Startpagina » Pokémon Legends: Arceus » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Lady of the Ridge

Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Lady of the Ridge

Jubilife Village

Nadat je de nobele Kleavor hebt gekalmeerd en je verslag uitgebracht hebt bij de commandant, is het tijd voor een welverdiende maaltijd. Tijdens het eten geeft Rei/Akari je een craftingrecept voor Smoke Bombs.

Wanneer je terugloopt naar je kamer, zal een meisje genaamd Vessa je tegenhouden. Ze zegt dat een kwaadaardig wezen dat lang geleden verzegeld is, op het punt staat om weer uit te breken. Ze geeft je dan de Odd Keystone en vraagt je om 107 dwaallichten te verzamelen die overal door de Hisui-regio verspreid zijn. Vessa wijst je op één van de dwaallichten, die in het dorp rondzweeft. Loop naar het dwaallicht toe en druk op de A-knop om hem te verzamelen.

De dwaallichten die je dient te verzamelen zijn 's nachts vanaf een afstandje te zien, en overdag alleen van dichtbij. Je kunt met Vessa praten in het dorp om te horen hoeveel er nog over zijn per gebied. Ook zal ze je beloningen geven als je bepaalde mijlpalen haalt.

Arezu's Predicament

De volgende dag ontmoet je een nieuw personage: Arezu van de Diamond Clan, die gearriveerd is om met de commandant te spreken. Na de ontmoeting loopt ze naar het hoofdkwartier toe.

Ga ook naar het hoofdkwartier en begeef je naar het kantoor van Kamado. Hier zul je Arezu weer treffen, die vertelt dat een Ursaluna ook razend geworden is. Kamado geeft je je nieuwe missie: ga naar de Crimson Mirelands om poolshoogte te nemen.

Cyllene vertelt dat de Pokémon in de Crimson Mirelands een stuk sterker zijn dan in de Obsidian Fieldlands. Ze vertelt je waar je precies naartoe moet in het gebied: de Solaceon Ruins. Daar zul je Ursaluna's Warden, Calaba, vinden.

In het dorp zul je nu de karavaan van de Ginkgo Guild kunnen vinden. Deze reizende handelaren zullen van tijd tot tijd zeldzame voorwerpen verkopen, die je niet in de normale winkels zult vinden: onder andere Berries, craftingmaterialen en krachtige geneesmiddelen.

Ook zijn er nu een aantal Requests beschikbaar waarmee je je opties in het dorp kunt uitbreiden:

  • Choy bij de winkel wil Tao Hua van het Supply Corps overtuigen om meer verschillende waren in te kopen. Als je Tao Hua (in de kelder van het hoofdkwartier) 3 Hearty Grains geeft, zal hij akkoord gaan. Je kunt dan meer voorwerpen kopen bij de winkel.
  • Anthe van de kledingszaak wil graag een mannelijke en vrouwelijke Hippopotas zien. Deze vind je in de Crimson Mire, waar je binnenkort naartoe kunt. Als je ze gevangen hebt, laat ze dan zien aan Anthe om extra kledingsstukken te kunnen kopen in de winkel.
  • Dagero bij de fotostudio wil de Pokémon zien die hij per ongeluk gefotografeerd heeft. Als je hem de juiste Pokémon (een Buneary) laat zien, krijg je meer opties bij de fotostudio.
  • Praat met Taggart in het woongebied om een minigame vrij te spelen waarin je Poké Balls moet gooien op ballonnen.
  • Miller bij het bouwland in het westen van het dorp vraagt je om hem een Ground-type Pokémon te brengen. Als je dit doet, dan zal hij een tweede akker toevoegen zodat je nog meer gewassen kunt groeien. Een voorbeeld van een Ground-type Pokémon is Geodude, die rond het Heights Camp te vinden zijn. Als je wilt, kun je hem later omruilen voor een andere Ground-type Pokémon.
  • Belamy bij de Pastures wil graag een Pokémon zien waar je een sterke band mee hebt opgebouwd. Laat hem bijvoorbeeld een Pokémon zien die je lang bij je hebt gehad. Als beloning zul je voortaan bij Belamy kunnen checken hoe vriendschappelijk je Pokémon zijn.

Bereid je voor op de tocht, en ga dan naar naar de poort in het noordoosten van Jubilife Village. Hier zul je Rei/Akari zien, die je uitdaagt voor een gevecht.

