Startpagina » Pokémon Legends: Arceus » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Lord of the Woods

Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Lord of the Woods

In an Unfamiliar Land

Nadat Professor Laventon weg is gerend, kun je je personage besturen. Gebruik de linker-analoogstick om rond te lopen. Als je de stick indrukt, zul je rennen tot je de stick loslaat. Met de rechter-analoogstick kun je de camera bewegen.

Loop van het strand af, langs het huisje aan de linkerkant, en je zult in de verte een gloeiend object zien. Wanneer je dichtbij komt, kun je op de A-knop drukken om het gloeiende object op te rapen: het is je telefoon, die getransformeerd is in de mysterieuze Arc Phone. Je ontvangt meteen een appje van Arceus. Hij geeft je je missie: om alle Pokémon in de regio te vinden.

Vervolgens loop je verder over het pad, en verderop zul je Professor Laventon weer tegenkomen. Hij vraagt om je hulp zijn drie Pokémon te vangen, want hij is niet zo goed in Poké Balls gooien. De professor geeft je 50 Poké Balls en legt uit hoe ze werken.

Poké Balls gooi je als volgt. Houd eerst de ZR-knop ingedrukt om de Poké Ball omhoog te houden. Vervolgens kun je rondlopen met de linker-stick, en richten met de rechter-stick. Laat dan de ZR-knop los om de Poké Ball te gooien. Als je het gooien wilt annuleren, druk dan op de B-knop.

Tip: je hebt een grotere kans om de Pokémon te vangen wanneer hij je niet opgemerkt heeft. Door op de B-knop te drukken wanneer je niet aan het richten bent, kun je rondsluipen. Wilde Pokémon zullen je dan minder snel zien.

Aan jou de taak om de Pokémon te vangen. Cyndaquil zul je vinden bij de stenen rechts, Oshawott loopt rond bij de poel water en Rowlet loopt achterin op een verhoging. Wanneer je ze alledrie gevangen hebt, zal Professor Laventon je bedanken en opmerken hoe goed je bent in Pokémon vangen. Hij vertelt dat hij als doel heeft om de eerste Pokédex van deze regio te maken, en stelt voor samen te werken. Wanneer je accepteert, neemt hij je mee naar Jubilife Village.

Jubilife Village

Eenmaal aangekomen neemt Professor Laventon je mee naar het gebouw achterin het dorp: Galaxy Hall. Loop hem achterna, en hij zal je vragen om in de kantine (de Wallflower) op hem te wachten. Ga de brug over en het eerste gebouw links is de Wallflower.

Als je weg kwijt bent, druk dan op de knop om je Arc Phone te openen. Op de kaart kun je zien waar je volgende doel is.

Bij de Wallflower zal de eigenaar Beni je aanvankelijk wegsturen. Dan komt een jongen/meisje aangelopen genaamd Rei/Akari. Vervolgens komt de professor weer aangelopen, gevolgd door Cyllene, de kapitein van het Galaxy Team Survey Corps. Cyllene vertelt dat je morgen een test zult ondergaan, en na het eten biedt ze je een slaapplek aan voor de nacht.

Loop naar de slaapzaal toe en ga naar binnen. Wanneer je naar de futon achterin loopt zul je nog enkele tips krijgen (deze kun je later opnieuw lezen in het menu onder Survey Tips). Inspecteer dan de futon om te slapen.

De volgende ochtend maakt Rei/Akari je wakker. Verlaat je kamer en hij/zij staat al op je te wachten. Volg Rei/Akari naar het grote rode gebouw aan je rechterkant: het Galaxy Team Headquarters, ofwel het hoofdkwartier.

Binnen neemt Rei/Akari je mee naar het kantoor van Cyllene. Ze geeft je je opdracht: ga naar de Obsidian Fieldlands en vang een Bidoof, Starly en Shinx. Cyllene geeft je een tasje en Rei/Akari zal met je meegaan om een oogje in het zeil te houden. De eerste missie begint!

