Startpagina » Pokémon Legends: Arceus » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough » Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Original One

Pokémon Legends: Arceus Walkthrough – Original One

Nadat je het hoofdverhaal van Pokémon Legends: Arceus hebt afgerond en de credits hebt gezien, is het avontuur nog niet voorbij. Want zodra je verder speelt, verschijnt een bekend bericht op je Arc Phone: zoek alle Pokémon…

A New Day Dawns

Verlaat je kamer, en Rei/Akari staat al op je te wachten. Hij/zij vertelt dat het tijd is om verder te werken aan het volledig maken van de Pokédex, en vraagt je mee te komen naar het kantoor van Cyllene.

Maak ook een praatje met Professor Laventon in zijn lab. Hij zal je de twee starter-Pokémon geven die je nog niet hebt!

Begeef je naar het kantoor van Cyllene, waar jullie de status van de Pokédex zullen bespreken. Volo komt binnenlopen en biedt zijn hulp aan bij het onderzoeken van de Legendarische Pokémon in Hisui.

The Researcher of Myths

Obsidian Fieldlands

Ga allereerst naar de Obsidian Fieldlands en kies het Heights Camp als je bestemming. Achter het kamp zul je Volo zien staan bij een gegraveerde muur. Hij vertelt je over een godheid genaamd Arceus, waarover verteld wordt op de Plates die je tot nu toe verzameld hebt. Dan vraagt hij je mee te komen naar Grueling Grove.

Grueling Grove ligt in het noordoosten van de Obsidian Fieldlands. Om er snel te komen, kun je berg achter het basiskamp op klimmen. Wanneer je op de top staat, vlieg dan met Braviary richting Mount Coronet. Tussen de heuvels is een vallei die naar Grueling Grove leidt.

Bij Grueling Grove staat Volo al op je te wachten. Dan verschijnt plotseling een Alpha Vespiquen.

Nadat je de Vespiquen verslagen of gevangen hebt, zul je de Stone Plate ontvangen. Volo stelt voor om Cogita een bezoekje te brengen, die misschien meer informatie over de andere Plates heeft.

Keer terug naar een basiskamp en verlaat de Obsidian Fieldlands. Ga dan naar de poort van Jubilife Village en kies het Ancient Retreat als je bestemming.

Ancient Retreat

Ga de hut van Cogita in en praat met haar. Ze zal je een aantal hints geven over waar je de resterende Plates kunt vinden. Kies alle vijf de opties, en je zult vijf missies ontvangen. Vervolgens kies je “Never mind” om het gesprek te beëindigen.

Je kunt nu de vijf missies in iedere volgorde doen die je wilt. Er is één uitzondering: om The Plate of Snowpoint Temple kunnen voltooien, moet je eerst The Plate of Firespit Island moeten voltooien.

The Plate of the Lakes

Om deze Plate te bemachtigen, zul je terug moeten keren naar de drie meren van de Hisui-regio en de Legendarische Pokémon vangen die de meren beschermen.

Obsidian Fieldlands

In de Obsidian Fieldlands vind je Lake Verity in het westen van het gebied. Wanneer je de grot in het midden van het meer binnen gaat, zal Mesprit verschijnen en je uitdagen.

Crimson Mirelands

Lake Valor vind je in de Crimson Mirelands. Vanaf het Diamond Settlement ga je een klein stukje naar het noordoosten om het meer te bereiken. Ga de grot in het midden in, en Azelf zal je uitdagen.

Aan de oever van Lake Valor zul je Adaman vinden. Wanneer je hem aanspreekt, zal hij je uitdagen voor een gevecht. Als je dit wint, dan ontvang je het Adamant Crystal. Met dit voorwerp kun je Dialga transformeren van/naar zijn Origin Forme!

Alabaster Icelands

Het laatste meer, Lake Acuity, bevindt zich in de Alabaster Icelands. Klim vanaf het Icepeak Camp de berg op en je bereikt het meer. Als je de grot in het midden binnengaat, zal Uxie verschijnen.

Nadat je de derde Legendarische Pokémon gevangen hebt, zul je de Draco Plate bemachtigen.

