, kun je tijdens deze vijf gevechten erg veel geld verdienen! Dit moet genoeg geld zijn om voldoende items te kopen die je in de Pokémon League kunt gebruiken.

Nadat je ze verslagen hebt krijg je de Clear Bell (Pokémon HeartGold) of de Tidal Bell (Pokémon SoulSilver). Nu kun je het opnemen tegen een legendarische Pokémon!

  • Wanneer je de Clear Bell in je bezit hebt, zul je in de Bell Tower een legendarische Pokémon ontmoeten.
  • Wanneer je de Tidal Bell in je bezit hebt, zul je in de Whirl Islands een legendarische Pokémon ontmoeten. Scroll hiervoor door naar het kopje Whirl Islands.

Bell Tower

De Bell Tower is een enorme toren met maar liefst tien verdiepingen waar je doorheen moet om bij de Kimono Girls en Ho-oh te komen. De eerste paar verdiepingen zijn nog aardig makkelijk doorheen te komen, maar daarna wordt het lastiger, want je kan verschillende ladders nemen op de verdiepingen en steeds is er maar één goed. Vanaf de vierde verdieping wordt het lastiger.

Op de vierde verdieping moet je de ladder in het noordwesten nemen. De vijfde verdieping is een lastige; je moet richting het oosten gaan, daarna richting het zuiden, en naar het westen, zodat je weer terug bent bij de plek waar je begon. Je kunt nu alleen aan de andere kant richting het westen over een tegel heen. Neem het juiste pad en je komt op de zesde verdieping.

De zesde verdieping is erg makkelijk; neem gewoon de andere trap die je ziet en je komt op de zevende verdieping uit. Op de zevende verdieping moet je met panelen werken en word je overal naartoe geteleporteerd. Als je bij de trap begint moet je het eerste paneel ontwijken en doorgaan naar het noordoosten. Ga nu naar het zuiden en gebruik de teleporter onderin de kamer. In de nieuwe kamer moet je de teleporter nemen die meteen in het zuiden van je ligt en nu kom je in weer een andere kamer. Ga hier naar het westen, neem die teleporter, ga over de brug heen richting het noorden, daarna naar het westen, en je ziet een teleporter die ongeveer in het midden van de kamer ligt.

Nu kun je gewoon naar boven en kom je op de top van de Bell Tower. De Kimono Girls dansen en praten wat en vervolgens kun je Ho-oh aanvallen. Zorg er wel voor dat je genoeg Poké Balls mee hebt als je je Master Ball niet wilt gebruiken!

+
Ho-Oh Lv. 45
Type:
Voorwerp:
Sacred Ash
Ho-Oh Lv. 45
Extrasensory
Sunny Day
Fire Blast
Sacred Fire

Als je dit hebt gedaan moet je terug naar New Bark Town om naar Route 27 te gaan, richting de Pokémon League! Voordat je vertrekt richting de Pokémon League: zorg dat je genoeg geneesmiddelen hebt, want je zult een tijdje geen snelle toegang hebben tot een Pokémon Center. Als je eerder in het spel je moeder gevraagd hebt om je geld te sparen, is dit een goed moment om terug naar huis te gaan en wat geld op te halen.

Whirl Islands

Om Lugia te krijgen zul je de noordoostelijke ingang moeten nemen. In tegenstelling tot de Bell Tower in HeartGold zit er in de Whirl Islands geen puzzel. De route spreekt voor zich en je bent zo bij Lugia waar de Kimono Girls op je wachten. Ze dansen en praten wat en vervolgens kun je Lugia aanvallen.Zorg er wel voor dat je genoeg Poké Balls mee hebt als je je Master Ball niet wilt gebruiken!

+
Lugia Lv. 45
Type:
Lugia Lv. 45
Extrasensory
Rain Dance
Hydro Pump
AeroBlast

Als je dit hebt gedaan moet je terug naar New Bark Town om naar Route 27 te gaan, richting de Pokémon League! Voordat je vertrekt richting de Pokémon League: zorg dat je genoeg geneesmiddelen hebt, want je zult een tijdje geen snelle toegang hebben tot een Pokémon Center. Als je eerder in het spel je moeder gevraagd hebt om je geld te sparen, is dit een goed moment om terug naar huis te gaan en wat geld op te halen.

Route 27

Meteen zodra je aan wal gaat, komt een man je vertellen dat je in Kanto bent beland: de regio uit Pokémon FireRed en LeafGreen! Je kunt op je kaart kijken op de Pokégear (deze krijg je in Cherrygrove City) om het te bevestigen.

Rechts zul je een grotingang zien, en een huisje bovenaan een heuveltje waar je niet bij kunt. Als je wilt, kun je eerst langs de zuidelijke oever naar rechts Surfen om een Rare Candy te vinden. Ga vervolgens de grot binnen.

Tohjo Falls

Tohjo Falls is een vrij korte grot en dient als test om te zien of je de Rising Badge bemachtigd hebt. Voordat je de waterval op klimt, kun je naar links Surfen om een Moon Stone te vinden. Gebruik dan HM07 Waterfall om de waterval te beklimmen, en ga aan de rechterkant weer naar beneden om de uitgang te bereiken. Let op: vlak voor de ingang staat een ronddraaiende Trainer!

Route 27

Ga eerst het huisje vlak voor de grot binnen. Als de eerste Pokémon in je team een hoge vriendschap heeft, zal ze je TM37 Sandstorm geven. Surf dan verder naar rechts; je komt bij hoog gras en vervolgens bij een brug. Vanaf hier kun je omlaag Surfen en Whirlpool gebruiken om TM02 Dragon Claw te vinden. Ga dan verder naar rechts en je zult Route 26 bereiken.