The Galaxy Team's Entry Trial

Dan komt Professor Laventon aanlopen met zijn drie Pokémon. Om te zorgen dat je je test haalt, biedt hij je een van zijn drie Pokémon aan. Je kunt nu je starter-Pokémon kiezen!

Voor je eerste Pokémon heb je de keuze uit Cyndaquil, Rowlet of Oshawott. Dit zijn alledrie starters die ook al in vorige Pokémon-games voorkwamen. Maar in deze game krijgen de laatste evoluties van de starter-Pokémon allemaal een nieuwe regionale vorm. Schroom dus niet om een starter te kiezen die je al eens eerder gebruikt hebt.

 • Cyndaquil is een Fire-type Pokémon die uiteindelijk evolueert in een Fire/Ghost-type.
 • Rowlet is een Grass/Flying-type Pokémon. Wanneer hij volledig geëvolueerd is, verandert hij in Grass/Fighting-type.
 • Oshawott is een Water-type Pokémon die na zijn laatste evolutie Water/Dark-type wordt.

Nadat je je starter-Pokémon gekozen hebt, zal de professor je ook 20 Poké Balls geven. Verlaat dan de Galaxy Hall en sla linksaf om de oostelijke uitgang van Jubilife Village te bereiken. Hier vind je Rei/Akari en een nieuw personage genaamd Volo, één van de reizende verkopers van de Ginkgo Guild. Om kennis te maken, zal hij je uitdagen voor een gevecht!

Na het gevecht zal Volo je Pokémon genezen en je belonen met 5 Potions. Dan vertrekt hij weer.

Loop door de poort en je zult een bestemming kunnen kiezen; kies de Obsidian Fieldlands rechts onder Jubilife Village.

Obsidian Fieldlands

Samen met Rei/Akari kom je aan bij het basiskamp in de Obsidian Fieldlands. In het basiskamp kun je je voorbereiden voordat je de wildernis in gaat, en je zult hier ook terugkeren als je door een wilde Pokémon uitgeschakeld wordt. Loop na het gesprek naar Rei/Akari toe om je beproeving te beginnen.

De eerste stap is om een Bidoof te vangen. Volg Rei/Akari over het pad en je zult er al snel eentje tegenkomen. Gooi er een Poké Ball op en je zult hem zonder al te veel problemen vangen.

Nu je een partner-Pokémon hebt, kun je kiezen of je een Poké Ball werpt die leeg is, of een Poké Ball die een van je Pokémon bevat. Druk op de X-knop om te wisselen. Probeer voor nu een lege Poké Ball op de Bidoof te gooien.

Loop dan Rei/Akari achterna en jullie zullen een Starly vinden. Rei/Akari legt uit dat Starly zullen vluchten als je ze zien, dus de truc is om naar ze toe te sluipen. Druk op de B-knop om te wisselen tussen lopen en sluipen. Als je sluipt, zullen wilde Pokémon je minder snel opmerken. Je kunt ook door hoog gras sluipen om nog dichter onopgemerkt bij een Pokémon te komen. Sluip door het hoge gras en werp een Poké Ball op een Starly om hem te vangen.

Loop weer naar Rei/Akari toe en hij/zij zal je leren hoe je je partner-Pokémon in kan zetten. Druk op de X-knop om te wisselen naar jouw Pokémon, en gooi zijn Poké Ball bijvoorbeeld naar de nabijgelegen boom toe om hem Berries te laten verzamelen.

Wanneer je weer naar Rei/Akari toe loopt zullen jullie een Shinx zien. Hij/zij legt uit dat Shinx aggressief worden als ze je spotten. Wanneer dit gebeurt, zul je ze zich niet zomaar laten vangen.

Als je op een Pokémon focust met de ZL-knop, verschijnen er pijlen boven de Pokémon die aanduiden hoe lastig het is om de Pokémon te vangen. Hoe meer pijlen je ziet, hoe makkelijk de Pokémon zich laat vangen.

