Startpagina » Pokémon HeartGold & SoulSilver » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough » Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Zephyr Badge

Pokémon HeartGold & SoulSilver Walkthrough – Zephyr Badge

Als je Pokémon HeartGolf of SoulSilver begint, krijg je van je moeder je eerste opdracht: bezoek Prof. Elm in zijn laboratorium. Je avontuur kan beginnen!

New Bark Town

Verlaat je huis en loop naar links om het laboratorium van Prof. Elm te bereiken. Je zult een verdachte jongeman door het raam zien kijken, maar hier kun je momenteel nog niets mee doen. Binnen staat Prof. Elm al op je te wachten. Hij stelt zich voor en vraagt of je naar zijn vriend Mr. Pokémon wil gaan om iets voor hem op te halen. Omdat je onderweg wilde Pokémon zult tegenkomen, geeft hij je je allereerste Pokémon om je te beschermen!

Welke starter moet ik kiezen?

Chikorita is een Grass-type Pokémon. Hierdoor is hij bij de eerste paar Gyms sterk in het nadeel. Daarentegen heeft hij een hoge Defense en Sp. Def. Dit gecombineerd met een hele waslijst aan defensieve aanvallen maakt hem een Pokémon die tegen een flink stootje kan. Chikorita is beslist geen uitblinker in aanvallen, maar is uitermate geschikt als supporter-rol. In het juiste team kan Chikorita een vitale rol spelen.

Cyndaquil is een Fire-type Pokémon. Vergeleken met de andere starters heeft hij een hogere Sp. Atk en Speed, wat hem erg geschikt maakt als aanvaller. Zijn krachtige Fire-type aanvallen geven hem bovendien een sterk type-voordeel voor het grootste deel van het spel. Vooral aan het begin van het spel zal Cyndaquil korte metten maken met zijn tegenstanders. Fire-type Pokémon zijn relatief zeldzaam, en dit maakt Cyndaquil een goede basis voor een gebalanceerd team.

Totodile is een Water-type Pokémon. Hij heeft een hoge Attack en Defense ten opzichte van de andere starters. Hierdoor kan hij rake klappen uitdelen én opvangen. Later in het spel zal Totodile echt uitblinken: van de drie starters evolueert hij het snelst in zijn laatste vorm, en heeft hij eenvoudige toegang tot de krachtigste Water-type aanvallen. Dit maakt Totodile een prima keuze voor nieuwe spelers.

Nadat je je keuze gemaakt hebt, geeft Prof. Elm je zijn telefoonnummer en kun je vertrekken. Voordat je het lab verlaat, zal de assistent van Prof. Elm je nog een Potion geven.

Mijn Pokémon is gewond!

Als je Pokémon gewond raakt door het vechten met wilde Pokémon, keer dan terug naar het lab van Prof. Elm. In de hoek linksboven staat namelijk een machine, waarmee je je Pokémon kunt genezen.

Route 29

Op Route 29 bevinden zich een aantal wilde Pokémon, maar je hebt helaas nog geen Poké Balls om je team uit te breiden. Loop door het gras naar het westen, tot je het heuveltje kunt beklimmen. Loop dan door het noordelijke deel van de Route door naar het westen. In de noordoostelijke hoek van de route kun je een Potion vinden, die goed van pas kan komen. Halverwege de route vind je een poort naar het noorden, waarmee je Route 46 bereikt. Momenteel valt hier echter nog niets te zien, dus sla de poort over en loop door naar het westen.

Tegen het eind van de route zul je op een heuveltje een man naast een boompje zien staan. Dit is het eerste Berry-boompje in het spel. Berries zijn voorwerpen die je Pokémon genezen. Als je ze aan een Pokémon geeft om vast te houden, kunnen ze deze zelfstandig gebruiken in een gevecht wanneer het nodig is. Door de hele Johto-regio zul je dit soort boompjes tegenkomen, en je kunt dagelijks terugkomen om een nieuwe Berry te plukken.

Blijf door lopen naar het westen, en je bereikt al snel Cherrygrove City.

Nadat je je eerste Badge behaald hebt, zul je iedere dinsdag op Route 29 een meisje genaamd Tuscany staan. Ze heeft meerdere broers en zussen die je op verschillende dagen op verschillende plekken in de Johto-regio zult ontmoeten. De eerste keer wanneer je ze ontmoet, geven ze je een voorwerp voor je Pokémon. De tweede keer wanneer je ze ontmoet, geven ze je een Ribbon. Tuscany geeft je een Pink Bow – welke Psychic-type aanvallen sterker maakt wanneer je Pokémon deze vasthoudt – en een Shock Ribbon.

