Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Rising Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Rising Badge

Nadat je je zevende Gym Badge bemachtigd hebt, zul je bij het verlaten van de Gym een telefoontje ontvangen van Prof. Elm. Hij vertelt dat er iets vreemds aan de hand is, en zegt je naar de radio te luisteren. Als je een radiokanaal opzet, hoor je wat er gebeurd is: Team Rocket heeft de Radio Tower in Goldenrod City gekaapt, en probeert hun oude baas Giovanni terug te roepen. Op naar Goldenrod City dus om hier een stokje voor te steken.

Goldenrod City

Zodra je in Goldenrod City aankomt, zul je al meteen merken dat er minder mensen op straat zijn; in plaats daarvan heeft Team Rocket een aantal straten afgezet. Gelukkig kun je gebouwen als de Game Corner nog wel bereiken als je door de Underground loopt. Zorg dat je Pokémon gevechtsklaar zijn, en ga dan naar de spoorwegovergang in het centrum van de stad; ga hier naar links om de Radio Tower, een grote zwarte toren, te bereiken.

Radio Tower

Binnen in de Radio Tower krioelt het ook van de Team Rocket Grunts. Je kunt alleen nog niet verder, want een Grunt houdt je tegen omdat je geen uniform hebt. Gelukkig kun je deze van een Grunt in de Goldenrod Tunnel krijgen; in de noordwestelijke hoek van de stad. Zodra je in de Radio Tower verder probeert te komen, zul je ontmaskerd worden door je rivaal. Hierdoor zal een Grunt een gevecht met je aangaan.

Blijf je weg vervolgen en je komt uiteindelijk bij Executive Petrel aan, de man die je in het Team Rocket HQ al eerder verslagen hebt!

+
Executive Petrel
Executive Petrel
KoffingLv. 30
WeezingLv. 32
KoffingLv. 30
KoffingLv. 30
KoffingLv. 30
KoffingLv. 30

Nadat je de hem verslagen hebt, vertelt hij waar ze de Director gevangen houden: in het Underground Warehouse. Hij geeft je de Basement Key. Verlaat de Radio Tower, genees je Pokémon en ga dan naar de ingang van de Goldenrod Underground.

Goldenrod Underground

Daal de trap af, en loop door het smalle gangetje naar rechts. Hier vind je een deur die je open kunt maken met de Basement Key. Treed binnen en daal de trap af, bereid je voor op een gevecht en loop dan verder. Je rivaal zal verschijnen en je uitdagen voor een rematch.

+
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
GolbatLv. 32
MagnemiteLv. 30
HaunterLv. 32
SneaselLv. 34
QuilavaLv. 34
+
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
GolbatLv. 32
MagnemiteLv. 30
HaunterLv. 32
SneaselLv. 34
FeraligatrLv. 34
+
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
GolbatLv. 32
MagnemiteLv. 30
HaunterLv. 32
SneaselLv. 34
MeganiumLv. 34

Na het gevecht zal je rivaal afdruipen en kun je verder. Bereid je voor, want je zult erg veel Grunts moeten verslaan. Zorg ervoor dat je de gekleurde panelen op de muur kan bereiken, los de puzzel op en je kunt door naar de volgende kamer. Daar vind je de Director die je de Card Key geeft. Naast hem ligt ook TM82 Sleep Talk.

Nu je de Card Key hebt, kun je de Underground verlaten. Loop terug tot je weer bij de trap omhoog bent, en raap de Amulet Coin op als je dat eerder nog niet gedaan hebt. Als je geluk hebt, staan de dozen zo dat je naar links kunt lopen. Vlak boven de Machop vind je de lift, waarmee je in de Goldenrod Dept. Store uitkomt.

Genees je Pokémon indien nodig, en keer dan terug naar de Radio Tower in het noordwesten van de stad.

Radio Tower

Betreed de Radio Tower en ga twee keer een verdieping omhoog. Je komt nu op de verdieping met aan de rechterkant een afgesloten hal. Met de Card Key kun je dit luik openen; check hiervoor de muur vlak naast het luik. Ga verder naar rechts en neem de trap omhoog. Op de volgende verdieping zul je met een Executive Proton moeten vechten voordat je verder omhoog kunt.