Breng ook een bezoekje aan het Pearl Settlement, waar je Irida kunt vinden. Ook haar kun je uitdagen voor een gevecht. Voor je overwinning zul je de Lustrous Globe ontvangen, een voorwerp dat Palkia laat transformeren van/naar zijn Origin Forme.

The Plate of Firespit Island

Cobalt Coastlands

Wanneer je naar de Cobalt Coastlands reist, zul je bij het basiskamp begroet worden door Palina en Irida. Palina vertelt dat er een situatie is op Firespit Island en vraagt je om mee te komen.

Reis naar de Molten Arena op Firespit Island toe vanaf de kaart, en loop achter het altaar naar links toe. Bij een grotingang zul je Iscan en Irida zien staan. Samen gaan jullie de grot in, waar een Legendarische Pokémon jullie staat te wachten: Heatran!

Heatran zal zichzelf verhullen in een barrière van vlammen, en je aanvallen. Hij kan drie verschillende aanvallen gebruiken. Allereerst probeert hij je te tacklen; druk snel op de Y-knop om weg te rollen zodat je niet met Heatrans vlammen in contact komt. Ook kan hij rotsen onder je uit de grond laten schieten; blijf in beweging of rol weg met de Y-knop om dit te ontwijken. Ten slotte zal hij een vuurbal naar je toe schieten die een tijdje achter je aan blijft vliegen.

Aanvankelijk zul je geen Pokémon in kunnen zetten, je moet eerst Heatrans barrière doorbreken. Dit doe je door voorwerpen als Spoiled Apricorns, Balls of Mud en Sticky Globs naar Heatran toe te gooien. Rondom de arena kun je Balls of Mud oprapen als je deze niet bij je hebt.

Nadat je een aantal Balls of Mud naar Heatran gegooid hebt, zal hij versuft raken en verdwijnt zijn barrière. Dit is je kans om een Poké Ball te gooien of één van je Pokémon in te zetten. Raak Heatran in zijn rug om hem 1 tot 2 beurten te verlammen!

Wanneer je Heatran gevangen hebt, zul je de Iron Plate bemachtigen.

The Plate of Moonview Arena

Coronet Highlands

Ga naar de Coronet Highlands, en kies het Summit Camp als je bestemming. Loop van daaruit naar de Moonview Arena toe (links van het basiskamp), waar je Melli en Cabala zult vinden. Ze vertellen over een Pokémon genaamd Cresselia, die in de Moonview Arena verschenen is.

Loop de arena in, en Cresselia zal verschijnen.

Zodra je in de buurt komt, zal Cresselia je personage verwarren. Hierdoor worden de bewegingscontrols van je analoogstick omgekeerd. Cresselia zal het gevecht beginnen met een schild om haar heen, maar zodra je hier een Pokémon of iets anders tegenaan gooit zal het verdwijnen. Je zult dan je eigen Pokémon in kunnen zetten om het tegen Cresselia op te nemen.

Maar wacht niet te lang, anders zal Cresselia haar eigen aanvallen beginnen te lanceren. Als je in aanraking komt met Cresselia's aura, dan zal dit opnieuw tijdelijk je bewegingscontrols omdraaien.

Nadat je Cresselia gevangen hebt, bemachtig je de Dread Plate.

The Plate of Snowpoint Temple

Alabaster Icelands

Snowpoint Temple staat in het meest noordelijke punt van de Alabaster Icelands, bovenop de grote berg. Reis naar het Icepeak Camp en klim dan de berg op; aan de andere kant van het meer bereik je de ingang van de tempel.

Ga de tempel in, en loop door naar het grote standbeeld rechts tegenover de ingang. Loop richting de trappen links achter het standbeeld, maar sla vóór de trappen rechtsaf. Je komt nu in een gang die naar beneden leidt. Onderaan de trappen kom je bij een grote deur.

Adaman en Sabi komen aanlopen en vertellen dat het ze nog niet gelukt is om de deur open te krijgen. Om de deur te openen, moet je de Stone Plate, Iron Plate en Icicle Plate hebben. De Stone Plate en de Icicle Plate heb je als het goed is al; om de Iron Plate te krijgen, moet je eerst de missie The Plate of Firespit Island afronden.