Cherrygrove City

Zodra je Cherrygrove City betreedt, zul je meteen een Pokémon Center zien — je herkent deze aan de Poké Ball boven de deur. Praat eerst met de oude man bij de oostelijke ingang van het dorp om een kleine rondleiding en Running Shoes te krijgen. Na afloop geeft hij je de Map Card voor je Pokégear. Hiermee kun je een kaart bekijken van de Johto-regio en je eigen positie bepalen!

Als je met wilde Pokémon gevochten hebt op Route 29, is het een goed idee om ze bij het Pokémon Center te laten genezen. Vlak bij het Pokémon Center vind je de Mart, waar je behulpzame voorwerpen kunt kopen. Zodra je klaar bent, verlaat dan Cherrygrove City door de noordelijke uitgang.

Route 30

Loop door het gras en langs het meer, en je zult een huis treffen met een Berry-boompje ernaast. De bewoner van het huis geeft je een extra Berry. Ga rechts van het huis verder naar het noorden, en je komt bij een splitsing. Het pad aan het linkerkant is geblokkeerd door twee Trainers die in een gevecht verwikkeld zijn.

Blijf rechts aanhouden en loop verder door naar het noorden, dwars door het gras. Uiteindelijk komt je aan bij het huis van Mr. Pokémon, waar ook Prof. Oak aanwezig is. Na wat gepraat, geeft Mr. Pokémon je zijn Mystery Egg en krijg je van Prof. Oak de Pokédex!

Nadat je naar buiten gaat, krijg je direct een telefoontje van Prof. Elm. Er is iets ernstigs aan de hand en je moet meteen terugkomen naar New Bark Town. Bij het terugkeren naar Cherrygrove City kun je, als je links aanhoudt, handig gebruik maken van de heuveltjes om onnodige gevechten met wilde Pokémon te ontwijken.

Cherrygrove City

Zorg dat je Pokémon helemaal genezen zijn, en verlaat dan Cherrygrove City door de oostelijke uitgang. Voordat je het dorp kunt verlaten, komt een roodharige jongen aangelopen die je tegenhoudt. Dit is het personage dat in het verhaal als je rivaal zal dienen. Hij daagt je meteen uit tot een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
Rivaal
(Als je Chikorita als starter koos)
Cyndaquil Lv. 5
+
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
Rivaal
(Als je Cyndaquil als starter koos)
Totodile Lv. 5
+
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
Rivaal
(Als je Totodile als starter koos)
Chikorita Lv. 5

Nadat je je rivaal verslagen hebt zal hij wegrennen, maar hij komt snel weer terug om zijn gevallen Trainer Card op te rapen. Nadat hij weer wegelopen is kun je verder naar New Bark Town.

Blijf verder lopen naar het oosten en je zult zonder al te veel moeite New Bark Town weer bereiken.

New Bark Town

Zodra je New Bark Town binnen loopt komt er direct een politieman naar je toe. Hij beschuldigt je ervan dat je een van de Pokémon van Prof. Elm hebt gestolen. Gelukkig komt je buurmeisje/buurjongen op tijd langs om de situatie uit te leggen.

Nu zal Prof. Elm het Mystery Egg aannemen dat je van Mr. Pokémon hebt gekregen. Hij merkt ook op dat je een Pokédex hebt ontvangen van Prof. Oak, en stelt voor om de Gym-uitdaging aan te gaan en de Champion te worden. De eerste Gym is in Violet City, vertelt hij, niet ver van hier.

Voordat je verder gaat met je avontuur is het verstandig om nog even je moeder gedag te zeggen. Ze geeft je de optie om na ieder gevecht wat van je gewonnen geld te bewaren om te voorkomen dat je een groot deel kwijtraakt wanneer je een gevecht verliest. Met dit gespaarde geld zal ze af en toe handige en af en toe zeldzame voorwerpen voor je kopen. Je kunt je moeder ten alle tijden opbellen met de Pokégear om dit aan of uit te zetten.

Verlaat New Bark Town naar het oosten om nu dan toch écht met je avontuur te beginnen!

Route 29

WordPress Tables Plugin

Direct komt je buurmeisje/buurjongen naar je toe om uitleg te geven hoe je wilde Pokémon vangt en je je eerste 5 Poké Balls te geven! Neem hetzelfde pad dat je eerst ook nam: loop naar links door het gras, klim het heuveltje op en loop naar het westen langs de noordelijk helft van de Route.