+
Executive Proton
Executive Proton
GolbatLv. 28
WeezingLv. 33

Bij de ingang van de studio op de hoogste verdieping staat je een gevecht met een Executive Ariana te wachten.

+
Executive Ariana
Executive Ariana
ArbokLv. 32
MurkrowLv. 32
VileplumeLv. 32

Ten slotte vind je Executive Archer in de studio, die de huidige leider van Team Rocket blijkt te zijn!

+
Executive Archer
Executive Archer
HoundourLv. 35
HoundoomLv. 38
KoffingLv. 35

Nadat je de hem hebt verslagen, zal Team Rocket de Radio Tower verlaten. De Director komt naar je toegelopen, en geeft je als dank een Rainbow Wing (in Pokémon HeartGold of een Silver Wing (in Pokémon SoulSilver)! Praat voordat je vertrekt nog eens met alle mensen in de Radio Tower; ze zullen je bedanken met verschillende voorwerpen. Zo kun je een BrightPowder ontvangen, en TM11 Sunny Day.

Nu Team Rocket verdreven is, is het tijd om de laatste Badge te bemachtigen. De laatste Gym staat in Blackthorn City, die je vanaf Mahogany Town kunt bereiken. Vlieg dus terug naar Mahogany Town, en verlaat het dorp naar het oosten om Route 44 te bereiken.

Route 44

In het gras van Route 44 zijn enkele zeldzame wilde Pokémon te vinden. Om bij het gras te komen, gebruik je Surf op het meertje in het midden van de Route. Je kunt op twee manieren om het meertje heen lopen, maar let op: er staan verschillende Trainers net buiten zicht die je uit zullen dagen.

Blijf naar het oosten gaan en je zult al snel de ingang van Ice Path bereiken.

Ice Path

Betreed de grot en loop naar rechts. Al snel zul je bij een ijzige vloer komen, die net zo werkt als in de Mahogany Town Gym: zodra je erop stapt, glijd je door tot je iets raakt. Blijf doorlopen, over een heuveltje, tot je bij een grote ijsvloer komt.

 • Voor de eerste puzzel glijd je omhoog, links, omhoog, links, omlaag, links, omhoog, rechts.
 • Voor de tweede puzzel glijd je rechts, omhoog, links, omlaag, links, omhoog, rechts.

Hier zul je HM07 Waterfall vinden. Als je nu doorloopt kom je op een verdieping met een aantal Strength-stenen en gaten. Om de puzzel op te lossen, dien je in ieder gat een steen te laten vallen.

 • De steen in het noordwesten duw je twee naar links, en dan naar boven totdat het blok ijs wordt geraakt.
 • De steen in het zuidwesten dus je één keer naar rechts, drie keer naar beneden, en vervolgens naar rechts totdat hij één hokje boven en één hokje links van het gat blijft.
 • De steen in het midden duw je naar boven totdat het blok ijs wordt geraakt. Duw hem daarna naar rechts totdat het volgende blok ijs wordt geraakt. Loop er omheen en duw het drie keer naar boven, en daarna twee keer naar links.
 • De steen in het oosten dus je één keer naar links, en dan naar beneden totdat het blok ijs wordt geraakt. Loop er omheen en duw hem één keer naar links, en dan drie keer naar beneden. Loop er omheen en duw hem één keer omhoog, en één keer naar links.

Nu kun je je in een van de gaten laten vallen. Ga de trap af daar, ga naar de andere kant van de kamer en ga de trap weer op. Je zult nu uitkomen bij de laatste puzzel waar je de Kimono Girl tegenkomt.

 • Ge het ijs op aan de rechterkant en ga vervolgens links, omlaag, en rechts, duw nu de Kimono Girl, en ga daarna omlaag.

Nu ben je ook door deze puzzel heen en heb je de Kimono Girl geholpen. Wanneer je Ice Path verlaat, zul je je in Blackthorn City bevinden.