Na het gevecht zal Rei/Akari je belonen met een nieuw craftingrecept voor Stealth Sprays. Ook vertelt hij/zij dat hij/zij tijd-ruimteverstoringen aan het onderzoeken is. Dan vertrekt hij/zij naar het Mirelands Camps.

Praat met de poortwachter en kies de Crimson Mirelands in het oosten van Hisui om er ook heen te gaan.

Soms kan een plaatselijke tijd-ruimteverstoring optreden wanneer je aan het verkennen bent. In een verstoord gebied zul je allerlei zeldzame voorwerpen kunnen oprapen, maar er zullen ook krachtige Pokémon uit het niets verschijnen – zelfs meer dan één tegelijk. Sommige van deze Pokémon kun je echter nergens anders vinden.

Crimson Mirelands

Eenmaal aangekomen vertelt de professor dat de Mirelands wemelt van de Poison-type Pokémon en zal Rei/Akari je de Solaceon Ruins aanwijzen. Dan is het tijd om eropuit te gaan.

Loop richting die Solaceon Ruins toe, en loop door het graan aan je linkerkant. Hier vind je een brug om de rivier over te steken. Blijf richting de Solaceon Ruins lopen en ga naar binnen.

Binnen in de ruïnes ontmoet je Warden Calaba van de Pearl Clan. Ze zit echter niet op jouw hulp te wachten en stuurt je weer weg. Dan komt Volo aanlopen, en hij daagt je uit voor een gevecht.

Na het gevecht zal Volo je Pokémon genezen. Dan heeft hij een verzoek voor je: Volo vertelt dat een Wall Fragment uit de Solaceon Ruins gestolen is en vraagt je om het terug te vinden. De boosdoeners zijn de Miss Fortunes, een trio bandieten waar de Ginkgo Guild nog een appeltje mee te schillen heeft. Vervolgens zegt Volo dat hij een kampvuur gezien heeft vlakbij het Mirelands Camp en stelt hij voor dat je daar je zoektocht begint.

Verlaat de Solaceon Ruins en loop rechtdoor tot je weer bij de brug komt. Steek de rivier over en ga dan naar rechts. Blijf de rivier volgen en je zult bij het kampvuur uitkomen.

Wanneer je het kampvuur nadert, zullen drie dames verschijnen. Ze stellen zich voor als Charm, Clover en Coin, gezamenlijk de Miss Fortunes. Coin zal je uitdagen voor een gevecht.

Na het gevecht zullen de Miss Fortunes je het Wall Fragment teruggeven, maar zweren ze wraak op het Galaxy Team. Dan rennen ze ervandoor.

Keer terug naar de Solaceon Ruins: je kunt hiervoor de eerste brug over de rivier naar links nemen. Wanneer je terug bent bij de ruïnes, zal Volo je feliciteren. Loop verder naar binnen en praat met Calaba om het Wall Fragment terug te geven.

Calaba zal je bedanken, en vraagt dan om je hulp om Ursaluna te kalmeren. Ursuluna bevindt zich bij Sludge Mound, en Calaba gaat er alvast naartoe.

Om Sludge Mound te bereiken, kun je de volgende route nemen. Ga de Solaceon Ruins uit en loop rechtsdoor naar de rivier toe. Ga niet de brug over, maar sla linksaf. Loop tussen de twee plassen door, en volg dan de rivier.

Een eindje verderop zul je een Alpha Tangrowth zien rondlopen. Je kunt proberen om er langs te sluipen, of ga naar rechts door het graanveld om om de Tangrowth heen te gaan.

Blijf doorlopen en je zult bij een moerasgebied komen. Pas op voor de Croagunk of Gastly die in het moeras rondlopen, want ze kunnen je van een flinke afstand zien. Loop tussen de moeraspoelen door en pas op voor de Alpha Hippowdon die in een van de moerassen rondloopt.

In de verte zul je twee grote dode bomen zien. Achter de bomen ligt een verhoging: Sludge Mound.

Praat eerst met het Galaxy Team-lid dat vlakbij Sludge Mound staat om een missie te krijgen. Loop vervolgens naar links, tussen de heuvels door en je zult nog een Galaxy Team-lid tegenkomen dat door een stel Stunky onder vuur genomen wordt. Versla de Stunky en je zult een nieuw basiskamp kunnen bouwen: het Bogbound Camp.