Maar wanneer een Pokémon je ziet en aggressief wordt, zal er een kruis verschijnen. Als dat gebeurt, zul je de Pokémon alleen nog kunnen vangen door hem te verzwakken met een van je eigen Pokémon.

Om de Shinx te vangen, zul je hem waarschijnlijk eerst moeten verzwakken. Gooi een van je eigen Pokémon naar de Shinx toe om het gevecht te beginnen. Gebruik aanvallen om de Shinx te verzwakken, maar zorg dat je hem niet helemaal uitschakelt. Gooi dan een Poké Ball en de Shinx is van jou.

Pokémon-gevechten in de Hisui-regio werken iets anders dan je gewend bent. Soms zal een Pokémon namelijk meerdere keren achter elkaar kunnen aanvallen, afhankelijk van hoe snel hij is en welke aanvallen hij gebruikt.

Als je op de Y-knop drukt tijdens een gevecht, zul je de actievolgorde kunnen zien. Deze actievolgorde staat echter niet vast. Afhankelijk van welke acties jij en de tegenstander uitvoeren, kan de volgorde nog veranderen.

Nadat je de Shinx gevangen hebt, is het tijd om terug te keren naar Jubilife Village.

Jubilife Village

Keer terug naar het Galaxy Team-hoofdkwartier en ga het kantoor van Cyllene binnen. Ze feliciteert je en maakt je een volwaardig lid van het Galaxy Team Survey Corps. Je ontvangt je Survey Corps uniform en krijgt de opdracht om je om te kleden in je kamer.

Ga weer naar buiten en ga naar je kamer (meteen naar links). Check de spiegel achterin de kamer om je om te kleden. Zorg dat je je Survey Corps Uniform en Survey Corps Sandals aantrekt. Als je wilt, kun je ook contactlenzen indoen om je oogkleur te veranderen.

Terug in het hoofdkwartier geeft Cyllene je ook nog een hoed en stuurt je dan naar de commandant toe. Nu kun je de rest van het hoofdkwartier verkennen. Wanneer je genoeg gezien hebt, ga dan naar de hoogste verdieping om het kantoor van de commandant te bereiken. De commandant stelt zich voor als Kamado en verwelkomt je op unieke wijze bij het Galaxy Team.

Cyllene en Laventon leggen uit dat je rang binnen het Galaxy Team zal stijgen naarmate je meer informatie toevoegt aan de Pokédex. Om te beginnen krijg je van Cyllene een recept om Poké Balls te craften en 3000 PokéDollars. Rei/Akari legt uit hoe craften werkt: met voorwerpen die je in het wild verzamelt of in de winkel koopt, kun je nieuwe voorwerpen maken zoals Poké Balls.

The Basics of Crafting

Verlaat het hoofdkantoor en je wordt begroet door Anthe, de plaatselijke kledingmaker. Ze zal je wat extra kledingsstukken geven: een Everyday Kimono en Everyday Trousers. Loop dan naar Rei/Akari toe om enkele materialen te ontvangen. Inspecteer de werkbank en maak een aantal Poké Balls (je kunt zelf kiezen hoeveel).

Wanneer je klaar bent, komt Professor Laventon aanlopen die je de Pokédex overhandigt. Hij vraagt om te beginnen of je naar het Fieldlands Camp te komen om te beginnen met het helpen met zijn onderzoek.

Zodra jullie samen weglopen, zal een bewaker je aanspreken en vragen of je hem kunt helpen met een verzoek. Nu kun je verzoeken aannemen van verschillende personages in het dorp. Mensen die een verzoek voor je hebben zullen een icoontje boven hun hoofd hebben

Wanneer je je huidige missies wil checken, open dan je Arc Phone met de − knop en druk vervolgens op de Y-knop. Onder Missions vind je de belangrijke missies die je moet voltooien om verder te komen in het verhaal. Daarnaast vind je onder Requests de verzoeken die je van verschillende personages kunt krijgen en die optioneel zijn.

