Startpagina » Pokémon Legends: Arceus » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Almighty Sinnoh

Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Almighty Sinnoh

Nu alle Nobles gekalmeerd zijn, lijkt het even alsof het leven weer terug kan gaan naar normaal. Maar die nacht zul je plotseling gewekt worden door een luide knal…

Disaster Looming

Wanneer je naar buiten loopt, blijkt dat er een grote hoeveelheid energie uit de tijd-ruimteverstoring boven Mount Coronet stroomt en zich uitstrekt over de hele regio. Kamado zal je naar zijn kantoor roepen, waar Adaman en Irida zich ook al verzameld hebben.

Kamado vertelt dat hij je niet meer vertrouwt, en maant je om Jubilife Village te verlaten – tot je kunt verklaren waarom de Nobles razend zijn geworden. Cyllene escorteert je naar de uitgang van het dorp; volg haar en ze neemt jullie mee naar de Obsidian Fieldlands.

Je zult nu een tijdje niet meer terug kunnen keren naar Jubilife Village. Wel zul je nog toegang hebben tot de basiskampen, dus je kunt nog steeds bij je Pastures. Ook kun je nog je Pokémon genezen, reguliere voorwerpen kopen en voorwerpen craften.

Obsidian Fieldlands

Eenmaal aangekomen bij de Fieldlands, heeft Professor Laventon een idee: misschien kun je zolang bij de Diamond Clan of Pearl Clan wonen. Rei/Akari stelt voor dat je eerst contact legt met Lian bij de Grandtree Arena.

Nu de tijd-ruimteverstoring boven Mount Coronet actief is, zullen tijd-ruimteverstoringen iets vaker optreden in het veld.

Om snel bij de Grandtree Arena te komen, kun je je Arc Phone openen en er direct naartoe reizen vanaf de kaart. Wanneer je bij het altaar bij de grote boom aankomt, praat dan met Lian. Die kan je echter niet helpen en raadt je aan om met Mai te praten.

Mai vind je bij de Worn Bridge in het noordoosten van de Fieldlands. Ga vanaf het Heights Camp naar het noordoosten, in de richting van Mount Coronet. Wanneer je bij de Worn Bridge aankomt, zul je Mai en haar Munchlax aantreffen.

Helaas kan Mai je ook niet helpen. Na nog wat scènes komt Volo aanlopen die wel een schuilplaats voor je heeft. Hij zal je meenemen naar het Ancient Retreat.

Ancient Retreat

Steek de brug over en loop naar Volo toe, die bij een dame staat: Cogita. Cogita is wel bereid je te helpen en neemt je mee naar binnen om de situatie uit te leggen. Ze geeft je een opdracht: bezoek de drie meren van de Hisui-regio, Lake Verity, Lake Valor en Lake Acuity, waar je een Pokémon zal ontmoeten die je zal beproeving. Nadat je de beproevingen gedaan hebt, dien je naar de Shrouded Ruins te gaan om de Red Chain te ontvangen.

Vervolgens horen jullie buiten het geluid van een Pokémon. Ga naar buiten en je zult de Abra van Cyllene aantreffen. Met behulp van Abra zul je je Pastures in Jubilife Village toch nog kunnen gebruiken. Ook kun je nog gebruikmaken van de basiskampen van het Galaxy Team.

Dan komen Adaman en Irida aanlopen, en ze bieden hun hulp aan. Maar om te voorkomen dan Kamado erachter komt, zul je één van hen moeten kiezen. Je zult nu dus een keuze moeten maken tussen Adaman van de Diamond Clan, of Irida van de Pearl Clan.

Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit welke Clan je kiest. Wel heeft het een kleine invloed op hoe de rest van het verhaal zich afspeelt.

Later in het verhaal zullen de twee Legendarische Pokémon van tijd en ruimte hun entree maken: Dialga en Palkia. Als je Adaman kiest, dan neem je het eerst op tegen Dialga en later tegen Palkia. Bij Irida is de volgorde andersom en zul je eerst met Palkia vechten, daarna met Dialga.

Er is een klein verschil tussen de Poké Balls waarin je de twee Legendarische Pokémon zult vangen. De eerste Pokémon waar je het tegen opneemt, kun je vangen in een Poké Ball naar keuze. De tweede zal altijd gevangen worden in een unieke Ball, de Origin Ball, die je niet op andere wijze kunt krijgen.