Wanneer je de drie benodigde Plates hebt, loop dan naar de deur en hij zal openen. Daal de trappen af en sla dan steeds rechtsaf, tot je bij een kamer komt waar je een reusachtige Pokémon aantreft: Regigigas.

Hoewel Pokémon Legends: Arceus eigenlijk geen Abilities bevat, heeft arme Regigigas nog steeds te maken met zijn Slow Start-handicap. Dit zorgt ervoor dat zijn Attack en Speed gehalveerd zullen zijn tijdens zijn eerste vijf beurten. Probeer hem dus te vangen vóór zijn zesde beurt, want anders gaat hij pijnlijke klappen uitdelen.

Als je Regigigas hebt weten te vangen, dan ontvang je de Blank Plate.

The Plate of Prelude Beach

Jubilife VIllage

Wanneer je terugkeert naar Jubilife Village, zul je Kamado tegenkomen. Hij heeft bericht gehad van Cogita en vraagt je mee te komen naar Prelude Beach.

Verlaat Jubilife Village voor de verandering door de poort in het zuiden en volg het pad naar de zee om bij Prelude Beach te komen. Op de pier staat Kamado al op je te wachten. Hij zal je uitdagen voor een gevecht!

Na je overwinning zal Kamado je de Fist Plate overhandigen.

Seeking the Remaining Plates

Wanneer je de vijf bovenstaande missies hebt voltooid, zul je deze missie krijgen. Keer terug naar Jubilife Village en kies dan het Ancient Retreat als je bestemming.

Ancient Retreat

Ga de hut van Cogita in en spreek haar aan; ze zal om drie blokken Wood (hout) vragen voordat ze je meer zal vertellen. Hout kun je vinden in dicht beboste gebieden in bijvoorbeeld de Obsidian Fieldlands. Haal zo nodig hout uit je voorwerpenopslag en geef ze dan aan Cogita. Als dank zal ze je de Pixie Plate overhandigen.

Volo stelt voor om de Celestica Ruins te gaan bekijken, nu jullie zoveel Plates verzameld hebben. Verlaat Cogita's hut en keer terug naar Jubilife Village; kies dan de Coronet Highlands als je bestemming.

Coronet Highlands

Reis naar het Summit Camp toe, en loop dan richting het westen, rechts van het basiskamp. In het Sacred Plaza zul je Volo zien staan bij een verwoest standbeeld. Hij vertelt dat het standbeeld van de Legendarische Pokémon Giratina was; de tegenhanger van Dialga en Palkia.

Je volgende bestemming is de Temple of Sinnoh aan de top van Mount Coronet, waarvan Volo denkt dat Giratina er zal verschijnen. Loop dus een stukje terug naar het Summit Camp en klim dan rechts van het kamp de berg op. Ga door de tunnel bovenaan de berg en je bereikt de Temple of Sinnoh.

Temple of Sinnoh

Achterin de Temple of Sinnoh zul je Volo weer vinden. Daar biecht hij op wat zijn echte plannen waren: hij heeft gebruik gemaakt van Giratina's krachten om de tijd-ruimteverstoring boven Mount Coronet te openen, in een poging om Arceus te bereiken. Dan onthult hij dat hij zelf de laatste Plate heeft, en eist dat je jouw Plates overhandigt.

Nadat je zijn team verslagen hebt, zal Volo zich nog niet gewonnen geven. Vanuit de schaduwen verschijnt de Legendarische Pokémon Giratina, die je aanvalt.

Wanneer je Giratina's HP verlaagd hebt naar nul, is het gevecht nog niet afgelopen! Giratina zal transformeren in zijn Origin Forme, en al zijn HP genezen voor de tweede ronde.

Als je Giratina hebt weten te verslaan, zal hij vluchten en geeft Volo zich eindelijk over. Hij overhandigt je de laatste Plate: de Spooky Plate. Nu je alle Plates verzamelt hebt, zal je Celestica Flute transformeren in de Azure Flute.

