Startpagina » Pokémon Legends: Arceus » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Lord of the Isles

Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Lord of the Isles

A New Mission

Nadat je de de nobele Lilligant gekalmeerd hebt, neemt commandant Kamado je mee naar het strand. Hier zijn een aantal nieuwe inwoners van Jubilife Village zojuist aangemeerd. Na een speech zal Rei/Akari aan komen lopen, die vertelt dat Irida gearriveerd is. Kamado vertrekt weer en sommeert je later naar zijn kantoor te komen.

Vlak naast de ingang van het hoofdkwartier vind je nu een nieuw kraampje. Hier kun je Exp. Candies kopen.

Er zijn weer enkele nieuwe optionele missies beschikbaar in Jubilife Village waarmee je je opties in het dorp kunt uitbreiden:

  • Miller bij het bouwland in het westen van het dorp vraagt je om hem een Pokémon te brengen die een Water-type aanval kent. Als je dit doet, zal hij er een derde akker bijmaken waardoor je nog meer gewassen kunt groeien. Mocht je de Pokémon later terug willen, dan kun je hem omruilen voor een andere.
  • Choy bij de winkel wil opnieuw je hulp om Tao Hua van het Supply Corps te overtuigen. Wanneer je 3 Pop Pods hebt verzameld, geef ze dan aan Tao Hua in de kelder van het hoofdkwartier. Je zult dan nieuwe voorwerpen kunnen kopen bij de winkel. Pop Pods kun je vinden in de Cobalt Coastlands, het volgende gebied wat je gaat verkennen.
  • Dagero bij de fotostudio wil de Pokémon zien die in zijn foto verschijnt. Dit is een Duskull, die je 's nachts in de Cobalt Coastlands kunt vinden. Wanneer je er een vangt en aan Dagero laat zien, krijg je nieuwe opties bij de fotostudio.
  • Anthe bij de kledingzaak wil graag een West Coast en East Coast Shellos zien. West Coast Shellos (rood) vind je in de Obsidian Fieldlands, East Coast (blauw) verschijnt in de Cobalt Coastlands. Wanneer je ze naar Anthe brengt, zul je nieuwe kleren kunnen kopen.
  • In een van de huizen vind je Floaro, die ingrediënten zoekt voor een snack. Geef hem 3 Hearty Grains, 2 Hopo Berries en 1 Razz Berry, en je zult een craftingrecept voor Jubilife Muffins ontvangen.

Begeef je naar het hoofdkwartier en ga het kantoor van Kamado in. Binnen staan Kamado en Irida al te wachten. Kamado geeft je je nieuwe opdracht: de Cobalt Coastlands verkennen. Hij en Irida vertellen dat er namelijk vreemde figuren zijn gesignaleerd op een eiland, Firespit Island, waar vroeger een Noble Pokémon leefde. Ook zijn leden van het Galaxy Team aangevallen door spoken. Aan jou de taak om de zaak te onderzoeken.

The Lordless Island

Cyllene zal je een briefing geven over de Cobalt Coastlands. Verlaat dan het hoofdkantoor en begeef je naar de uitgang van Jubilife Village. Wanneer je de poort nadert, zul je geroepen worden door Lian. Hij vertelt je over de Warden in de Cobalt Coastlands: Palina. Ook geeft hij je wat tips en een cadeautje: 2 Grit Pebbles en 3 Grit Gravel.

Grit-voorwerpen kun je aan je Pokémon geven om hun statistieken te verhogen. Iedere statistiek heeft namelijk een Effort Level van 0 tot 10. Afhankelijk van het huidige Effort Level van een statistiek, heb je een bepaald type Grit-voorwerp nodig:

  • Level 0 t/m 2: Grit Dust
  • Level 3 t/m 5: Grit Gravel
  • Level 6 t/m 8: Grit Pebble
  • Level 8 t/m 9: Grit Rock

Je ontvangt Grit-voorwerpen wanneer je bepaalde wilde Pokémon vangt of verslaat. Als je met Zisu praat bij de Training Grounds in Jubilife Village, kun je ook 10 Grit-voorwerpen ruilen voor 1 Grit-voorwerp van een hoger niveau.

Verlaat het dorp en selecteer de Cobalt Coastlands in het noordoosten van de regio.

Cobalt Coastlands

Samen met Professor Laventon arriveer je in de Cobalt Coastlands. De professor zal je nog wat tips geven: om Firespit Island te bereiken, zul je de zee over moeten steken. Hij raadt je aan om een man genaamd Iscan te zoeken, een van de Wardens van de Diamond Clan.

Loop richting de zee, en je zult al snel Irida tegenkomen. Ze zal je uitdagen voor een gevecht.