Nadat je één van de clanleiders gekozen hebt, zal de andere leider een oogje houden op commandant Kamado. Je kunt nu de drie meren gaan bezoeken. Welke volgorde je kiest, maakt hierbij niet uit. Steek de brug over en loop naar Adaman/Irida om je bestemming te kiezen.

In het Ancient Retreat kun je met Volo praten om voorwerpen te kopen of verkopen. Ook is er een werktafel om voorwerpen te craften, en een kist waarmee je bij je voorwerpenopslag kan. Ten slotte kun je met Abra praten om Pokémon van en naar je Pastures te sturen.

The Trial of Lake Verity

Obsidian Fieldlands

Lake Verity is gelegen in het westen van de Obsidian Fieldlands. Reis naar het Fieldlands Camp, en ga naar het zuidoosten, richting de rivier. Steek echter niet de brug over maar sla af naar rechts. Volg de rivier naar het zuiden en op een gegeven moment kom je langs een Alpha Snorlax. Buig daarna af naar rechts en ga langs de berg. Op een gegeven moment zul je bij een kloof komen die naar binnen leidt. Ga hierin en je zult bij Lake Verity aankomen.

Spring op Basculegion, en zwem naar het eiland in het midden van het meer. Hier zul je Volo en Adaman/Irida weer aantreffen. Volo vertelt dat het meer beschermd wordt door een Pokémon genaamd Mesprit.

Dan zal er licht uit je Arc Phone komen, wat de grot op het eiland zal openen. Samen met Adaman/Irida ga je de grot in, waar jullie een Alpha Goodra zullen aantreffen. Bereid je voor op het gevecht en daag dan de Pokémon uit.

Nadat je de Goodra verslagen of gevangen hebt, zal Mesprit verschijnen. Loop naar Mesprit toe en beantwoord zijn vragen (het maakt niet uit welke antwoorden je kiest). Vervolgens zul je Mesprit's Plume ontvangen.

Verlaat de grot, en Volo zal aanbieden je mee terug te nemen naar het Ancient Retreat. Je kunt ook nog even in de Fieldlands blijven, als je wilt. Als je dit doet, kun je terugkeren naar het Ancient Retreat door naar een van de basiskampen te gaan en te praten met een lid van de Diamond/Pearl Clan.

The Trial of Lake Valor

Crimson Mirelands

Lake Valor is gelegen in het noordoosten van de Crimson Mirelands, vlakbij het Diamond Settlement. Begin bij een willekeurig basiskamp en reis dan naar het Diamond Settlement toe. Ga vanaf het Diamond Settlement een stukje naar het noordoosten en je zult al snel Lake Valor bereiken.

Spring op Basculegion, en zwem naar het eiland in het midden van het meer. Hier zul je Volo en Adaman/Irida weer aantreffen. Volo vertelt ook wat over Lake Valor, namelijk dat een Pokémon genaamd Azelf het meer beschermd.

Opnieuw komt er licht uit je Arc Phone, wat de grot op het eiland zal openen. Binnen zul je nog een Alpha Pokémon aantreffen: Alpha Overqwil.

Nadat je de Overqwil verslagen of gevangen hebt, zal Azelf verschijnen. Gooi een balsem naar Azelf toe, die weg zal teleporteren. Na een aantal keer zul je de optie krijgen om het op te geven, maar blijf doorzetten (“I'm not through yet”). Blijf dit herhalen; op een gegeven moment zal Azelf zal je wilskracht erkennen, en je belonen met Azelf's Fang.

Verlaat de grot, en Volo zal aanbieden je mee terug te nemen naar het Ancient Retreat. Je kunt ook nog even in de Mirelands blijven, als je wilt.

Nadat je het tweede voorwerp bemachtigt hebt en terugkeert naar het Ancient Retreat, zal Volo vertellen over de ontwikkelingen in Jubilife Village. Binnen de tijd-ruimteverstoring is een Pokémon gesignaleerd, en Kamado verzamelt een krijgsmacht om de Pokémon te bedwingen.

The Trial of Lake Acuity

Alabaster Icelands

Lake Acuity is gelegen in het noorden van de Alabaster Icelands. Reis naar het Icepeak Camp, en klim dan de grote berg in het noorden op om Lake Acuity te bereiken.

Spring weer op Basculegion en zwem naar het eiland in het midden van het meer. Hier vind je Volo en Adaman/Irida weer. Volo vertelt dat de beschermer van Lake Verity een Pokémon genaamd Uxie is.

