Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Storm Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Storm Badge

Na Ecruteak City kun je twee kanten op. Je kunt naar het westen richting Olivine City om de Storm Badge te winnen, of je kunt naar het oosten richting Mahogany Town voor de Glacier Badge. Qua moeilijkheidsgraad maakt het niet uit; de keuze is aan jou! In deze walkthrough zullen we de Badge-volgorde aanhouden, en gaan we eerst naar het westen. Maar als je wilt, kun je ook doorklikken naar het hoofdstuk over de Glacier Badge.

Verlaat Ecruteak City door de poort in het westen om Route 38 te bereiken.

Route 38

Aan het begin van Route 38 kun je verschillende paden kiezen. Om bij de volgende Route te komen, volg je het noordelijk pad. Ga door het gras naar het westen om bij Route 39 te komen.

In het noordwesten van Route 38 vind je de Trainers School Boy Chad en Lass Dana. Als je hun Pokégear-nummer registreert, zullen ze je opbellen als ze een kudde van wilde Tauros of Snubbull gespot hebben. Dit zijn normaal gesproken zeer zeldzame Pokémon.

Naast enkele trainers is er weinig te doen op deze route, dus loop gewoon door en versla de trainers die je moet verslaan. Je komt daarna al snel op Route 39.

Route 39

Bij het betreden van Route 39 komt Boaba naar je toe en spreekt je aan. Hij zal je het een en ander vertellen over de Safari Zone in de Johto-regio, welke verhuisd is naar Fuchsia City. Hij registreert zijn nummer in je Pokégear en zal je bellen zodra de Safari Zone opent.

In het noordwesten van Route 39 vind je de Moomoo Farm. Als je met de boer praat in het rechtste huisje, vertelt hij dat zijn Miltank ziek is en dat ze Berries nodig heeft. De zieke Miltank vind je in het linkse huisje, en als je haar 7 reguliere Berries voert, zal ze genezen. Praat dan met de boerin in het rechtse huisje om TM83 Natural Gift te ontvangen. Nu kun je ook Moomoo Milk kopen voor 500 PokéDollars.

Blijf naar het zuiden lopen en je zult al snel Olivine City bereiken.

Olivine City

Zodra je langs de Gym loopt, zal je rivaal naar buiten stormen. Gelukkig heeft hij geen zin in een gevecht. Wel vertelt hij je dat de Gym Leader afwezig is, omdat de Pokémon in de lokale vuurtoren ziek is. Dan loopt hij weer weg.

Vlak onder de Gym, links van de Mart, staat een huisje waar een visser woont. Spreek met de visser en antwoord YES om de Good Rod te ontvangen. Hiermee kun je sterkere Pokémon opvissen. Verder vind je in het noordoosten van de stad, in het linkse huisje, een man die zijn Voltorb voor jouw Krabby wil ruilen.

De vuurtoren vind je in het zuidoosten van de stad. Je kunt deze nu beklimmen, of eerst Cianwood City bezoeken.

Olivine Lighthouse

Om de top van het Olivine Lighthouse te bereiken, zul je je eerst een weg moeten banen door vijf verdiepingen vol Trainers. Loop tegen de klok in de trappen op, tot je op de vierde verdieping uitkomt. Hier zie je links van je een gat met een Trainer ernaast, en een stel trappen eronder. Loop hier eerst naar rechts en met de klok mee om een andere trap te vinden; deze brengt je naar een kamer waar je TM87 Swagger en een Rare Candy vindt. Laat jezelf door het gat bij de Rare Candy naar beneden vallen, en loop dan weer tegen de klok in. Val door het gat links van de Trainer en de trap, en je zult vlak voor een andere Trainer en een voorwerp vallen. Neem dan nog tweemaal de trap omhoog en je zult de top bereiken.

In de top van de vuurtoren vind je Jasmine, die Amphy, een zieke Ampharos aan het verzorgen is. Ze vraagt je om naar Cianwood City te reizen en een medicijn te halen voor Amphy. Verlaat hierna de vuurtoren (gebruik de gaten in de vloer om snel beneden te komen).

Om bij Cianwood City te komen, moet je de zee oversteken. Loop naar het westen, tot je Route 40 bereikt.