Irida zal twee Pokémon tegelijk tegen je inzetten. Als je wilt wisselen van doelwit, druk dan op de ZL-knop vóórdat je een actie kiest.

Na het gevecht zal Irida je Pokémon genezen. Ze vertelt je wat meer over Palina en vraagt haar te helpen om Palina's Pokémon te trainen, zodat het een volwaardige opvolger van de wijlen Noble van de Cobalt Coastlands kan worden.

Loop vervolgens richting de zee. Wanneer je het strand ziet, ga dan naar links; richting het noorden. Een stukje verderop vind je een stel rotsen waar een Alpha Drapion en een stel Skorupi rondlopen; pas op, want de Skorupi zijn zeer aggressief. Blijf door lopen langs het strand, en je zult een pad zien dat de berg op loopt.

Klim via het pad de berg op, en blijf het pad volgen tot de uiterste klif. Hier ontmoet je Palina en haar Growlithe. Palina vertelt dat je de hulp van Basculegion nodig hebt om Firespit Island te bereiken. Ze raadt je aan om Iscan, een van de Wardens van de Diamond Clan, te bezoeken, en wijst aan waar hij woont.

Keer terug naar het basiskamp, en loop opnieuw richting de zee, maar sla deze keer rechtsaf; richting het zuiden. Houd zo veel mogelijk rechts aan, langs de rotswanden. Op een gegeven moment zul je aan je rechterkant een pad zien dat geleidelijk de berg op loop. Loop over het pad omhoog, en bovenaan zul je een bekend gezicht zien: Volo. Hij vertelt dat hij op zoek is naar de Plates, en na een kort gesprek vertrekt hij weer.

In de verte zul je een hut zien. Loop naar de hut toe en probeer naar binnen te gaan. Vervolgens zal Iscan naar buiten komen. Hij vertelt je dat je Basculegions favoriete snack moet vinden om zijn hulp te krijgen. Maar om dit te kunnen maken, moet je eerst een angstaanjagende Pokémon vangen: een Dusclops die Dark Pulse kent. Volgens Iscan verschijnt deze Pokémon 's nachts in Deadwood Haunt.

Je krijgt vervolgens de optie om te wachten tot het nacht wordt. Als je wilt kun je dit doen, of je kunt bij Deadwood Haunt wachten tot het nacht wordt.

Deadwood Haunt ligt in het zuidoosten van de Cobalt Coastlands. Loop naar het oosten vanaf Iscans hut, en glijd van de klifwand af; doe dit voorzichtig, zodat je niet tegen de grond aan smakt. Rechts zul je twee doorgangen tussen de klifwanden zien; neem de linker doorgang, waar een oranje Tumblestone-rots bij staat.

Blijf doorlopen en je zult langs een paar ondiepe meertjes komen. Verderop zul je een dood berkenbos zien. Volg het pad, en je zult aan je linkerkant een aantal scheepswrakken zien. Vlak bij de scheepswrakken zal Dusclops rondlopen; mits het nacht is.

Als je nog iets verder door loopt naar het zuidoosten, dan kom je bij een gebied dat lijkt op een hand. Praat hier met een vrouw om een missie te krijgen: ze vertelt dat haar partner verdwenen is.

Je vind haar partner in de “pink” van de hand (meest zuidoostelijke uitsteeksel). Red hem van een wilde Chatot, en je zult een nieuw basiskamp opzetten: het Coastlands Camp. Hier kun je ook de tijd vooruit draaien naar nacht, indien je Dusclops gemist hebt.

Wanneer je een Dusclops gevangen hebt, keer dan terug naar Iscans hut en laat hem de Dusclops zien (je hoeft Dusclops niet in je team te hebben). Nadat Dusclops zijn Dark Pulse gebruikt op de ketel ontvang je Basculegion Food.

Vervolgens moet je terugkeren naar Ginkgo Landing. De makkelijkste manier om hier te komen is door terug te keren naar het Beachside Camp via je kaart. Loop vervolgens recht naar het strand toe, waar je Iscan aan zult treffen.

Palina zal ook verschijnen met haar Growlithe. Iscan zal Basculegion oproepen, waarop jij hem de snack toewerpt. Nadat je op je Celestica Flute gespeeld hebt, zal Basculegion je accepteren. Je ontvangt ook de Splash Plate.

Na nog wat scenes zullen bekende gezichten verschijnen: Charm, Clover en Coin, die een van Palinas Growlithe stelen met behulp van Charms Gengar, en er snel weer vandoor vluchten. Iscan vertelt dat hun basis waarschijnlijk op Firespit Island is, en vraagt je om er alvast naartoe te gaan.