Als je op een missie of verzoek klikt, kun je de Guide-functie activeren (te herkennen aan een vlaggetje). Dit kan bij slechts één missie tegelijk. Voor de missie waarvoor de Guide aan staat, zul je bij het rondlopen een icoon kunnen zien met de locatie van je doel en de afstand. Wanneer je een nieuwe missie krijgt, kun je op de + knop drukken om de Guide voor die missie te activeren.

Getting to Work on Research Tasks

Nu je een volwaardig lid van het Galaxy Team bent, zijn er allerlei dingen die je kunt doen in Jubilife Village:

 • De General Store vind je in het noordoosten van het dorp, net ten zuiden van het Galaxy Team-hoofdkwartier. Hier kun je voorwerpen kopen en verkopen.
 • Naast de General Store vind je de Hairdresser. Hier kun je je haar laten stylen voor een klein prijs.
 • Ten oosten van de Hairdresser is de Clothier, waar je kleding kunt kopen voor je personage en je ook kunt omkleden. Als je save-data van andere RPG Pokémon-games op je Switch hebt zul je bovendien enkele bonuskledingstukken ontvangen.
 • Helemaal in het noordoosten van het dorp is de Photography Studio. Hier kun je foto's maken met je Pokémon.
 • In het noordwesten van het dorp vind je Charm Lady Lucille. Zij verkoopt Charms die een speciaal effect op je personage hebben. Met de Tempting Charm verlies je minder voorwerpen als je uitgeschakelt wordt, de Survival Charm zorgt dat je minder snel zult flauwvallen en de Warding Charm geneest statuseffecten van wilde Pokémon op jou. Let op, een Charm werkt maar één keer.
 • In het oosten van het dorp liggen de Pastures. Deze plek functioneert hetzelfde als de Pokémon Boxes in andere games; als je meer dan 6 Pokémon hebt, gaan je andere Pokémon hier naartoe.
 • Bij de Farm in het zuidwesten van het dorp kun je gewassen laten groeien voor een prijs.

Heb je genoeg gezien, ga dan naar de poort in het noordoosten van het dorp en ga naar de Obsidian Fieldlands.

Obsidian Fieldlands

Eenmaal aangekomen bij het basiskamp vertelt Professor Laventon hoe onderzoekstaken werken. Voor iedere Pokémon zijn er een aantal onderzoekstaken, die je kunt checken in de Pokédex. Wanneer je op een Pokémon focust (met ZL), kun je op de omlaag-knop drukken om snel de onderzoekstaken voor die Pokémon te checken.

Rei/Akari legt vervolgens uit hoe je aanvallen kunt ontwijken. Door op de Y-knop te drukken, zal je personage een duik maken. Aggressieve wilde Pokémon zullen niet aarzelen om je aan te vallen, en soms kun je zelfs in een Pokémon-gevecht geraakt worden door aanvallen van een wilde Pokémon als je niet oplet.

Bij het basiskamp zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen. Praat met de bewaker bij de fakkel om je team te genezen, Pokémon te verplaatsen van/naar je Pastures, en om voorwerpen te kopen. In de tent kun je ook een dutje doen om je Pokémon te genezen. Daarnaast is er een kist om voorwerpen in op te slaan en een werktafel om voorwerpen te craften.

Verlaat het basiskamp en loop naar Rei/Akari toe. Hij/zij zal je wat tips geven en rent dan weer verder. Hier lopen wat wilde Starly rond, dus je kunt van de gelegenheid gebruik maken om wat Starly onderzoekstaken te voltooien. Verderop in het zuidoosten zul je Rei/Akari opnieuw vinden. Hij/zij laat je een nieuwe Pokémon zien: Buizel.

Voltooi eventueel wat Buizel onderzoekstaken en loop dan door naar het noordoosten, waat je Rei/Akari weer vindt. Hij/zij heeft een cadeautje voor je: een Crafting Kit. Hiermee kun je craften waar je maar wilt, maar je kunt alleen voorwerpen gebruiken die je op dat moment bij je hebt. Ook ontvang je een recept voor Potions. Als je de Crafting Kit wil gebruiken, open dan het menu met de omhoog-knop en ga naar het meest linkse scherm, tabblad Key Items.