Zorg dat je team gevechtklaar is; loop de Sludge Mound op en je zult Calaba en haar Bibarel weer zien. Calaba speelt op haar Celestica Flute en Ursaluna zal verschijnen.

Ursaluna wordt door de Pearl Clan gekoesterd, dus je kunt hem niet vangen in dit gevecht. Je enige optie is om Ursaluna uit te schakelen.

Nadat je Ursaluna verslagen hebt, zal Calaba hem genezen, waardoor hij weer kalmeert. Vervolgens laat ze je je Celestica Flute bespelen. Nu zul je Ursaluna op kunnen roepen om op hem te rijden! Ook ontvang je de Earth Plate.

Met Ursaluna kun je zoeken naar verborgen schatten. Je kunt hem oproepen door op links- of rechts-knop te drukken, hiermee wissel je van Ride Pokémon. Druk dan op de + knop om op Ursaluna te rijden.

Wanneer je op Ursaluna rijdt en vlakbij een verborgen schat komt, zal er een indicator oplichten. Hoe dichter je bij de schat komt, hoe sterker het oplicht. Als je de plek gevonden hebt waar de schat begraven ligt, druk dan op de Y-knop en Ursaluna zal de schat opgraven.

Nu de situatie opgelost is, is het tijd om verslag te doen bij de commandant. Ga naar het dichtsbijzijnde basiskamp en praat met Professor Laventon. Wanneer je met de professor praat, verschijnt een vreemde Pokémon: Unown. De professor zal vervolgens een Unown Notes-sectie toevoegen aan je Pokédex. Praat nogmaals met de professor om terug te keren naar Jubilife Village.

Om de Unown Notes te lezen, open je je Pokédex met de omlaag-knop en druk je op de Y-knop wanneer je op de voorpagina bent. Hier kun je hints lezen over waar je iedere vorm van Unown kunt vinden. Maar deze hints zijn allemaal geschreven in Unown-geschrift, dus je zult ze eerst moeten ontcijferen.

Wanneer je een Unown gevonden hebt, kun je deze alleen maar vangen door er een lege Poké Ball op te gooien. Ze zullen namelijk je Poké Balls met Pokémon erin afketsen.

Jubilife Village

Loop naar het hoofdkwartier en ga het kantoor van Kamado op de hoogste verdieping binnen.

Eenmaal bij het kantoor van de commandant zul je Adaman en Beni vinden. Adaman vertelt dat Lilligant, een van de Nobles van zijn clan, razend is geworden. Arezu heeft dit echter geheim gehouden en is nu spoorloos. Adaman komt met een idee om Ursaluna op te roepen zodat hij Arezu kan vinden. Hij zegt alvast naar Brava Arena te gaan, de plek waar Lilligant geëerd wordt.

Crimson Mirelands

Verlaat het hoofdkwartier en keer terug naar de Crimson Mirelands: kies het Bogbound Camp als je bestemming. Spring dan op Ursaluna en draai een rondje om een blauw signaal te vinden. Dit laat zien welke richting je in moet om Arezu te vinden: het noorden.

Ga naar het noorden en je komt in een groot moerasgebied genaamd de Scarlet Bog. Doorkruis de Scarlet Bog richting het noordwesten en je zult op een gegeven moment een Onix zien rondlopen. Ga die kant op en iets ten noordwesten van het gebied zal de blauwe indicator sterk oplichten. Hier zul je Arezu vinden vlakbij een Apricorn-boom.

Arezu blijkt gewond te zijn, gelukkig is Calaba snel aanwezig om te helpen. Arezu legt uit dat Ursaluna razend was geworden nadat hij in aanraking kwam met poeder van Lilligant. Wanneer ze vertelt dat ze balsems heeft gemaakt voor Lilligant, verschijnt Adaman. Hij besluit de balsems mee te nemen naar de Brava Arena en vraagt je om daar ook naartoe te gaan.

Om de Brava Arena te bereiken, zul je eerst bij het kamp van de Diamond Clan zien te komen. Open je kaart en keer terug naar het Bogbound Camp; ga dan rechtstreeks naar het noorden. Blijf zo dicht mogelijk bij de rivier en je zult bij een pad komen dat omhoog leidt: Bolderoll Slope.

