Startpagina » Info Pokémon Direct: Pokémon Bank en nieuwe Mega Evolutions

Info Pokémon Direct: Pokémon Bank en nieuwe Mega Evolutions

Gisteren was de tweede Pokémon Direct, en er zijn een aantal belangrijke aankondigingen gedaan. Met nog maar een maand tot de release gingen Nintendo, Game Freak en The Pokémon Company om de tafel zitten om de nieuwste games te bespreken.

De allergrootste aankondiging is wel die van Pokémon Bank: een speciale 3DS-applicatie waarmee je je Pokémon online in de cloud kunt opslaan! Pokémon Bank heeft ruimte voor 100 boxen, waar in totaal wel 3000 Pokémon in passen. Om overzicht te houden zijn er uitgebreide zoek- en sorteerfuncties.

Pokémon Bank logoPokémon Bank kan met meerdere games tegelijk gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk Pokémon uit de ene versie naar de andere overzetten, zonder dat je een tweede 3DS hoeft te kopen. Het zal compatibel zijn met toekomstige Pokémongames.

Maar er zit een addertje onder het gras: de applicatie is gratis te downloaden, maar zal een jaarlijkse prijs krijgen van 500 yen (omgerekend zo'n €4,-) voor het gebruik. Dit om ervoor te zorgen dat de service optimaal blijft werken. Wel is er een gratis periode tot en met 31 januari. Pokémon Bank zal verkrijgbaar zijn ongeveer rond 25 december.Pokémon Bank diagramPokémon Bank heeft tevens een apart onderdeel genaamd Poké Transporter. Hiermee kun je je oude Pokémon overzetten uit Pokémon Black, White, Black 2 en White 2. Deze Pokémon worden dan naar je Pokémon Bank gestuurd, en kunnen niet teruggestuurd worden. Er is speciale beveiliging tegen gehackte Pokémon ingebouwd. Het is nog niet bekend of Poké Transporter gebruikt kan worden zonder te hoeven betalen voor Pokémon Bank buiten de gratis periode.

Wat de Pokémon X & Y-games zelf betreft is er ook nieuws te melden. Zo is nu bekend dat je je eerste starter-Pokémon (Chespin, Fennekin of Froakie) niet krijgt van Prof. Sycamore, maar van een van je vrienden uit Vaniville Town. Prof. Sycamore zal je dan later een tweede starter geven: Bulbasaur, Charmander of Squirtle.

Mega Venusaur artwork Mega Charizard artwork Mega Blastoise artwork

Dat is niet het enige: deze Kanto-starters krijgen ieder ook hun eigen Mega Evolution! Mega Venusaur heeft hogere Def en Sp. Def stats, en krijgt de Ability Thick Fat voor extra bescherming tegen Fire- en Ice-type aanvallen. Mega Charizard krijgt een hogere Sp. Atk en de zeer krachtige Ability Drought. Mega Blastoise krijgt een geheel nieuwe Ability genaamd Mega Launcher: deze versterkt puls-aanvallen als Water Pulse en Dark Pulse. Al deze Mega Evolutions hebben dezelfde types als de originele Pokémon. Verder weten we nu ook waar de armband van de hoofdpersoon voor dient; deze kan resoneren met de Mega Stone van de Pokémon om Mega Evolution tot stand te brengen, indien de band tussen de Trainer en Pokémon sterk genoeg is.Pokémon X & Y Limited Edition 3DS XLDaarnaast zullen de Limited Edition Pokémon X & Y 3DS XL-systemen, die eerder al in Japan aangekondigd waren, ook in Amerika en Europa uitgebracht worden. De releasedatum van deze systemen is 27 september, en Pokémon X of Y zijn niet inbegrepen.

Onbekende Pokémon 4 september 2013Ten slotte heeft Nintendo door een productiefout in de Pokémon Direct per ongeluk ook een nieuwe Pokémon onthuld! Deze Pokémon, die waarschijnlijk gebaseerd is op een lama of alpaca, verscheen voor slechts een fractie van de seconde in de video. Naast zijn uiterlijk is er nog niets van bekend.

Vanwege de nieuwe onthullingen is er ook een nieuwe trailer van Pokémon X & Y, waarin de Mega Evolutions van de Kanto-starters in actie te zien zijn. Deze is hier te zien:

Deel dit bericht
1 reactie
 1. Maar er is dus niets verteld over een IG Pokemon migratie mogelijkheid, zoals we in de vorige games hebben gehad?

 2. Man ze verneuken echt leuke Pokemon met die mega evolutions. Slap aftreksel van nieuwe Pokemon bedenken, GF.

 3. Op één van de plaatjes zie je ook allemaal sprites van de nieuwe Pokémon!

 4. QUOTE

  Man ze verneuken echt leuke Pokemon met die mega evolutions. Slap aftreksel van nieuwe Pokemon bedenken, GF.

  Wij begrijpen elkaar.

 5. Ik vindt die MEGA-EVOLUTIES zo slecht nog niet eigenlijk.

  Ik kijk er naar uit om deze game te spelen!

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk.