Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Volcano Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Volcano Badge

Na de Boulder Badge in Pewter City is de Volcano Badge in Cinnabar Island de volgende Badge die je kunt verdienen. Verlaat Pewter City richting het zuiden en je zult in Viridian Forest komen.

Viridian Forest

Viridian Forest is het bos vol met Bug-type Pokémon en vol met trainers met Bug-type Pokémon. Helaas kun je ze niet ontwijken, dus zorg dat je je Pokémon geneest. Gelukkig is het navigeren makkelijk en zul je al snel Viridian City bereiken.

Viridian City

In Viridian City zul je een Gym vinden, maar de Gym Leader is helaas niet aanwezig. In het midden van de stad staat een gebouw dat het Trainer House heet. Hier zul je het iedere dag op kunnen nemen met een Trainer. Wanneer je met de Pokéwalker andere Trainers tegenkomt, zul je deze hier ook kunnen uitdagen.

In het zuidwesten van de stad zul je een meer aantreffen. Links van het meer staat een man, die je kunt bereiken via Cut of Surf. Hij zal je TM85 Dream Eater geven.

Loop verder naar het zuiden als je alles gezien hebt in Viridian City.

Route 1

Omdat je van het noorden komt, zul je over het heuveltjes kunnen springen om het gras te ontwijken. Wel bevat deze Route enkele Trainers. Blijf verder naar het zuiden gaan en na een poosje zul je Pallet Town bereiken.

Pallet Town

Pallet Town: de plek waar het allemaal begon! Hier vind je de huizen van Red en Blue; de hoofdpersonen van Pokémon Red, Blue en Yellow. Ook kun je een bezoekje brengen aan Prof. Oak in zijn lab. Als je genoeg gezien hebt, gebruik dan Surf om verder naar het zuiden te varen.

Route 21

Route 21 is flink ingekort vergeleken met andere games. In het gras vlak onder Pallet Town zul je wat wilde Pokémon kunnen vinden. Blijf anders naar het zuiden Surfen om Cinnabar Island te bereiken.

Cinnabar Island

Als je Pokémon FireRed of LeafGreen gespeeld hebt, zal Cinnabar Island er iets anders uitzien dan je je herinnert… Het blijkt dat het eiland enkele jaren geleden verwoest is door een vulkaan; er staat alleen nog een Pokémon Center. Bij het bordje zul je een jongeman ontmoeten, die zich voorstelt als Blue. Hij nodigt je uit voor een gevecht in de Viridian City Gym, en zal dan vertrekken. Voordat hij je uitdaging aan zal nemen, heb je echter de zeven andere Kanto-badges nodig.

In het doodlopende stuk aan de bovenkant van het eiland kun je een onzichtbare Rare Candy vinden. Surf dan weer verder naar het oosten.

Route 20

Halverwege Route 20 zul je langs een grot komen; de Seafoam Islands. Surf eerst nog wat verder naar het oosten zodat je Route 19 bereikt.

Route 19

Route 19 ligt ten zuiden van Fuchsia City. Oorspronkelijk was de kust van Route 19 geblokkeerd door rotsen, maar nu je de Route vanaf de zee hebt bezocht, zullen de rotsen weg zijn. Versla de laatste Trainers op de Route als je wilt, ga dan terug naar Route 20 en betreed de grotingang.

Seafoam Islands

Nadat de vulkaanuitbarsting de Cinnabar Island Gym wegvaagde, heeft de Gym Leader, Blaine, maar een nieuwe Gym gebouwd in de Seafoam Islands. Erg groot is hij niet, dus je kunt het meteen opnemen tegen Blaine.

+
Leader Blaine
Voorwerpen:
Max Potion
Full Heal
Leader Blaine
MagcargoLv. 54
MagmarLv. 54
RapidashLv. 59

Wanneer je Blaine hebt verslagen, zul je de Volcano Badge ontvangen. Deze versterkt de Fire-type aanvallen van jouw Pokémon, buiten gevechten met anders spelers. Daarnaast ontvang je TM50 Overheat.

Nu je vijftien Gym Badges hebt, resteert nog maar één Gym: de Gym in Viridian City.