Startpagina » Pokémon Legends: Arceus » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Daybreak

Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Daybreak

In de versie 1.1.0 update van Pokémon Legends: Arceus is een extra post-game verhaal toegevoegd: Daybreak.

Om het nieuwe verhaal te beginnen, ga ja naar de Obsidian Fieldlands en reis je naar het Heights Camp. Wanneer je je omdraait en ietsje naar het zuiden loopt, zul je Mai en haar Munchlax zien. Spreek haar aan om een nieuwe missie te ontvangen.

A New Anomaly

Obsidian Fieldlands

Mai vertelt dat haar Munchlax de laatste tijd steeds wegrent. Wanneer Munchlax je iets duidelijk probeert te maken, gaat je Arc Phone af en wijst die je naar Ramanas Island. Tijd dus om poolshoogte te gaan nemen.

Ramanas Island is het eiland in het zuidwesten van de Obsidian Fieldlands. Spring op Braviary, en je zult in de verte een groot eiland zien; vlieg ernaar toe. Wanneer je Ramanas Island bereikt hebt, ga dan naar de plek zuidwesten van het bos. Hier zul je een bijzonder tafereel zien: een groep Zorua, die normaal niet eens voorkomen in de Obsidian Fieldlands.

Als je wil, kun je de Zorua vangen. Wanneer je klaar bent, reis dan terug naar het Heights Camp vanaf de kaart en praat er opnieuw met Mai. Nadat je haar vertelt wat je gezien hebt, raadt ze je aan om dit te rapporteren aan de kapitein. Praat dus met de professor om terug te keren naar Jubilife Village.

Jubilife Village

Eenmaal terug in het dorp ga je het hoofdkwartier in en praat je met Cyllene in haar kantoor, recht tegenover de ingang. Dan komen Mai en Munchlax ook binnenlopen, en ze vertellen dat er op verschillende plekken nog meer uitbraken gesignaleerd zijn. Cyllene geeft je een nieuwe missie: onderzoek dit nieuwe fenomeen van Massive Mass Outbreaks.

Verlaat het hoofdkwartier en ga naar het poort in het noordoosten van het dorp, waar Mai op je staat te wachten.

Massive Mass Outbreak in the Fieldlands

Mai vertelt dat ze nog meer uitbraken gezien hebben, en vraagt je om mee te komen naar de Obsidian Fieldlands. Kies Yes om samen naar de Fieldlands te gaan.

Obsidian Fieldlands

Wanneer jij en Mai bij het Heights Camp aankomen, besluiten jullie te wachten tot een uitbraak zich voordoet. Na een poosje zal je Arc Phone af gaan en verschijnen er meerdere iconen op je kaart.

Bij een Massive Mass Outbreak vershijnen er tegelijkertijd meerdere Mass Outbreaks op verschillende plekken in een gebied. In tegenstelling tot een normale uitbraak, geeft de kaart deze keer niet aan wat voor Pokémon het is; dit moet je met je eigen ogen zien.

Om verder te gaan met het verhaal, zul je drie van de Massive Mass Outbreaks in de Fieldlands moeten onderzoeken. Ga hiervoor naar één van de iconen op je kaart, en vang of versla alle Pokémon die er rondlopen. Doe dit net zo lang tot er geen nieuwe Pokémon meer bij verschijnen. Je krijgt dan het bericht “the reported Pokémon seem to be gone“.

Wanneer je drie uitbraken op deze manier onderzocht hebt, keer dan terug naar het Heights Camp en praat met Mai om de missie af te ronden. Calaba komt ook aanlopen, en stelt voor om naar Jubilife Village terug te keren en informatie te verzamelen bij Arezu.

Jubilife Village

Eenmaal terug in Jubilife ga je naar de kapsalon, waar Mai, Arezu en Cabala al staan te wachten. Arezu vertelt dat in de Crimson Mirelands een uitbraak van Alpha Pokémon gemeld is. Op naar de Crimson Mirelands dus. Praat buiten met Mai om samen met haar naar het gebied te gaan.

Massive Mass Outbreak in the Mirelands

Crimson Mirelands

Wanneer jullie bij het basiskamp aankomen, verschijnt Melli. Hij heeft helaas niets relevants te melden, maar hij heeft wel een cadeautje voor je: 20 Aguav Berries. Helaas heeft Munchlax trek en blijven er maar 15 van over. Dan gaat je Arc Phone weer af en verschijnen de Massive Mass Outbreaks op je kaart. Deze keer kun je, dankzij Munchlax, wel zien welke Pokémon het zijn.

Aguav Berries kun je aan je Pokémon geven om hun HP te genezen, maar ze hebben ook een tweede doel. Als je Aguav Berries aan Munchlax geeft, zullen van alle Massive Mass Outbreaks in het gebied de Pokémon onthuld worden op de kaart.

Sommige Massive Mass Outbreaks hebben een ster-icoontje, wat aanduidt dat er Alpha Pokémon of evoluties kunnen verschijnen. Ook kan een uitbraak een Berry-icoontje hebben, hieraan kun je zien dat je bij die uitbraak Aguav Berries kunt vinden.

Je zult nu opnieuw drie Massive Mass Outbreaks moeten onderzoeken. Ga naar één van de icoontjes op je kaart toe en vang of versla iedere Pokémon die er rond loopt, net zo lang tot je een bericht ziet dat de Pokémon verdwenen zijn.

Keer vervolgens terug naar een basiskamp en praat met Mai om het onderzoek af te ronden.