Iedere Pokémon in de Pokédex heeft een eigen Research Level. Dit Research Level kun je verhogen door onderzoekstaken te voltooien, die verschillen per Pokémon. Per onderzoekstaak zijn er verschillende niveaus die je kunt behalen (bijv. vang 1 examplaar, 2 exemplaren, 4 exemplaren, enz.).

Het Research Level van een Pokémon gaat met 1 Level omhoog per niveau van onderzoekstaak dat je behaald hebt. Bij sommige onderzoekstaken staat een rode pijl omhoog, dit betekent dat die taken 2 Levels opleveren. Het Research Level stijgt niet direct wanneer je de onderzoekstaak voltooit, maar pas wanneer je verslag doet aan Professor Laventon.

Het maximale Research Level is 10. Wanneer dit behaald is, is de pagina voor die Pokémon compleet en verschijnt er een Poké Ball-icoontje bij die Pokémon.

Als je genoeg onderzoekstaken voltooid hebt, keer dan terug naar het basiskamp en praat met Professor Laventon. Je inzet wordt beloond: afhankelijk van hoeveel (verschillende) Pokémon te gevangen hebt, zal hij je geld geven. Ook wordt je Pokédex bijgewerkt met informatie over de Pokémon die je bestudeerd hebt.

Door onderzoekstaken te vervullen zul je ook Research Points ontvangen. Om de missie te voltooien, dien je genoeg onderzoekstaken te vervullen voor 500 punten. Wanneer je dit behaald hebt, zal de professor opmerken op dat het tijd is voor een promotie, en neemt hij je mee terug naar Jubilife Village.

Jubilife Village

Keer terug naar het hoofdkwartier en begeef je naar het kantoor van Cyllene. Spreek haar aan om je Pokédex te laten zien, en ze zal je belonen met je eerste ster. Nu je een First Star lid bent, zul je Heavy Balls kunnen gebruiken en zullen alle Pokémon t/m Lv. 20 je gehoorzamen in gevechten. Je ontvangt ook meteen craftingrecepten voor Heavy Balls en Revives.

Je rang in het Survey Corps staat na dit punt in principe los van je voortgang in het verhaal. Iedere keer dat je genoeg onderzoekspunten behaald hebt voor een promotie, kun je met Cyllene praten bij haar bureau om je volgende ster te ontvangen. Met iedere ster unlock je nieuwe soorten Poké Balls en craftingrecepten, en zullen Pokémon van hogere Levels je beter gehoorzamen.

Er zijn nu ook enkele nieuwe communicatiefeatures beschikbaar:

 • In het menu (open met de omhoog-knop) kun je nu Mystery Gifts ophalen.
 • Ook in het menu vind je de Lost & Found optie. Wanneer je met het Internet verbonden bent, kun je soms de verloren tassen van andere spelers vinden. Als je deze opraapt, ontvang je Merit Points (MP).
 • In het noordwesten van Jubilife Village kun je nu de Trading Outpost gebruiken. Hier kun je Pokémon ruilen met andere spelers. Ook kun je je MP inruilen voor zeldzame voorwerpen.

Na afloop zullen jij, Rei/Akari en Professor Laventon gaan eten bij de Wallflower. Rei/Akari vraagt om je hulp met een bepaalde missie. Laventon legt uit dat deze van Mai komt, een lid van de Diamond Clan die al lang in Hisui leven.

De volgende ochtend vraagt Rei/Akari of je met hem/haar mee kunt komen. Volg hem/haar naar de Training Grounds in het noordwesten van het dorp. Hier zal hij/zij je voorstellen aan zijn/haar partner-Pokémon: een Pikachu, en je vragen om een gevecht.