The Deified Pokémon

Nu je de Azure Flute en alle Plates verzameld hebt, staat je nog maar één ding te doen: “zoek alle Pokémon”…

Jubilife Village

Wanneer je terugkeert naar Jubilife Village, zullen Professor Laventon en de poortwachter je roepen. Ze vertellen dat een enorme schaduw gesignaleerd is in de Cobalt Coastlands. Laventon vermoedt dat dit Giratina is en stelt voor om poolshoogte te nemen.

Als je het hoofdkwartier binnen loopt, zul je Cogita tegenkomen. Zij heeft nog wat informatie voor je over drie bijzondere Pokémon: Tornadus, Thundurus en Landorus. Deze bevinden zich respectievelijk in de Alabaster Icelands, de Cobalt Coastlands en de Obsidian Fieldlands. Ze vraagt je om het drietal voor haar te vangen.

Alabaster Icelands

Tornadus verschijnt in de Alabaster Icelands, maar alleen tijdens een hagelstorm. Door de kaart te openen kun je precies zien wat voor weer het nu is, aan het icoontje links bovenin. Voor een hagelstorm moet dit twee sneeuwvlokjes zijn met rechts twee windvlagen. Als je niet het juiste weer hebt, kun je herhaaldelijk in een basiskamp slapen tot er wel een hagelstorm is.

Ga tijdens een hagelstorm naar de Bonechill Wastes, ten noorden van het Snowfields Camp. Vanaf een afstandje kun je Tornadus zien aan zijn tornado.

Zodra je in de buurt komt van Tornadus zal hij je aanvallen. Blijf uit de buurt van zijn tornado's en gooi een Pokémon op voorwerp op Tornadus om zijn schild te breken. Na een aantal pogingen zal hij versuft raken en kun je jouw Pokémon inzetten om het gevecht te beginnen.

Cobalt Coastlands

Thundurus verschijnt alleen tijdens een onweersbui. Op je kaart moet je een weericoontje van een wolk met een donderschok zien. Als je niet het juiste weer hebt, kun je herhaaldelijk in een basiskamp slapen tot het wel onweert.

Wanneer het onweert, ga dan naar het Coastlands Camp, en ten noorden van het handvormige strand zul je Thundurus in het water vinden. Je kunt hem van een afstandje herkennen aan zijn tornado.

Zodra je in de buurt komt van Thundurus zal hij je aanvallen. Ontwijk zijn tornado's door tussen ze door te zwemmen of te springen, en gooi een Pokémon of voorwerp op Thundurus om zijn schild te breken. Blijf proberen je Pokémon naar hem toe te vooien en na een paar pogingen zal het gevecht beginnen.

Om Giratina te vinden in de Cobalt Coastlands, ga je naar het Spring Path. Deze plaats is in het noordwesten van de Coastlands. Reis naar Firespit Island en vaar op Basculegion naar het westen, waar je bij een oever komt (rechts van de grote klif). Een eindje verderop zie je een grote heuvel. Klim de heuvel op met Sneasler, en je zult bij een grotingang komen.

Ga de grot binnen en je zult oog in oog komen te staan met Giratina. Je krijgt nu de kans om met hem te vechten en hem te vangen!

Nadat je Giratina gevangen hebt, zul je ook de Griseous Core ontvangen. Met dit voorwerp kun je Giratina van/naar zijn Origin Forme transformeren.

Obsidian Fieldlands

Om Landorus te doen verschijnen in de Obsidian Fieldlands, moet je wachten tot het zonnig is. Op de kaart herken je dit aan het icoontje van een zon links bovenin. Als het niet zonnig is, kun je herhaaldelijk slapen in een basiskamp tot het wel zonnig is.

Ga vervolgens naar Ramanas Island, waar je Landorus zult vinden. Zodra je bij hem in de buurt komt, zal hij wegvliegen en tornado's oproepen. Ontwijk de tornado's en gooi je Pokémon naar hem toe om zijn schild te breken. Na een aantal keer zal hij versuft raken en kun je jouw Pokémon inzetten voor een gevecht.

Ancient Retreat

Wanneer je Tornadus, Thundurus en Landorus gevangen hebt en hun Research Levels naar 10 hebt gebracht, ga dan nogmaals naar het Ancient Retreat. Praat met Cogita en ze zal je vertellen dat het trio eigenlijk een kwartet is. De vierde Pokémon is Enamorus, die verschijnt. Cogita daagt je uit om haar te vangen in de Crimson Mirelands.