Opnieuw zul je de grot openen met je Arc Phone. Ga naar binnen en jullie treffen een Alpha Pokémon aan: Alpha Zoroark.

Na het gevecht zal Uxie verschijnen. Uxie zal je kennis testen en vraagt je om het aantal ogen op te noemen dat Combee, Zubat, Unown, Magneton en Dusclops hebben. Je moet nu vijf nummers invullen: 60131. Hierop zal Uxie je belonen met Uxie's Claw.

Wanneer je alledrie de Trials gedaan hebt en de grot verlaat, zal Volo jullie meenemen naar de Shrouded Ruins in de Crimson Mirelands. Hier zal ook Cogita aan komen lopen. Dan verschijnen de drie Pokémon van de meren, die je de Red Chain zullen geven.

Volo vertelt dat Kamado van plan is om Mount Coronet zelf te beklimmen om de tijd-ruimteverstoring aan te pakken. Samen zullen jullie terugkeren naar Jubilife Village om de situatie met Kamado te bespreken.

Jubilife Village

Eenmaal terug bij Jubilife Village word je begroet door de professor en Rei/Akari, die vertellen dat Kamado al vertrokken is naar Mount Coronet met het Security Corps. Cyllene zal je je rang in het Galaxy Team weer teruggeven, en geeft je je nieuwe missie: beklim Mount Coronet om de crisis tot een einde te brengen.

Nu je weer deel uitmaakt van het Galaxy Team, kun je weer gebruikmaken van alle voorzieningen in Jubilife Village.

Atop Mount Coronet

Verlaat het hoofdkantoor en begeef je naar de noordoostelijke uitgang van het dorp. Hier staat Adaman/Irida al op je te wachten. Wanneer die hoort dat de commandant al vertrokken is, rent hij/zij er zelf ook vandoor. Vervolgens zul je nog een Max Revive krijgen van een meisje uit het dorp.

Coronet Highlands

Volo komt aanlopen, en geeft je 3 Max Potions. Hij vertelt dat Adaman en Irida beide al op weg zijn naar de top van Mount Coronet, en vertrekt dan ook.

Bereid je voor op de tocht, en klim dan de berg op rechts van het basiskamp. Pas op voor de Alpha Electivire die op het besneeuwde pad loopt. Iets verderop zul je bij een grot komen; ga naar binnen.

Bereid je voor op een gevecht en loop verder de grot in. Ietsje verderop zul je Beni tegenkomen, die je uitdaagt voor een gevecht.

Nadat je hem verslagen hebt, zal Beni je doorlaten. Loop door en bereikt de uitgang van de grot, die naar de Temple of Sinnoh leidt.

Temple of Sinnoh

In de aanloop naar de tempel zul je Adaman, Irida en Volo tegenkomen. Als je wilt, kun je nu nog extra voorwerpen kopen bij Volo. Bereid je voor op een gevecht en loop dan door de top van de berg.

Bij de tempel zul je Kamado aantreffen. Ook hij daagt je uit voor een gevecht.

Na het gevecht zal Kamado zijn excuses aan je aanbieden. Ga opnieuw de berg op en begeef je naar het altaar achterin de tempel. Adaman/Irida zal een stem van een Pokémon in zijn/haar hoofd horen, die je uitdaagt om te vangen. Kamado geeft je 10 Ultra Balls, en dan zal de Legendarische Pokémon verschijnen!

Om verder te gaan met het verhaal, zul je Dialga/Palkia moeten vangen. Zorg dus dat je hem niet per ongeluk uitschakelt!

Nadat je Dialga/Palkia gevangen hebt, is de crisis nog niet voorbij. Want uit een tweede portaal verschijnt nu de andere Legendarische Pokémon, die razend is.

Jullie groep zal snel terug vluchten naar het Summit Camp. Hier vertelt Adaman/Irida wat je moet doen om de razende Legendarische Pokémon te stoppen. Laventon en Dialga/Palkia bedenken een plan om de andere Legendarische Pokémon te bedwingen. Maar hiervoor heb je eerst een element genaamd Origin Ore nodig. Irida vertrekt om Lian te halen, die hier meer van af weet.

The Counterpart

Ondertussen komt Melli aanlopen, die je 3 Candy Truffles geeft. Dan verschijnt Lian, die je vraagt mee te komen naar de Primeval Grotto.