Na het gevecht ontmoet je een nieuw personage: Zisu, de kapitein van het Security Corps. Ze geeft je uitleg over de twee verschillende stijlen waarin je Pokémon kunnen aanvallen: Strong Style en Agile Style. Wanneer je Pokémon stijgen in Level, zullen ze soms een van hun aanvallen meesteren, en dit stelt ze in staat om die aanval in Strong Style of Agile Style uit te voeren.

Als je een aanval in de Strong Style uitvoert, zal hij krachtiger zijn, maar gaat de actiesnelheid van je Pokémon omlaag. Indien je een aanval in Agile Style gebruikt, dan is hij minder krachtig, maar stijgt je actiesnelheid. In beide gevallen kost het wel 2 PP om de aanval uit te voeren.

Vervolgens zal Rei/Akari je vragen om mee te komen naar Aspiration Hill in de Obsidian Fieldlands, waar hij/zij heeft afgesproken met Mai.

Zisu zul je later bij de Training Grounds kunnen vinden. Met haar hulp kun je speciale aanvallen aan je Pokémon leren die ze normaal gesproken niet kunnen leren. Ook kun je haar een Seed of Mastery geven (deze kun je later krijgen) om een van je Pokémon een aanval te laten meesteren. Ten slotte kun je Grit-voorwerpen bij haar ruilen; hiermee kun je de Effort Levels van je Pokémon verhogen, wat hun statistieken verbetert.

In plaats van heen en weer te rennen in Jubilife Village, kun je ook direct naar bepaalde plekken toe springen. Open hiervoor je Arc Phone met de − knop en selecteer een van de vleugel-icoontjes op de kaart. Dit kun je ook doen in de Obsidian Fieldlands om meteen terug te keren naar het basiskamp.

A Request from Mai

Als je klaar bent, ga dan weer naar de poort in het noordoosten van Jubilife Village en keer terug naar de Obsidian Fieldlands.

Obsidian Fieldlands

Eenmaal weer aangekomen bij de Obsidian Fieldlands zul je verrast worden door Volo. Hij vertelt over de Back Strike-techniek: als je een wilde Pokémon met een Poké Ball in zijn rug raakt, zal hij zich makkelijker laten vangen. Indien je dit doet om een gevecht te beginnen, zal de wilde Pokémon de eerste beurten niet kunnen aanvallen.

Loop vanaf het basiskamp naar het zuidoosten en je zul een brug bereiken. Nu je de First Star rang hebt, mag je de brug oversteken. Aan de andere kant van de brug zul je Rei/Akari en Mai tegenkomen, die zich voorstelt als een van de Wardens van de Diamond Clan. Ze wil controleren of je wel goed bent in Pokémon-gevechten, en daagt je uit.

Na het gevecht geneest Mai je Pokémon en geeft ze je 5 Vivichokes. Dan vertelt ze meer over haar verzoek: ze moet een Alpha Pokémon uitschakelen op Deertrack Heights. Ook vertelt ze je over de almachtige Sinnoh, een godheid die de Hisui-regio geschapen heeft en die de Diamond Clan eerbieden.

Blijf doorlopen en je zult bij een pad komen dat de berg op leidt, met fakkels naast het pad. Volg het pad en je zult op een gegeven moment bij een splitsing komen. Ga de trap op naar rechts. Je zult Mai en Professor Laventon weer tegenkomen, en Mai wijst de Alpha Pokémon aan: een Kricketune.

Alpha Pokémon zijn te herkennen aan hun gloeiende rode ogen. Ze zijn groter dan normale Pokémon en ook een stuk sterker. Bovendien kennen ze speciale aanvallen die de soort normaal gesproken niet kent. Wees op je hoede als je een Alpha ziet rondlopen, want ze zijn zeer aggressief.

Zorg dat je klaar bent om te vechten en loop dan naar de Lv. 12 Alpha Kricketune toe om het tegen hem op te nemen.

Na het gevecht zal Mai je Pokémon genezen. Dan verschijnt een andere Pokémon: Wyrdeer, die je wel lijkt te mogen. Nadat Wyrdeer weer wegloopt komt Rei/Akari aanrennen, die vertelt dat ze op deze plek een basiskamp gaan opzetten. Mai bedankt je voor je hulp en vertrekt dan weer.