Crimson Mirelands

Enamorus vind je in het midden van de Scarlet Bog, iets ten noorden van het Bogbound Camp. Net als haar broers zal Enamorus je aanvallen met tornado's en dien je haar eerst te versuffen door herhaaldelijk Poké Balls of voorwerpen op haar te gooien.

Dankzij de omgeving is Enamorus echter een stuk lastiger te vangen. Wanneer je geraakt wordt door een van de tornado's van Enamorus, kun je tijdelijk verward raken waardoor je besturingscontrols omgekeerd worden, en je tijdelijk geen Pokémon kunt berijden. Pas vooral op voor de aggresieve wilde Pokémon om je heen, want die kunnen je makkelijk te grazen nemen als je in het moeras geraakt wordt door een tornado van Enamorus.

Tip: gooi Feather Balls, Wing Balls of Jet Balls. Deze Balls vliegen namelijk een stuk verder dan andere voorwerpen, waardoor je Enamorus van een grote afstand kunt raken. Als je geluk hebt, kun je Enamorus zelfs raken terwijl je buiten haar detectieradius bent. Na een aantal keer geraakt te zijn, zal Enamorus versuft raken en kun je een Pokémon inzetten voor het gevecht.

Wanneer je Enamorus gevangen hebt, keer dan terug naar het Ancient Retreat en praat met Cogita. Ze zal je de Reveal Glass geven voor de moeite.

Met de Reveal Glass kun je Tornadus, Thundurus, Landorus én Enamorus laten wisselen tussen hun Incarnate Formes en hun Therian Formes.

Nu je alle Legendarische Pokémon gevangen hebt, is je doel van het vervolledigen van de Pokédex in zicht. Om de laatste missie af te ronden, zul je alle Pokémon in de Pokédex van nummer 1 t/m 237 gevangen moeten hebben. (Je hoeft niet iedere pagina naar Research Level 10 te brengen.) Wanneer je dit gedaan hebt, zal Professor Laventon je feliciteren en je vertellen waar je naartoe moet: de Temple of Sinnoh bovenaan Mount Coronet.

Reis naar de Coronet Highlands en kies het Summit Camp als je bestemming. Klim de berg op rechts van het kamp en ga door de grot bovenaan om de Temple of Sinnoh weer te bereiken.

Temple of Sinnoh

Loop de berg op, en ga dan helemaal naar achteren in de tempel. Achterin kun je op de A-knop drukken om op je Azure Flute spelen. Wanneer je dit doet, zal een grote trap verschijnen, die je naar een mysterieuze arena brengt.

In de arena zul je oog in oog staan met de Pokémon-god Arceus zelf. Je Arc Phone zal transformeren in een mysterieuze balsem, en het gevecht zal beginnen!

Niet voor niets wordt Arceus ook wel de god van alle Pokémon genoemd: hij zal je lastigste tegenstander zijn toe nu toe. Veel van zijn aanvallen lijken op die van Dialga en Palkia, maar ze zijn allemaal een flink stuk sterker. Voor dit gevecht zul je heel goed gebruik moeten maken van rollen met de Y-knop om Arceus zijn aanvallen te ontwijken.

Aan het begin van het gevecht zal Arceus vaak langzaam naar je toe beginnen te lopen, en dan opeens vlak voor je neus teleporteren. Als je dit ziet, druk dan snel op de Y-knop om te ontwijken, want Arceus zal een enorme explosie veroorzaken.

Ook kan Arceus een gele bol boven zijn hoofd oproepen, waar vervolgens laserstralen uit schieten. Deze laserstralen kun je niet ontlopen; je kunt ze alleen ontwijken door precies op het juiste moment op de Y-knop te drukken. Dit is ongeveer als de laserstralen hun breedste punt hebben bereikt. Deze aanval zal Arceus meerdere malen achter elkaar afvuren, dus focus op het ontwijken.

