Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee!

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee!

Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Pokémon: Let's Go, Eevee!, aangekondigd tijdens een persconferentie in Japan op 30 mei 2018, zijn de eerste Pokémon RPG's voor de Nintendo Switch.

In Pokémon: Let's Go ga je opnieuw op reis door de Kanto-regio, met Pikachu of Eevee aan je zijde. De game combineert elementen van de Pokémon-basisserie en van Pokémon GO. Zo werkt het vangen van wilde Pokémon hetzelfde als in Pokémon GO, maar kun je het vervolgens met je Pokémon opnemen tegen andere Trainers in klassieke gevechten.

Voor het eerst zal het mogelijk zijn om Pokémon in lokale tweespelerstand te spelen; samen met een andere speler kun je de regio verkennen en het opnemen tegen Trainers. Bovendien kun je voor ieder profiel op je Nintendo Switch een apart spelbestand aanmaken. De game zal enkel de 150 Pokémon uit de eerste generatie bevatten, al zullen de Alola Forms uit Pokémon Sun & Moon ook verschijnen.

De game zal ook met Pokémon GO kunnen verbinden; zo kun je Pokémon van de mobiele game naar de Nintendo Switch sturen, en zul je ook speciale voorwerpen kunnen ontvangen in Pokémon GO. Bovendien zul je op deze manier een gloednieuwe Pokémon kunnen bemachtigen.

Samen met de game zal een speciaal accessoire worden uitgebracht: de Poké Ball Plus. Deze gadget stelt je in staat om met één van je Pokémon te wandelen in de echte wereld. Ook kan de Poké Ball Plus gebruikt worden om Poké Balls te gooien in het spel zelf via bewegingsbesturing, en bevat het apparaat een joystick en knop om het spel met knoppenbesturing te spelen. De Poké Ball Plus kan tevens gebruikt worden als Pokémon GO Plus in Pokémon GO.

Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Pokémon: Let's Go, Eevee! zijn sinds 16 november 2018 beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Informatiepagina's