Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Rainbow Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Rainbow Badge

Na Saffron City ligt de eerstvolgende Gym in Celadon City, in het westen. Verlaat Saffron City door de westelijke poort om Route 7 te bereiken.

Route 7

Op Route 7 valt bijzonder weinig te zien. In het gras zijn enkele zeldzame Pokémon te vangen, maar er zijn geen Trainers of voorwerpen te vinden. Ook staat er een huisje (de ingang van het Underground Path), maar in Pokémon HeartGold en SoulSilver is dit niet toegankelijk.

Zodra je genoeg hebt van Route 7, loop je verder naar het westen om Celadon City te bereiken.

Celadon City

Ook Celadon City is een stad van jewelste. Enkele bezienswaardigheden zijn de Celadon Dept. Store en de Game Corner. De Celadon Dept. Store vind je in het noordwesten van de stad; hij heeft veel weg van de Goldenrod Dept. Store. Op de derde verdieping zijn o.a. enkele technische TMs te koop.

De Game Corner staat in het centrum van de stad (rechts van het meertje), en is inhoudelijk hetzelfde als de Game Corner in Goldenrod City. In het gebouw rechts van de Game Corner kun je je Coins inwisselen voor prijzen; hier zijn andere prijzen te krijgen dan in Goldenrod City.

Breng ook een bezoekje aan het Celadon Mansion, centraal in het noorden van de stad. Deze heeft een geheime achteringang, die je bereikt door achter het Pokémon Center langs te lopen. Hiermee bereik je een huisje op het dak. Als je 's avonds met de bewoner spreekt, zal hij je TM67 Recycle geven.

In het zuidoosten van de stad vind je een restaurant. Ten zuiden van het restaurant zul je een Cut-boompje vinden; hak deze weg en loop tussen de bomen naar het zuidwesten van de stad om de Gym te bereiken.

Celadon City Gym

De Celadon City Gym is vrij eenvoudig. Versla de Trainers op je pad om de achterkant te bereiken, waar je de Gym Leader, Erika, uit kunt dagen.

+
Leader Erika
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Erika
Jumpluff Lv. 51
Tangela Lv. 52
Victreebel Lv. 56
Bellossom Lv. 56

Als je Erika verslagen hebt, zal ze je de Rainbow Badge overhandigen. Deze versterkt de Grass-type aanvallen van je Pokémon, buiten gevechten met andere spelers.Daarnaast geeft Erika je TM19 Giga Drain, een krachtige Grass-type aanval.

Na de Rainbow Badge is de dichtstbijzijnde Badge te winnen in Fuchsia City. Deze stad bereik je eenvoudig via de Cycling Road, ten westen van Celadon City.