Halverwege de Route kom je opnieuw langs de poort naar het noorden. Nu je Poké Balls hebt, is het een goed idee om deze Route te bezoeken, omdat er enkele zeldzame Pokémon te vinden zijn, die je anders pas een stuk later zult tegenkomen.

Route 46

WordPress Tables Plugin

Voorlopig kun je op Route 46 niet meer dan een aantal nieuwe Pokémon vangen. Eén van de Pokémon die je hier kunt vangen is Geodude; met zijn Rock-type aanvallen en torenhoge Defense kan hij kinderspel maken van de eerste twee Gyms.

Maak je geen zorgen als je eerste vijf Poké Balls op zijn, want je zult in de Mart in Cherrygrove City nu extra Poké Balls kunnen kopen. Loop vervolgens vanuit Cherrygrove City naar het noorden om de volgende Route te bereiken.

Route 30

WordPress Tables Plugin

Loop opnieuw langs het meertje en het huisje naar het noorden, tot je bij de splitsing komt. Neem nu niet het pad naar het noordoosten, dat naar het huis van Mr. Pokémon leidt, maar het pad naar het noordwesten. De twee Trainers die eerder aan het vechten waren, zijn klaar met hun gevecht en zullen nu jou uitdagen!

Blijf aan de linkerkant van de Route doorlopen naar het noorden en bereikt al snel de volgende Route.

Pokégear en telefoonnummers

Praat na een gevecht opnieuw met een Trainer, en soms zullen ze je hun telefoonnummer geven. Van tijd tot tijd zullen ze je bellen om je zo op de hoogte van hun avonturen te houden, je opnieuw uit te dagen voor een gevecht, of je tips te geven over zeldzame wilde Pokémon.

Route 31

WordPress Tables Plugin

Zodra je Route 31 betreedt, zul je een telefoontje krijgen van je moeder, als je haar eerder in New Bark Town nog geen gedag hebt gezegd. Ze zal dan alsnog aanbieden om je geld op te sparen.

Al snel zal je weg naar het noorden op Route 31 versperd worden door een stel bomen. Loop naar rechts door het gras, om de bomen heen, en je komt bij een grot: Dark Cave.

Dark Cave

WordPress Tables Plugin

Momenteel is het te donker om Dark Cave te navigeren, maar je kunt er wel wat wilde Pokémon vangen. Vlakbij de ingang zul je in de duisternis een voorwerp zien liggen, maar echt waard is het niet om te proberen deze op te rapen; het is namelijk slechts een Potion.

Verlaat Dark Cave en loop verder naar het westen, langs een meertje met nog een Berry-boompje. Loop door het gras naar links en klim het heuveltje op, om de poort naar Violet City te bereiken.

Als je je telefoonnummer geeft aan Bug Catcher Wade, die op deze Route te vinden is, zal hij je af en toe opbellen om je Berries te geven. Als je graag Berries gebruikt, is dit een goede manier om je verzameling uit te breiden.

Violet City

Zodra je Violet City betreed zul je meteen het Pokémon Center zien. Links van het Pokémon Center staat een huisje; je kunt praten met een bewoner om jouw Bellsprout te ruilen voor zijn Onix. Onix heeft een gigantische Defense-statistiek en weerstaat Normal- en Flying-type aanvallen, wat handig kan zijn in de Violet City Gym. Ook groeit hij sneller dan je eigen Pokémon, omdat hij van een andere Trainer afkomstig is. Maar opgepast: hij zal je niet altijd gehoorzamen, tenzij je genoeg Badges hebt.

Loop langs het Pokémon Center door naar het noordenwesten en je bereikt de rest van Violet City. Hier vind je onder andere de Violet City Gym en een Poké Mart. Praat met de man tussen de Violet City Gym en de Poké Mart en beantwoord zijn vraag met NO; hij neemt je mee naar zijn Pokémon Academy waar je het een en ander over Pokémon-types en statuseffecten kunt leren. Lees ook het schoolbord voor wat extra informatie!

Helemaal in het noordoosten van Violet City vind je de Sprout Tower. Wanneer je Pokémon nog niet sterk genoeg zijn om de Gym Leader te verslaan, is de Sprout Tower de perfecte plek om je Pokémon te trainen. Als je wilt, kun je de Sprout Tower ook overslaan en meteen door naar de Gym.