Blackthorn City

In het eerste huis dat je ziet, woont een vrouw die haar Rhydon wil ruilen, voor jouw vrouwelijke Dragonair. Iets naar links vind je het Pokémon Center en de Pokémon Mart. Links van de Mart staat het huisje van de Move Deleter; deze persoon kan HM-aanvallen van je Pokémon verwijderen, iets wat je normaal gesproken niet kunt!

In het noorden van de stad (beklim de heuveltjes) vind je de Gym. Let op: als je Team Rocket nog niet verslagen hebt in Goldenrod City, zal een bewaker de ingang van de Gym blokkeren. Als het zaterdag is, zul je ten zuidoosten van de Gym Santos ontmoeten, die je de eerste keer een Soft Sand geeft en de tweede keer een Snooze Ribbon.

Blackthorn City Gym

De Blackthorn City Gym zit vol met gebruikers van Dragon-type Pokémon, dus het kan handig zijn om een Ice-type Pokémon te vangen in Ice Path.

Je zult via platforms naar iedere trainer moeten om uiteindelijk bij Clair te komen.

 • Verschuif het platform naar links, draai hem twee keer, en verschuif hem naar rechts.
 • Verschuif het platform naar boven, draai hem één keer, verschuif hem naar rechts, draai hem twee keer, en verschuif hem naar rechts.
 • Verschuif het platform naar links, draai hem één keer, verschuif hem naar rechts, draai hem één, verschuif hem drie naar boven, draai hem één keer, verschuif hem naar rechts, draai hem één keer, en verschuif hem naar boven.
+
Leader Clair
Voorwerpen:
Full Heal
Hyper Potion
Leader Clair
GyaradosLv. 38
DragonairLv. 38
DragonairLv. 38
KingdraLv. 41

Nadat je Clair verslagen hebt, zal ze je kracht echter nog niet erkennen, en overhandigt ze je geen Badge! Ze wil dat je eerst naar de Dragon's Den gaat voor een extra beproeving.

Zorg dat je een Pokémon bij je hebt die Whirlpool kent, en Surf dan over het meertje achter de Gym, waar je een grotingang zult vinden.

Dragon's Den

Daal de ladder af en loop naar buiten, en je zult je in een open gebied bevinden. Loop naar links, en Surf dan naar beneden, waar je een draaikolk zult vinden. Gebruik Whirlpool op de draaikolk, en Surf verder; je zult bij een huisje komen.

Betreed het huisje, en praat met de wijze achterin. Hij zal je een quiz geven, en aan het einde zul je een Lv. 15 Dratini ontvangen. Als je echter de juiste antwoorden geeft, zal deze Dratini de aanval Extreme Speed kennen, die hij normaal gesproken niet kan leren!

 1. Friends
 2. Strategy
 3. Strong
 4. Love
 5. Both

Na de quiz zal Clair aan komen lopen, die geschokt is dat je geslaagd bent voor de test. Op aandringen van de wijze zal ze je de Rising Badge overhandigen!

Surf, voordat je de Dragon's Den verlaat, vanaf het huis ook nog naar rechts, tegen de klok in. Ga het tweede stuk land dat je ziet op, en blijf verder gaan tot je een voorwerp ziet liggen: de Dragon Fang.

De Rising Badge zorgt ervoor dat alle geruilde Pokémon je gehoorzamen, en stelt je in staat om HM07 Waterfall te gebruiken buiten gevechten (deze HM kon je vinden in Ice Path). Ook maakt het de Dragon-type aanvallen van jouw Pokémon sterker. Clair zal je ook TM59 Dragon Pulse overhandigen.

Nu je alle Gym Badges hebt, is het tijd om de Pokémon League uit te dagen. Clair vertelt hoe je er komt: Surf naar het oosten vanaf New Bark Town, en je zult het Indigo Plateau bereiken.

Zodra je de Dragon's Den verlaat, zul je worden opgebeld door Prof. Elm. Hij vertelt je dat hij iets voor je heeft, en vraagt je om langs zijn lab te komen…