Nu er een nieuw basiskamp gebouwd is, kun je voortaan kiezen waar in de Obsidian Fieldlands je je excursie begint. Ook kun je direct naar een van je basiskampen toe reizen vanaf de Arc Phone-kaart.

Jubilife Village

Met zijn allen keren jullie terug naar Jubilife Village voor het avondeten. Bij de Wallflower vertellen Beni en Laventon dat er een Kleavor getroffen is door de bliksem en sindsdien leden van het Galaxy Team aanvalt. De professor stelt voor dat jullie binnenkort maar eens poolshoogte gaan nemen.

Summoned by Commander Kamado

De volgende ochtend maakt Rei/Akari je wakker, en hij/zij vertelt dat commandant Kamado je wil spreken. Maar voordat jullie naar het hoofdkwartier kunnen gaan, verschijnen twee nieuwe personages: Adaman en Irida, die in een hevige ruzie verwikkeld zijn. Ga na het gesprek het hoofdkwartier in en begeef je naar de derde verdieping, waar Kamado al op je staat te wachten.

Kamado, Adaman en Irida bespreken de Kleavor die mensen aan het aanvallen is. Dit blijkt een Noble te zijn: één van de Pokémon die door de Pearl Clan geëerd wordt. Adaman en Irida introduceren zich, en Kamado stelt voor om jou te sturen om de situatie op te lossen.

The Frenzy of the Lord of the Woods

Ga terug naar de begane grond en ga het kantoor van Cyllene in. Hier staan Rei/Akari en Professor Laventon ook al op je te wachten. Ze geven uitleg over de missie, en de professor stelt voor om te beginnen met uit te zoeken wat voor offers de Pearl Clan voor hun Noble achterlaten. Dan verschijnen Adaman en Mai, die je vragen om Kleavors woede te bedwingen.

Mai vertelt dat Kleavor zich in de Grandtree Arena in het Heartwood bevindt. Om te beginnen zul je met Kleavors Warden moeten praten, een jongen genaamd Lian. De Grandtree Arena ligt in het zuidoosten van de Obsidian Fieldlands; Rei/Akari stelt voor om naar het zojuist opgezette Heights Camp in de Obsidian Fieldlands te gaan om je reis te beginnen.

Wanneer je het hoofdkwartier probeert te verlaten, zal een bewaker genaamd Bagin je tegenhouden. Maak een babbeltje met hem, en voor een kleine prijs zal hij je leren hoe je extra voorwerpen in je tas kunt dragen. Dit kun je herhaardelijk doen, maar de prijs stijgt wel iedere keer.

Wanneer je naar de uitgang van het dorp loopt, zul je Volo weer treffen. Hij geef je 3 Super Potions en vertrekt dan weer. Ga naar de Obsidian Fieldlands wanneer je klaar bent om erop uit te trekken, en begin je reis vanaf het Heights Camp.

Obsidian Fieldlands

Wanneer je arriveert bij het Heights Camp, zul je links achter het kamp een helling omhoog zien. Loop de helling op en je zult in de verte de grote boom zien waar je doel ligt. Sla linksaf en volg het pad naar beneden. Wanneer je ongeveer 250 meter van je doel af bent, sla dan rechtsaf. Loop tussen de heuvels door naar beneden, en je zult bij een strand komen.

Bij het strand zul je de rivier over kunnen steken. Pas op, want op de andere oever loopt een Alpha Bibarel rond. Je komt uit bij een beekje dat uit een bos loopt. Loop het bos in en blijf het beekje volgen, uiteindelijk kom je bij een pad met fakkels.

Blijf het pad met de fakkels volgen en je zult een paar spandoeken van de Pearl Clan zien. Loop nog een stukje verder door en je zult Lian ontmoeten, Kleavors Warden. Hij vertelt dat niemand nu bij Kleavor mag komen, en daagt je uit voor een gevecht.