Vervolgens zal Arceus blauwe schokgolven uitstralen en tegelijkertijd een meteoor op je af vuren. Rol over de schokgolf heen met de Y-knop en blijf buiten het bereik van de oranje cirkel op de grond, die aangeeft waar de meteoor gaat landen. Zolang je in beweging blijft en over de schokgolf heen rolt, kun je deze aanval zonder al te veel moeite ontwijken.

Als je lang genoeg wacht, zal Arceus paars beginnen te gloeien en energie opladen. Er verschijnen dan een aantal paarse bollen om hem heen. Wanneer je dit ziet, gooi dan snel balsems op Arceus (niet op de bollen). Tegelijkertijd zal hij ook schokgolven uitstralen, die je moet ontwijken met de Y-knop. Indien je te lang wacht en Arceus zijn aanval volledig laat opladen, zal hij een hoop schade aan je toebrengen. Maar als je Arceus vaak genoeg raakt om deze aanval te onderbreken, zul je vervolgens een van je Pokémon in kunnen zetten voor een gevecht.

In een Pokémon-gevecht zal Arceus gebruik maken van de kracht van zijn Plates om van type te veranderen. Hij zal altijd in het type veranderen wat super-effectief is tegen het jouwe, dus wees op je hoede en probeer hem terug te raken met super-effectieve aanvallen. Het type van zijn aanval Judgment verandert ook mee.

Wanneer je Arceus zijn furiebalk voor een kwart verlaagd hebt, zal hij rood gloeien en heel andere aanvallen gaan gebruiken. Zo kan hij onder andere het hele veld laten gloeien, met uitzondering van een kleine cirkel om hem heen. Wanneer je dit ziet, ren dan snel die cirkel in, want na enkele momenten zal hij over het hele veld energie ontladen. Als je niet op tijd bij de cirkel kunt komen, probeer dan met de Y-knop te springen vlak voordat de aanval afgaat. Deze aanval is een uitstekend moment om balsems te gooien als je eenmaal dicht bij Arceus bent!

Ook zal Arceus soms opeens verdwijnen in zwarte rook. Blijf alert en kijk goed rond, want in het midden van de arena zal na enkele seconden een barst in de lucht verschijnen. Een klein poosje later zal Arceus uit de barst verschijnen en je proberen te tackelen, dus druk dan snel op de Y-knop om te ontwijken.

Op een gegeven moment zal Arceus zijn opsplitsen in verschillende rode bollen, waarna er meerdere versies van hem verschijnen met blauwe bollen boven hun hoofden. Tegelijkertijd zal het hele veld blauw oplichten. Kijk nu goed naar de Arceus-kopieën; de Arceus die rechtop staan zijn nep, en de Arceus die voorover gebukt staat is de echte. Gooi snel balsems op de echte Arceus om deze aanval te onderbreken, maar pas op: regelmatig wordt er energie ontladen over het hele veld, dus blijf in de buurt van de veilige cirkel. Als je deze aanval weet te onderbreken, kun je opnieuw één van jouw Pokémon inzetten voor een Pokémon-gevecht.

Als Arceus zijn furiebalk voor de helft leeg is, zal hij blauw gloeien. Hij gebruikt nu weer dezelfde aanvallen als tijdens de eerste fase van het gevecht, maar ze zijn nu een stukje sneller. Zodra Arceus zijn furiebalk voor driekwart leeg is, zal hij afwisselen tussen de blauwe en rode fases, dus onthoud goed welke aanvallen bij welke fase horen.

Wanneer het je gelukt is om Arceus te verslaan, zal hij je kracht en je moed erkennen. Als beloning zal hij je de Legend Plate geven, én hij zal zich bij je team voegen!

De Plates die je tot nu toe hebt verzameld, kun je op Arceus gebruiken om hem van type te veranderen. De Legend Plate die je zojuist gekregen hebt is speciaal: als je deze op Arceus gebruikt, zal hij automatisch van type veranderen wanneer je de aanval Judgment gebruikt, naar een type wat super-effectief is tegen zijn doelwit.

Nu je de godheid Arceus aan je team hebt toegevoegd, is er niets meer in de Hisui-regio wat je nog kan tegenhouden. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! In de versie 1.1.0 update is er namelijk een extra post-game verhaal toegevoegd: Daybreak.