Route 26

Ook op Route 26 is niet veel te doen. Versla de trainers en je kunt zo doorlopen naar de Victory Road waar je Pokémon League-avontuur begint!

Aan het einde van de brug zul je aan wal komen op Route 26. Vanaf hier is het alleen nog een kweste van doorlopen naar het noorden. Halverwege de Route zul je gelukkig een huisje vinden, waar je je Pokémon kunt genezen. Je kunt vanaf hier ook door het gras naar het zuidwesten om nog een huisje te vinden. Hier kun je lezen op welke locaties je iedere dag iemand kunt vinden, die je een behulpzaam voorwerp geeft.

Helemaal in het noorden van Route 26 komt je bij een poort. De poortwachter zal checken of je 8 Badges hebt verzameld, en zal je dan doorlaten. Je kunt nu Victory Road betreden!

Victory Road

Victory Road, normaal gesproken vol met Trainers, zit er in Pokémon HeartGold en SoulSilver wat verlaten bij. Klim het heuveltje op en loop naar boven, en je komt bij een splitsing. Als je naar rechts gaat kun je wat voorwerpen vinden; ga anders naar links en je komt bij een ladder naar de tweede verdieping.

Ga hier rechts de heuvel op en volg het pad tot je bij een ladder naar de derde verdieping komt. Hier kun je een heuvel op en naar links om een Full Restore te vinden. Loop anders langs de heuvel naar boven en je komt bij een splitsing. Links van je vind je een gat; als je naar beneden valt komt je bij TM26 Earthquake. Spring dan naar rechts om terug te komen.

In het noorden van de derde verdieping zul je de uitgang zien. Maar voordat je buiten bent, zal je rivaal verschijnen en je uitdagen!

+
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
Sneasel Lv. 36
Magneton Lv. 37
Haunter Lv. 37
Kadabra Lv. 37
Golbat Lv. 38
Typhlosion Lv. 40
+
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
Sneasel Lv. 36
Magneton Lv. 37
Haunter Lv. 37
Kadabra Lv. 37
Golbat Lv. 38
Feraligatr Lv. 40
+
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
Sneasel Lv. 36
Magneton Lv. 37
Haunter Lv. 37
Kadabra Lv. 37
Golbat Lv. 38
Meganium Lv. 40

Nadat je je rivaal verslagen hebt, zal hij weer weglopen, maar niet voordat hij belooft je ooit nog eens te verslaan. Verlaat de grot, en je zult je op Route 23 bevinden.

Route 23

Op Route 23 is niet zo veel te zien. Blijf naar het noorden lopen en je zult het Indigo Plateau bereiken.

Indigo Plateau

Indigo Plateau is de thuisbasis van de Pokémon League. Dit is je laatste kans om je voor te bereiden op de gevechten die je staan te wachten. Je kunt hier je Pokémon genezen en voorwerpen kopen. Als je terug wil naar Johto om voorbereidingen te treffen, spreek dan de man bij de balie met de Pokémon aan. Hij zal aanbieden om je terug te teleporteren naar New Bark Town. Geen nood: als je later terug wil naar Indigo Plateau, kun je er snel komen door vanuit New Bark Town naar Route 27 te Surfen en vervolgens Fly te gebruiken.

Als je helemaal klaar bent, ga dan naar de trap rechtsboven. Je zult het nu op moeten nemen tegen de Elite Four. Let op: zodra je begint, kun je de League pas verlaten als je verliest, of alle Trainers verslagen hebt!

+
Elite Four Will
Voorwerpen:
Max Potion
Elite Four Will
Xatu Lv. 40
Jynx Lv. 41
Exeggutor Lv. 41
Slowbro Lv. 41
Xatu Lv. 42
+
Elite Four Koga
Voorwerpen:
Full Heal
Full Restore
Elite Four Koga
Ariados Lv. 40
Forretress Lv. 43
Muk Lv. 42
Venomoth Lv. 41
Crobat Lv. 44

+
Elite Four Bruno
Voorwerpen:
Max Potion
Elite Four Bruno
Hitmontop Lv. 42
Hitmonchan Lv. 42
Hitmonlee Lv. 42
Onix Lv. 43
Machamp Lv. 46
+
Elite Four Karen
Voorwerpen:
Full Heal
Max Potion
Elite Four Karen
Umbreon Lv. 42
Gengar Lv. 45
Vileplume Lv. 42
Murkrow Lv. 44
Houndoom Lv. 47

Na de Elite Four wacht je nog één uitdaging: een gevecht met de Champion, Lance.

+
Champion Lance
Voorwerpen:
Full Heal
Full Restore
Champion Lance
Gyarados Lv. 46
Charizard Lv. 48
Aerodactyl Lv. 48
Dragonite Lv. 49
Dragonite Lv. 49
Dragonite Lv. 50

Als het gelukt is om Lance te verslaan mag je jezelf de nieuwe Champion noemen! Prof. Oak en DJ Mary verschijnen om je te feliciteren, en dan zal Lance je meenemen naar de Hall of Fame. Hier worden je Pokémon geregistreerd en wordt het spel opgeslagen. Gefeliciteerd! Je kunt nu genieten van de credits.

Na de credits is het spel echter nog lang niet voorbij! Zodra je je spel weer opstart, zal Prof. Elm je opnieuw bellen dat hij iets voor je heeft…