Pokémon vangen op Route 36

Vanuit Violet City kun je ook naar het westen lopen om Route 36 te bereiken waar je op donderdag Arthur kunt vinden, die je de eerste keer een Hard Stone zal geven, en de tweede keer een Careless Ribbon.

Ook kun je alvast de nabijgelegen Ruins of Alph verkennen. In deze walkthrough zullen we hier in het volgende hoofdstuk aandacht aan besteden.

Sprout Tower

WordPress Tables Plugin

In de Sprout Tower vind een aantal monnikken, die Bellsprout gebruiken. Voor gebruikers van Cyndaquil betekent dit extra levels voor het oprapen, voor Chikorita en Totodile is het alvast een goede oefening voor de uitdaging die je in de Violet City Gym te wachten staat.

Sprout Tower is tamelijk eenvoudig te navigeren. Vanaf de eerste verdieping zullen de monnikken je uitdagen als ze je zien. Onderweg zul je ook een aantal voorwerpen op kunnen rapen.

Wanneer je de hoogste verdieping bereikt, kom je oog in oog met een andere bezoeker: je rivaal, die één van de starter-Pokémon van Prof. Elm gestolen heeft! Hij heeft echter geen zin om met je te vechten, en gebruikt een Escape Rope voordat je hem aan kunt houden. Praat met de monnik die hij zojuist verslagen heeft: dit is de baas van Sprout Tower, die de band tussen jou en je Pokémon op de proef stelt!

+
Elder Li
Elder Li
Bellsprout Lv. 7
Hoothoot Lv. 10
Bellsprout Lv. 7

Nadat je Li verslagen hebt, zal hij je belonen met je eerste Technical Machine: TM70 Flash! Deze aanval kun je aan een Pokémon leren om donkere grotten op te lichten, zoals Dark Cave. Nu is het tijd om je eerste Gym Badge te winnen van de Violet City Gym. Rechts van de hoofdmonnik vind je een Escape Rope die je meteen kunt gebruiken om Sprout Tower te verlaten.

TM's zijn maar één keer te gebruiken!

Ben je met Pokémon begonnen na Pokémon Black en White? Dan ben je misschien gewend dat je TM's zo vaak kunt gebruiken als je wilt. In de oude games is dit echter niet het geval! De TM's die je ontvangt, kun je maar één keer gebruiken — daarna zijn ze in veruit de meeste gevallen voorgoed verdwenen. De enige manier om dan weer aan de TM te komen, indien deze niet in een winkel verkocht wordt, is door je spel opnieuw te beginnen of door te ruilen. Denk dus goed na voordat je een TM gebruikt! In tegenstelling tot TM's, zijn HM's echter wél zo vaak te gebruiken als je maar wilt.

Violet City Gym

Violet City Gym is vrij eenvoudig: versla de twee Trainers op je pad om de Gym Leader te bereiken. Alle Pokémon in deze Gym zijn van het Flying-type, dus als je een Geodude of Onix bemachtigd hebt en deze getraind hebt tot hij een Rock-type aanval leert, kun je deze gebruiken voor dubbele schade. Grass-type aanvallen zijn minder effectief, dus als je Chikorita gekozen hebt, overweeg dan een andere Pokémon te gebruiken voor deze Gym.

Achterin de Gym ontmoet je de Gym Leader, Falkner. Spreek hem aan om het gevecht aan te gaan!

+
Leader Falkner
Leader Falkner
Pidgey Lv. 9
Pidgeotto Lv. 13

Nadat je Falkner verslagen hebt, overhandigt hij je de Zephyr Badge. Simpelweg door de Zephyr Badge te hebben, wordt de Attack van al je Pokémon verhoogd met 12,5%. Ook zullen jouw Flying-type aanvallen 12,5% sterker worden. Dit geldt echter niet in gevechten met andere spelers.

Ten slotte geeft Falkner je TM51 Roost — een aanval die 50% HP geneest van de gebruiker.

Na het verlaten van de Violet City Gym krijg je een telefoontje van Prof. Elm. Hij vraagt je om naar het Pokémon Center in Violet City te gaan. Hier zie je bij de balie zijn assistent staan, en hij zal je het Egg geven dat je eerder van Mr. Pokémon kreeg. Als je dit ei lang genoeg in je team houdt, zal het uitkomen en heb je een Lv. 5 Togepi!

Met je eerste Badge op zak is het tijd om je avontuur voort te zetten en richting Azalea Town te gaan!