Volg het pad de berg op en pas op voor de rondrollende Graveler. Op een gegeven moment zul je fakkels op het pad zien. Blijf de fakkels volgens en je zult het Diamond Settlement bereiken. Hier kun je eventueel de verschillende hutjes binnengaan om met Diamond Clan-leden te praten.

Nu je het Diamond Settlement bereikt hebt, zul je in de toekomst er rechtstreeks naartoe kunnen vliegen vanaf de kaart in je Arc Phone.

Wanneer je genoeg gezien hebt, is het tijd om naar de Brava Arena te gaan. In het noordwesten van het Diamond Settlement staat een klein kampvuurtje. Neem het pad links van dit kampvuurtje dat het kamp uit leidt. Je komt uit bij een grote, uitgestrekte vlakte: de Diamond Heath.

Blijf naar het noordwesten gaan, richting de bomen. Naarmate je dichter bij de Brava Arena komt, zullen er steeds meer bomen verschijnen en kom je in het gebied Cloudpool Ridge. In het zuidwesten van dit gebied zul je langs het pad fakkels zien. Blijf de fakkels volgen en je komt uit bij een houten trap die naar de Brava Arena leidt.

Klim de trap op en praat met Adaman als je klaar bent voor het gevecht. Dan komen Calaba en Arezu ook aanlopen. Arezu en Adaman geven je een tip: Lilligant is voortdurend aan het aanvallen, maar op een gegeven moment zal ze moe worden en kun je haar te grazen nemen.

Wanneer je Lilligant de lucht in ziet springen, druk dan snel op de Y-knop om aan de kant te duiken. Lilligant zal herhaaldelijk haar sprongaanval uitvoeren. Tussen het aanvallen in zal ze soms even dansen, dit is je kans om balsems te gooien.

Nadat je Lilligants razernijbalk voor een deel geleegd hebt, zal Lilligant soms gloeien na een sprongaanval. Dit wordt gevolgd door een aanval waarbij ze een groene schokgolf uitstuurt. Om deze schokgolf te ontwijken, druk je op de Y-knop om erdoorheen te rollen.

Let goed op Lilligant wanneer ze aan het dansen is en er muzieknoten van haar af vliegen. Aan de kleur van haar muzieknoten kun je namelijk afleiden wat ze gaat doen. Kijk ook in wat voor boog de muzieknoten vliegen: een hoge boog betekent een sprongaanval en een lage boog betekent een schokgolf.

  • Geel: twee of drie sprongaanvallen.
  • Groen: een sprongaanval gevolgd door twee schokgolven.
  • Rood: een sprongaanval, gevolgd door een schokgolf, gevolgd door nog een sprongaanval.
  • Regenboogkleuren: vier snelle sprongaanvallen.

Als Lilligant harder danst dan normaal en de muzieknoten gloeien in regenboogkleuren, zal ze een reeks snellere sprongaanvallen uitvoeren. Aan het eind van de ronde zal ze echter uitgeput zijn. Dit is je kans om één van je Pokémon in te zetten om een Pokémon-gevecht te beginnen!

Nadat je Lilligants razernijbalk geleegd hebt, zal ze weer kalmeren. Als dank geeft ze je de Meadow Plate. Adaman, Arezu en Calaba zullen je bedanken en vertrekken dan weer. Het is nu tijd om terug te keren naar Jubilife Village en verslag uit te brengen bij Kamado.

Wanneer je weer bij een basiskamp komt, zul je Volo opnieuw tegenkomen en een kort gesprek houden. Praat dan met Professor Laventon om terug te keren naar Jubilife Village en begeef je naar het kantoor van Kamado in het hoofdkwartier om je verslag te doen.

Jubilife Village

Tijdens het avondeten zal Rei/Akari je een nieuw craftingrecept geven voor Scatter Bangs. De volgende dag is Arezu in het dorp, en vertelt ze dat ze bij de kapster gaat werken. Je kunt nu uit extra haarstijlen kiezen als je voor een knipbeurt gaat.

Kamado komt ook aanlopen en hij neemt je mee naar Prelude Beach. Hier zijn een aantal nieuwe inwoners van Jubilife Village zojuist aangemeerd. Na een speech zal Rei/Akari aan komen lopen, die vertelt dat Irida gearriveerd is. Kamado vertrekt weer en sommeert je later naar zijn kantoor te komen…