Nu kun je de hulp van Basculegion gebruiken om over het water te varen. Om Basculegion op te roepen, loop je het water in en druk je op de + knop als je het icoon van Basculegion ziet verschijnen rechts onderin het scherm. Je kunt ook op de A-knop drukken als je aan het zwemmen bent, of je kunt op Wyrdeer of Ursaluna rijden en dan het water in lopen.

Wanneer je op Basculegion vaart, kun je de B-knop ingedrukt houden om sneller te gaan. Je kunt ook op de Y-knop drukken om te springen, en nogmaals om nog hoger te springen. Je kunt ook nog steeds Poké Balls of andere voorwerpen gooien vanaf Basculegions rug. Als je dit doet terwijl Basculegion aan het springen is, zal de tijd zelfs langzamer gaan waardoor je makkelijker kunt richten.

Spring op Basculegion, en vaar richting Firespit Island; in het noordoosten van het gebied. Je kunt om de grote klif heen varen, maar er is ook een tunnel die dwars door de klif heen gaat en ietsje korter is. Wanneer je Firespit Island nadert, zul je een strand zien waar al een boot aangemeerd is.

Ga aan land en loop de berg op. Iscan zal ook aan komen lopen en vraagt je de leiding te nemen. Blijf verder lopen; het pad zal je tegen de klok in om de vulkaan heen leiden.

Aan de andere kant van de vulkaan zul je bij een altaar komen. Loop langs het altaar en je zult de Miss Fortunes bereiken. Wanneer ze je zien, zullen ze je één voor een uitdagen voor een gevecht.

Nadat je de drie verslagen hebt, komen Palina en haar andere Growlithe aanrennen. De Growlithe confronteert de Miss Fortunes en evolueert vervolgens in Arcanine. Helaas is de overwinning slechts van korte duur, want als geroepen verschijnt een donderstraal uit een tijd-ruimteverstoring die Arcanine raakt en hem razend maakt. De Miss Fortunes kiezen snel het hazenpad, en jullie maken je ook uit de voeten.

Dan komt Irida aanrennen, en samen bedenken jullie een plan. Irida stelt voor om balsems te maken, en Iscan heeft gelukkig de ingrediënten bij zich. Bereid je voor op het gevecht, en praat dan met Iscan om het tegen Arcanine op te nemen.

Arcanine kan drie aanvallen tegen je gebruiken. Wanneer hij bukt en zich naar je toe richt, zal hij proberen je te tackelen. Druk snel op de Y-knop wanneer je hem ziet gloeien of wanneer je het geluidje hoort om te ontwijken.

Als Arcanine brult, dan zal hij omhoog springen en vervolgens in het midden van de arena neerstampen. Wanneer je dit ziet, maak dan dat je wegkomt uit het midden van de arena. Naarmate het gevecht vordert, zal dit ook een vlammenzee creëeren in het midden van de arena waardoor je tijdelijk vast komt te zitten op een van de uiteindes.

Ten slotte zal Arcanine soms vijf vuurballen boven hem laten verschijnen. Gooi dan snel balsems naar hem toe om de vuurballen kapot te maken. Let op: je moet de balsems op Arcanine gooien, niet op de vuurballen. Als je te lang wacht, dan zal Arcanine een enorme vuurexplosie creëeren die veel schade toericht. Pas vooral op wanneer het midden van de arena in brand staat, want dan kun je mogelijk niet dicht genoeg bij Arcanine komen om hem te raken met balsems.

Als het je lukt om de vuurballen kapot te maken, dan zal Arcanine tijdelijk versuft raken. Dit is je kans om een van je Pokémon in te zetten! Arcanine heeft het type Fire/Rock, dus Water- en Ground-type aanvallen zijn bijzonder effectief tegen hem.

Wanneer je Arcanine gekalmeerd hebt, zal hij je de Flame Plate geven. Palina en Iscan zullen je bedanken, en vertrekken dan weer. Na nog een gesprek met Irida zal zij ook weer vertrekken. Het is tijd om terug te keren naar Jubilife en verslag uit te brengen bij de commandant.

Nu je de Noble van de Cobalt Coastlands gekalmeerd hebt, kun je een ballonnenrace spelen bij het Coastlands Camp.

Keer terug naar een basiskamp en praat met de professor om terug te keren naar Jubilife Village. Ga dan naar het hoofdkwartier en begeef je naar het kantoor van Kamado om de missie af te ronden.

De volgende dag verschijnt een vreemd figuur in het dorp die je sommeert naar het kantoor van de commandant te gaan. Hier geven Kamado en Adaman je je volgende missie: ga naar de Coronet Highlands om de volgende Noble, Electrode, te bedwingen…