Startpagina » Pokémon Legends: Arceus » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Lord of the Hollow

Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Lord of the Hollow

Nadat je Arcanine gekalmeerd hebt, verschijnt een vreemd personage in het dorp die je sommeert naar het kantoor van de commandant te gaan. Hier geven Kamado en Adaman je je volgende missie: ga naar de Coronet Highlands om de volgende Noble, Electrode, te bedwingen. Electrodes Warden, Melli, komt ook langs voor een praatje.

Scaling Perilous Heights

Verlaat het hoofdkwartier en loop naar Adaman toe, die je zal uitdagen voor een gevecht om te bewijzen hoe sterk je bent.

Na het gevecht zullen Adaman en Melli weer vertrekken. Cyllene zal je roepen en neemt je mee naar haar kantoor om de nieuwe missie te bespreken; ze vertelt dat je de hulp van iemand nodig zult hebben om Electrode te bereiken.

Verlaat het hoofdkwartier opnieuw en loop naar rechts, richting het trainingsveld. Hier zul je Irida en het personage van eerder, die Ingo blijkt te heten en de Warden is van Sneasler. Ingo vertelt dat je Sneaslers hulp nodig zult hebben en vraagt je mee te komen naar Mount Coronet.

Er zijn opnieuw enkele nieuwe Requests beschikbaar om je opties in het dorp uit te breiden:

  • Arezu bij de kapperszaak wil graag een Misdreavus zien. Deze Pokémon verschijnt in de Coronet Highlands. Laat Arezu de Misdreavus zien en je speelt nieuwe soorten kapsels vrij.
  • Miller bij het bouwland in het westen van het dorp zoekt een Pokémon die Rock Smash kent. Breng hem zo'n Pokémon en hij zal een vierde akker aanleggen. Als je de Pokémon later terug wilt, kun je hem omruilen voor een andere.
  • Choy bij de winkel heeft opnieuw je hulp nodig om Tao Hua te overtuigen. Breng 3 Crunchy Salts mee uit de Coronet Highlands en geef ze dan aan Tao Hua in de kelder van het Galaxy Team-hoofdkwartier. Je zult dan nieuwe voorwerpen kunnen kopen bij de winkel.
  • Dagero bij de fotostudio heeft opnieuw een foto genomen waar een Pokémon in verschijnt. De Pokémon in kwestie is Turtwig, die je in de zuidoostelijke hoek van de Crimson Mirelands kunt vinden. Laat Dagero een Turtwig zien en je krijgt nieuwe opties bij de fotostudio.
  • Anthe bij de kledingzaak wil een Wormadam zien. Het maakt hierbij niet uit welke vorm van Wormadam het is. Laat Anthe de Wormadam zien en je zult nieuwe soorten kleren kunnen kopen.

Ga naar het poort in het noordoosten van Jubilife Village en kies de Coronet Highlands als je bestemming (het gebied in het midden van de regio).

Coronet Highlands

Wanneer je de Coronet Highlands betreedt, zul je recht voor je wat ruïnes zien. Loop naar de ruïnes toe en je komt bij een klif. Sla rechtsaf en je komt bij wat puntige rotsen. Loop om de rotsen heen naar links en volg het pad dat langs de rivier naar beneden leidt. Een eindje verderop zul je een brug zien.

Steek de brug over en je zult Ingo weer tegenkomen. Nadat hij wat over Electrode verteld heeft, verschijnt Melli weer. Hij probeert je weg te sturen, maar zonder succes. Ingo vertelt dat je Wayward Cave moet doorkruisen om bij Sneasler te komen.

Wanneer jullie de grot binnengaan, merkt Ingo op dat alle fakkels weg zijn gehaald. Volg Ingo door de grot, en op een gegeven moment zal hij stoppen; rechts blokkeert een Alpha Crobat de weg en Ingo besluit een andere route te nemen. Blijf Ingo volgen en jullie zullen de fakkels vinden; Ingo zet ze terug waar ze horen, en nu kun je zelf de grot verkennen.

Om bij de uitgang van Wayward Cave te komen, hoef je simpelweg de fakkels te volgen. Je zult dan al snel de uitgang bereiken. Wanneer je buiten bent, buig dan linksaf en blijf recht doorlopen. Pas op voor de vele aggressieve Pokémon die hier ronddwalen zoals Golduck, Parasect en Golbat.

Verderop zul je Ingo en Melli weer zien. Melli laat je er niet door zonder een gevecht, en daagt je uit.

Nadat je Melli verslagen hebt, neemt hij de benen. Ga hem achterna en je bereikt een kamer genaamd de Ancient Quarry. Binnen komt Volo aanlopen voor een gesprek, en vervolgens gaat hij weer verder. Loop door de kamer heen en je bereikt aan de andere kant een uitgang.

Je komt nu uit bij een vallei. Doorkruis de vallei en je zult een stukje verderop Eshim, een lid van de Ginkgo Guild, bij een boom zien staan. Wanneer je met haar spreekt, vertelt ze dat ze een basiskamp wil opzetten, maar dat een Bronzor in de weg zit. Loop naar Bronzor toe en praat met hem; hij zal naar de andere kant van de rivier wijzen.