De Primeval Grotto bevindt zich in het midden van de Coronet Highlands. Om hem te bereiken, kun je Braviary gebruiken om vanaf het Summit Camp naar het zuidoosten te vliegen. Kijk wel uit voor de Alpha Probopass die voor een van de ingangen rondzweeft. Als je deze wilt vermijden, kun je de andere ingang nemen die ietsjes naar het westen ligt.

Binnen in de grot loop je naar de muur met gloeiende rode stenen toe. Maar voordat je de kans hebt om ze uit te houwen, verschijnen de Miss Fortunes. Jij, Adaman en Irida zullen er ieder één uitdagen.

Nadat ze verslagen zijn, zal het trio weer vluchten en zal Adaman je Pokémon genezen. Lian zal de de Origin Ore uithouwen en aan jou geven. Keer vervolgens terug naar het Summit Camp met je Arc Phone.

Jubilife Village

Praat met Professor Laventon wanneer je weer bij het Summit Camp bent, en hij zal jullie meenemen naar zijn laboratorium in Jubilife Village. Hier zullen jullie de kapotte Red Chain en de Origin Ore combineren tot een speciale Poké Ball: de Origin Ball.

Wanneer je naar de uitgang van het dorp gaat, zul je Cogita weer tegenkomen. Ze vertelt over Palkia/Dialga, de Legendarische Pokémon in de Temple of Sinnoh. Om het tegen Palkia/Dialga op te kunnen nemen, zul je zijn tegenhanger mee moeten nemen. Ga dus naar de Pastures en plaats je gevangen Dialga/Palkia in je team.

Zorg dat je goed voorbereid bent, en keer dan terug naar het Summit Camp in de Coronet Highlands.

Temple of Sinnoh

Klim opnieuw de berg op rechts van het Summit Camp, en ga de grot bovenaan het pad in. Binnen zul je Volo weer tegenkomen, die aanbiedt om je nog wat voorwerpen te verkopen. Loop dan verder en je bereikt de Temple of Sinnoh weer.

Loop de berg op naar de tempel, waar Kamado, Adaman en Irida al op je staan te wachten. Bereid je voor op het ultieme gevecht en spreek dan met de commandant om te beginnen.

De Legendarische Pokémon Palkia/Dialga zal transformeren, en je uitdagen in een nieuwe vorm: zijn Origin Forme!

Wanneer je een oranje cirkel onder je voeten ziet, maak dan dat je wegkomt, want Palkia/Dialga zal meteoren oproepen. Dit kan één meteoor tegelijk zijn, of meerdere meteoren die in een lijn vallen. Pas op wanneer Palkia's/Dialga's furiebalk verlaagd is, want dan zal een meteoor soms zo snel vallen dat je niet op tijd weg kunt lopen. Als dit gebeurt, zul je een flits zien en zal de cirkel meteen zwart kleuren. Druk een seconde hierna op de Y-knop om de meteoor toch te ontwijken. De timing hiervoor is nogal precies, dus de kans is groot dan je alsnog geraakt wordt.

Nadat hij aantal meteoren heeft laten vallen, zal Palkia/Dialga blauwe schokgolven uitstralen. Deze kun je niet vermijden, dus rol eroverheen met de Y-knop om te ontwijken. Ook zal Palkia/Dialga zich soms schrap zetten, en dan plotseling naar je toe teleporteren. Wanneer je dit ziet, druk dan snel op de Y-knop om te ontwijken.

Na een tijdje zal Palkia/Dialga energie op beginnen te laden. Er verschijnen dan blauwe/roze bollen boven zijn lichaam. Gooi snel balsems op Palkia/Dialga (niet de bollen) om deze aanval te onderbreken, want anders zal hij een enorme explosie veroorzaken. Als je deze aanval succesvol onderbreekt, zal Palkia/Dialga kort versuft zijn. Dit is je kans om een van je eigen Pokémon in te zetten!

Wanneer Palkia's/Dialga's furiebalk helemaal leeg is, zal je personage vanzelf de Origin Ball gooien. Palkia/Dialga is van jou!

Kamado besluit om een groot feest te geven om je overwinning te vieren, en beide Clans zijn uitgenodigd. Daarmee is een einde gekomen aan het hoofdverhaal van Pokémon Legends: Arceus. Gefeliciteerd, geniet van de eindscènes en de credits!

Maar je avontuur is nog niet voorbij. Na de credits verschijnt een bekend bericht op je Arc Phone: zoek alle Pokémon…