Route 40

Op de kust van Route 40 vind je een aantal stenen, die je kapot kunt maken met Rock Smash om wilde Pokémon te vinden. Ook zul je hier op maandag Monica ontmoeten, die je de eerste keer een Sharp Beak zal geven, en de tweede keer een Alert Ribbon.

Gebruik Surf om het water op te gaan, en vaar naar het zuiden. Zodra je rotsen ziet in het zuiden, ben je op Route 41 beland.

Route 41

Op Route 41 bevinden zich de Whirl Islands: vier eilandgrotten waarvan gezegd wordt dat een legendarische Pokémon er zich schuil houdt. De ingangen zijn geblokkeerd door draaikolken. Als je de Glacier Badge al bemachtigd hebt, kun je Whirlpool gebruiken om de Whirl Islands alvast te verkennen. Momenteel valt er echter nog niets te zien; je dient hier later in het verhaal terug te komen.

De Route is bezaaid met Trainers. Surf tussen de eilanden door naar het zuidwesten, en je zult al snel Cianwood City bereiken.

Cianwood City

Op Cianwood Island zijn verschillende bezienswaardigheden. Waarschijnlijk wil je eerst je Pokémon genezen; in het zuidoosten van het eiland vind je het Pokémon Center. Maak een plek vrij in je team, en bezoek dan het huisje links van het Pokémon Center. De jongen die er woont vertelt dat je rivaal één van zijn Pokémon gestolen heeft, en vraagt je om zijn andere Pokémon tijdelijk voor hem te bewaren. Als je accepteert, ontvang je zijn Lv. 20 Shuckle! Ga je later in het verhaal terug naar de jongen, dan kun je zijn Shuckle weer aan hem teruggeven. Als je echter een sterke band hebt opgebouwd met Shuckie, zul je hem ook mogen houden.

Helemaal in het zuiden van de stad vind je de Pharmacy: praat met de man binnen om de SecretPotion te ontvangen, die je nodig hebt om Amphy te genezen.

Helemaal in het noorden van de stad kun je de legendarische Pokémon Suicune spotten! Maar zodra je naar Suicune toe loopt, springt hij weer weg en komt Eusine aangelopen. Hij zal je dan uitdagen voor een gevecht!

+
Mystical Man Eusine
Mystical Man Eusine
Drowzee Lv. 25
Electrode Lv. 27
Haunter Lv. 25

Als je genoeg gezien hebt in Cianwood City, ga dan naar de Gym. Deze vind je in het zuidwesten van de stad. Zorg dat je een Pokémon meeneemt die Strength kent.

Cianwood City Gym

In de Cianwood City Gym gebruikt men Fighting-type Pokémon; neem dus Psychic- of Flying-type Pokémon mee! De Gym Leader gebruikt ook een Water-type Pokémon, dus Electric- of Grass-type Pokémon zullen ook van pas komen.

De eerste twee Trainers zullen je meteen na elkaar uitdagen, dus wees voorbereid op twee gevechten. Nadat je de derde Trainer hebt verslagen, zul je wat stenen aan de kant moeten schuiven. Gebruik Strength en duw de linkse en rechtse steen omhoog, en dan de middelste steen opzij. Aan het einde van de Gym vind je Chuck, die eerst even zijn spierballen laat zien en dan het gevecht met je aan zal gaan.

+
Leader Chuck
Voorwerpen:
Full Heal
Leader Chuck
Primeape Lv. 29
Poliwrath Lv. 31

Als je van Chuck gewonnen hebt, ontvang je de Storm Badge! Hiermee zullen geruilde Pokémon tot Lv. 70 je gehoorzamen. Ook worden de Fighting-type aanvallen van jouw Pokémon sterker, buiten gevechten met andere spelers. Verder zul je Fly kunnen gebruiken buiten gevechten. Je ontvangt ook TM01 Focus Punch.

Ga naar buiten, en praat met de vrouw vlak voor de Gym. Omdat je de Storm Badge hebt, zal ze je HM02 Fly geven! Hiermee kun je naar iedere stad vliegen die je eerder bezocht hebt.

Met de SecretPotion op zak is het tijd om terug te keren naar Olivine City om Amphy te genezen en Jasmine uit te dagen.