Gebruik Basculegion om de rivier over de steken en loop in de richting die Bronzor aanwees. Hier zul je nog een (gewonde) Bronzor vinden. Nadat Eshim de Bronzor geneest, kun je gebruikmaken van een nieuw basiskamp: het Mountain Camp.

Wanneer je klaar bent om verder te gaan, loop dan vanaf het nieuwe basiskamp naar het noorden. Bij een hoge rotswand zul je Ingo weer tegenkomen. Hij zal je uitdagen voor een gevecht.

In tegenstelling tot de andere Wardens van de Diamond en Pearl Clans, gebruikt Ingo een gevechtsstijl die meer overeenkomt met hoe Pokémongevechten in moderne tijden gehouden worden. In plaats van dat hij alledrie zijn Pokémon tegelijk inzet, zal hij namelijk maar met één Pokémon tegelijk vechten.

Nadat het gevecht zal Ingo Sneasler oproepen. Nu kun je voortaan de hulp van Sneaslers inzetten. Ook geeft ze je de Toxic Plate.

Sneasler heeft de mogelijkheid om rotswanden te beklimmen, hoe steil ze ook zijn. Nu kun je dus gaan en staan waar je wilt. Gebruik de + knop om Sneasler te berijden, en je zult automatisch steile rotswanden beklimmen wanneer je er tegenaan loopt. Je kunt ook op de Y-knop drukken wanneer je aan de rand van een klif staat om naar beneden te klimmen. Ten slotte kun je op de B-knop drukken om los te laten, maar pas op dat je niet te ver naar beneden tuimelt.

Je volgende doel is de Moonview Arena, helemaal in het noordwesten van de Coronet Highlands. Vanaf het punt waar je Sneasler ontmoet hebt, zijn er twee algemene routes die je kunt nemen:

  • Klim de berg op richting het noorden, tot je niet meer verder omhoog kunt. Sla dan linksaf en loop naar het westen. Je komt dan bij de Celestica Ruins. Gebruik in het westen van de ruïnes Sneasler om de berg op te klimmen en je bereikt de Moonview Arena.
  • Als je niet wilt klimmen, loop dan richting het westen. Blijf het pad door de vallei naar het westen lopen en je zult bij een rivier komen. Steek de brug over en sla rechtsaf om het Bolderoll Ravine te bereiken. Zigzaggend kun je door het ravijn naar het noorden lopen om de Moonview Arena te bereiken.

De Moonview Arena is te herkennen aan de oranje spandoeken. Wanneer je de arena bereikt, staat Melli al op je te wachten.

Na het gevecht weigert Melli nog steeds om mee te werken. Gelukkig komt Adaman aanlopen om hem te overtuigen, en samen maken jullie de balsems voor Electrode gereed.

Wanneer je klaar bent voor het gevecht, praat dan nogmaals met Melli om het tegen Electrode op te nemen.

Electrode zal beginnen met het afvuren van een bol van electriciteit, die langzaam naar je toe vliegt. Vervolgens zal hij schudden, waardoor allerlei Voltorb naar beneden vallen, die ontploffen. Let goed op waar de Voltorb landen en blijf uit de cirkels die aangeven waar ze zullen ontploffen.

Zorg ook dat je de bollen van electriciteit voor blijft door constant in beweging te blijven. Als je geraakt wordt, zul je namelijk omvallen en heb je kans dat je door nog meer bollen geraakt wordt, of dat er een Voltorb bovenop je valt. Naarmate de furiebalk van Electrode leger wordt, zal hij soms ook blauwe bollen electriciteit afvuren, die meer pijn doen. Het veiligste is om géén balsems te gooien wanneer je een bol electriciteit achter je aan hebt.

Blijf Electrodes aanvallen ontwijken en op een gegeven moment zal hij zelf gaan zweven en gloeien. Als je dit ziet, maak dan dat je wegkomt, want er komt een enorme explosie aan. Meteen na de explosie heb je echter de kans om één van je Pokémon in te zetten. Versla Electrode in een Pokémongevecht en je hebt eindelijk wat ademruimte om balsems te gooien. Blijf dit herhalen tot Electrodes furiebalk helemaal leeg is.

Nadat je Electrode gekalmeerd hebt, zal hij je de Zap Plate geven en weer wegrollen. Adaman en Melli (nou ja, eigenlijk alleen Adaman) bedanken je ook, en dan verschijnt Ingo. Ingo blijkt zijn geheugen terug te hebben en vertelt wat over de moderne wereld van Pokémon Trainers.

Nu is het weer tijd om terug te keren naar Jubilife Village om verslag te doen bij Kamado. Keer terug naar een basiskamp en praat met Professor Laventon om de Coronet Highlands te verlaten. Ga dan naar het hoofdkwartier en betreed het kantoor van Kamado op de bovenste verdieping.

De volgende dag verschijnen Adaman en Irida weer in het dorp: Kamado heeft jullie allen bijeen geroepen. Hij vertelt over de laatste Noble, Avalugg, die in de Alabaster Icelands huist.