Na het gevecht zal Irida verschijnen. Lian en Irida vertellen dat ze Kleavor normaal gesproken kunnen kalmeren door hem zijn favoriete voedsel te geven, maar dat dit nu niet werkt. De twee vragen om je hulp bij zoeken naar een manier om Kleavors woede te bedwingen. Voor nu is er niets wat je kunt doen, dus keer terug naar een basiskamp.

Wanneer je wegloopt, zal je Arc Phone af gaan. Je kunt nu op de kaart op de X-knop drukken om rechtstreeks naar een van de basiskampen in het gebied te gaan.

Eenmaal terug in een basiskamp praat je met Professor Laventon, die je mee terug zal nemen naar zijn laboratorium.

Jubilife Village

Terug in zijn laboratorium komt de professor met een theorie om Kleavor te kalmeren: namelijk door zijn favoriete eten in een bal te vormen en naar hem toe te gooien. Nu jullie een plan hebben, is het tijd om weer terug te keren naar de Grandtree Arena.

Wanneer je naar de uitgang van Jubilife Village gaat, zul je Mai weer tegenkomen. Ze vertelt dat ze nieuws voor je heeft en neemt je mee naar het Heights Camp.

Obsidian Fieldlands

Bij het Heights Camp zul je Adaman en Wyrdeer treffen. Adaman vertelt dat Wyrdeer je graag wil helpen, en hij zal je een Celestica Flute geven. Met deze fluit kun je Wyrdeer oproepen om op hem te rijden! Ook zal Wyrdeer je een Mind Plate geven. (Dit voorwerp kun je op dit moment nog niet gebruiken.)

Druk op de + knop om op Wyrdeer te springen, en gebruik dezelfde route als eerst om terug te keren naar de Grandtree Arena. Eenmaal aangekomen praat je met Lian. Dan komt Irida aanlopen, die eerst nog wil controleren of je sterk genoeg bent en je uitdaagt voor een gevecht.

Na het gevecht zal Irida je Pokémon genezen. Nadat ze je plan horen zullen Irida en Lian balsems voor je maken die je naar Kleavor kunt gooien. Dan zal Lian Kleavor oproepen. Kies “I'm ready” wanneer je je voorbereid hebt, en het gevecht zal beginnen!

Om een Noble Pokémon te bedwingen, zul je meer moeten doen dan hem verslaan in een Pokémon-gevecht. De enige manier om Kleavor te kalmeren is door balsems naar hem te gooien tot zijn razernijbalk (bovenaan het scherm) leeg is. Balsems gooien werkt op dezelfde manier als Poké Balls gooien, maar pas op, want de Noble zal je genadeloos aanvallen.

Kleavors ogen zullen kort glimmen voordat hij zijn aanval ontketent. Wanneer je dit ziet, druk dan snel op de Y-knop om te ontwijken. Als je Kleavor tegen een muur aan laat knallen, zal hij tijdelijk versuft zijn. Dit is je kans om één van je Pokémon in te zetten om een Pokémon-gevecht te beginnen. Als je het Pokémon-gevecht wint, zal Kleavor tijdelijk knock-out zijn en zullen balsems extra effectief zijn!

Wanneer je Kleavor gekalmeerd hebt, zal hij weer terugkeren naar normaal. Als dank geeft hij je de Insect Plate en loopt hij weer weg. Lian en Irida zullen je ook bedanken, en je 3 Sitrus Berries geven. Nu de missie voltooid is, is het tijd om terug te keren naar Jubilife Village en de commandant te informeren.

Jubilife Village

Wanneer je het dorp weer binnenloopt, kom je Volo weer tegen. Hij ziet dat je twee Plates heeft en vraagt om ze te zien. Na ze kort te bestuderen vertrekt hij weer. Ga naar het hoofdkwartier, loop de trappen op naar de hoogste verdieping en praat met Kamado.

Kamado zal je feliciteren, maar hij heeft slecht nieuws: elders in de regio zijn andere Noble Pokémon ook onbedwingbaar geworden…