Startpagina » Pokémon Legends: Arceus

Pokémon Legends: Arceus

Op 28 januari 2022 is een heel nieuwe soort Pokémon-game verschenen: Pokémon Legends: Arceus, de eerste echte open world Pokémon-game! De game is ontwikkeld door Game Freak.

Pokémon Legends: Arceus speelt zich af in de Sinnoh-regio uit een ver verleden, toen het nog bekend stond als de Hisui-regio. Jouw taak is om de allereerste Pokédex te vullen. Dat doe je natuurlijk niet alleen: je krijgt de keuze uit de starter-Pokémon RowletCyndaquil of Oshawott. Het verhaal dat zich in de game zal afspelen draait om de Mythische Pokémon Arceus, waarvan gezegd wordt dat hij de Hisui-regio geschapen heeft.

In Pokémon Legends: Arceus is de gameplay heel anders dan we gewend zijn van Pokémon-games tot nu toe. Het oude Hisui is een wijd open gebied dat zich ver uitstrekt rond de berg Mt. Coronet, in het centrum van de regio. Je kunt dit gebied in totale vrijheid verkennen. Wilde Pokémon lopen vrij rond, en om ze te vangen dien je eerst dichtbij te sluipen voor je een Poké Ball gooit.

Natuurlijk is het geen Pokémon-game zonder Pokémon-gevechten, en in Pokémon Legends: Arceus kun je zoals gewoonlijk ter strijde trekken met je gevangen Pokémon. Gevechten vinden naadloos plaats in de buitenwereld met het gebruikelijke gevechtsysteem uit de Pokémon-hoofdgames.

Informatiepagina's