Ga vervolgens terug naar Jubilife Village, en praat met Mai bij de poort om samen met haar naar de Cobalt Coastlands te gaan. Voordat jullie vertrekken, verschijnt Gaeric met een cadeautje voor je: 30 Sticky Globs.

Massive Mass Outbreak in the Coastlands

Cobalt Coastlands

Eenmaal aangekomen in de Coastlands is het tijd om nog meer Massive Mass Outbreaks te onderzoeken. Als je wil, kun je met Mai praten om 5 Aguav Berries aan Munchlax te voeren. Je zult dan op de kaart kunnen zien welke Pokémon er in de uitbraken zitten.

Nadat je drie Massive Mass Outbreaks onderzocht hebt, ga dan terug naar het Beachside Camp waar je Mai in de buurt zult vinden. Praat met haar om het onderzoek af te ronden. Rei/Akari komt ook aanlopen, en ze hebben wat nieuwe informatie voor je; maar voordat je die mag horen, zul je eerst met hem/haar moeten vechten.

Loop richting de zee, en op het strand zul je Rei/Akari vinden. Praat met hem/haar om het gevecht te beginnen.

Na het gevecht vertelt Rei/Akari je de informatie: Professor Laventon denkt dat de Massive Mass Outbreaks veroorzaakt worden door overgebleven energie van de tijd-ruimteverstoringen. Dan vertrekt hij/zij weer.

Om de volgende missie te ontvangen, keer je terug naar Jubilife Village. Vlakbij het hoofdkwartier zul je Mai en Munchlax zien staan; spreek Mai aan. Ze vraagt je om 10 Mushroom Cakes te verzamelen, en dan naar de Secret Hollow in de Alabaster Icelands te komen.

Tricky Treat Strategy

Voor deze missie heb je 10 Mushroom Cakes nodig. Mushroom Cakes kun je craften van 1 Springy Mushroom en 1 Cake-Lure Base, die je beide kunt kopen bij de werkplaats in Jubilife Village. Ga vervolgens naar de Alabaster Icelands en reis naar het Icepeak Camp.

Alabaster Icelands

Eenmaal bij het Icepeak Camp steek je de rivier over naar het noorden. Hier vind je een grot verstopt achter een rots, links van de waterval. Gooi een van je Pokémon vlakbij de rots en die zal hem kapot breken. Loop dan de grot in en druk in het midden van de kamer op de A-knop om te onderzoeken.

Mai zal aan komen lopen en de 10 Mushroom Cakes aannemen. Vervolgens vraagt ze je om terug te gaan naar Jubilife Village. Keer terug naar een basiskamp, maar wanneer je hier aankomt zal Lian aan komen lopen. Hij zal je 30 Aguav Berries geven. Ook vertelt hij dat Mai nog steeds in Jubilife Village is…

Praat met Professor Laventon om terug te keren naar Jubilife Village. Hier zul je de echte Mai vinden bij de poort in het noordoosten. Spreek haar aan en ze zal je de volgende missie geven.

Massive Mass Outbreak in the Highlands

Coronet Highlands

Samen met Mai ga je naar de Coronet Highlands, waar nog meer Massive Mass Outbreaks zijn gemeld. Bij aankomst zullen jullie Sabi tegenkomen, die vertelt dat er een uitbraak is van Alpha Pokémon. Dan is het opnieuw tijd om Massive Mass Outbreaks te onderzoeken.

Nadat je drie Massive Mass Outbreaks gedaan hebt, keer dan terug naar het Highlands Camp en praat met Mai. Dan komt Adaman aanlopen, die je 100 Spoiled Apricorns, 100 Balls of Mud en 100 Caster Fern-bladen geeft.

Keer terug naar Jubilife Village en praat met Mai bij de poort in het noordoosten om de volgende missie te beginnen.

Massive Mass Outbreak in the Icelands

Alabaster Icelands

Samen met Mai zul je naar de Alabaster Icelands gaan, het laatste gebied waar Massive Mass Outbreaks zijn gesignaleerd. Bij aankomst zul je Lian en Melli vinden die hun hulp aanbieden bij het onderzoeken van de uitbraken.

Wanneer je drie Massive Mass Outbreaks gedaan hebt, keer dan terug naar het Snowfields Camp en praat met Mai om je verslag uit te brengen. Samen met Adaman en Irida zullen jullie het fenomeen bespreken, en dan nemen de twee leiders jullie mee naar de Obsidian Fieldlands om de zonsopgang te zien.

En hiermee is ook het Daybreak-verhaal tot een einde gekomen. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Hier zijn enkele dingen die je nog kunt doen:

  • In Jubilife Village zul je bij de Training Grounds een nieuwe manier van vechten kunnen ondergaan. Bij Path of Tenacity vecht je tegen drie tegenstanders achter elkaar, en bij Path of Solitude vecht je tegen Ingo in een één-op-één gevecht.
  • Als je gaat slapen in je kamer in Jubilife Village, kun je deelnemen aan het Eternal Battle Reverie. Hierbij vecht je tegen steeds sterker wordende tegenstanders en kun je zeldzame voorwerpen winnen.
  • Blijf onderzoektaken doen om je Galaxy Team-rang te verhogen naar Full Star Member.
  • Probeer het Research Level van alle Pokémon in de Pokédex naar 10 te brengen om de Shiny Charm te ontvangen van Cyllene.

Bedankt voor het lezen en nog veel speelplezier!