Zoals gewoonlijk is het doel in Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee, om de acht Badges van de Kanto-regio te veroveren, waarna je je kracht mag meten bij de Pokémon League. Hieronder zie je welke krachtige Trainers de Gym Leaders vertegenwoordigen.

#1 Pewter City

Zodra je binnenloopt, word je aangesproken door een man die je een uitdaging geeft: hij wil dat je hem een Water- of Grass-type Pokémon laat zien, anders mag je de Gym niet in. De makkelijkste Grass-type Pokémon om te vangen zijn Oddish (in Let's Go, Pikachu!) of Bellsprout (in Let's Go, Eevee!), die overal op Route 1, Route 2 en in Viridian Forest verschijnen. Gebruik de Pokémon Box in je Bag-menu om Oddish in je Party te stoppen en laat hem dan zien aan de man in de Gym, die je door zal laten.

Loop verder naar binnen en versla de Trainers op je pad (of loop om ze heen) om de Gym Leader, Brock, te bereiken.

+
Gym Leader Brock
Gym Leader Brock
Geodude Lv. 11
Onix Lv. 12

Nadat je Brock hebt verslagen, ontvang je de Boulder Badge! Hiermee zullen geruilde Pokémon tot Lv. 20 naar je luisteren. Ook ontvang je TM01 Headbutt.

#2 Cerulean City

Zodra je de Gym binnenstapt, word je gevraagd om een Pokémon van minimaal Lv. 15 te laten zien. Als je dit niet hebt, zul je nog even moeten trainen door Pokémon te vangen op Route 4, 24 of 25. Je kunt ook Rare Candies gebruiken, als je deze hebt.

Loop verder naar achteren en versla of vermijd de Trainers op je pad. Achterin de Gym ontmoet je Misty, de Gym Leader. Spreek haar aan om het gevecht te beginnen!

+
Gym Leader Misty
Gym Leader Misty
Psyduck Lv. 18
Starmie Lv. 19

Voor je overwinning ontvang je de Cascade Badge, waarmee geruilde Pokémon tot en met Lv. 30 naar je luisteren. Ook ontvang je TM29 Scald, een krachtige Water-type aanval.

#3 Vermilion City

De Vermilion City Gym is iets lastiger dan de Gyms tot nu toe. Om bij de Gym Leader te komen moet je namelijk niet alleen langs de Trainers zien te komen, je moet ook een puzzle oplossen. In de Gym staan in totaal 15 vuilnisbakken, waaronder een rode en een blauwe. Om de barrière voor de Gym Leader uit te schakelen, dien je twee knoppen in te drukken die onder de vuilnisbakken verstopt zijn.

Door de Trainers te verslaan ontvang je hints over hoe je de knoppen kunt vinden. De eerste knop zit altijd onder een vuilnisbak die naast de blauwe vuilnisbak staat. De tweede knop zit in een vuilnisbak naast de eerste, maar staat niet naast de rode vuilnisbak. Let op: je moet de knoppen achter elkaar indrukken, anders zal de puzzel resetten.

Gebruik de hints om de juiste knoppen te vinden en spreek dat de Gym Leader, Lt. Surge, aan om hem uit te dagen!

+
Gym Leader Lt. Surge
Gym Leader Lt. Surge
Voltorb Lv. 25
Magnemite Lv. 25
Raichu Lv. 26

Voor je overwinning ontvang je de Thunder Badge, waarmee geruilde Pokémon tot Lv. 40 naar je zullen luisteren. Ook krijg je TM36 Thunderbolt en… de handtekening (Autograph) van Lt. Surge.

#4 Celadon City

Om de Celadon City Gym binnen te mogen, moet je een schattige Pokémon laten zien. Gelukkig heb je een onweerstaanbaar snoezige Pokémon op je schouder of hoofd zitten. Zet je partner-Pokémon in je Party en laat hem zien aan het meisje, en je zult naar binnen mogen.

Loop onder de bogen naar achteren, en dan naar rechts om de eerste Trainer te bereiken. Nadat je haar verslagen hebt kom je bij twee bosjes, die je weg kunt hakken. Neem het pad omhoog (omlaag leidt terug naar de ingang), en dan naar links (rechts leidt naar een Trainer). Blijf dit pad volgen tot je weer bij twee bosjes komt. Ga hier naar links, en volg het pad naar de andere kant van de Gym. Kies het rechterbosje, en vervolgens weer het linkerbosje.

Nu zul je bij de Gym Leader, Erika, uitkomen!

+
Gym Leader Erika
Gym Leader Erika
Tangela Lv. 33
Weepinbell Lv. 33
Vileplume Lv. 34

Met de Rainbow Badge in je bezit zullen geruilde Pokémon tot Lv. 50 je gehoorzamen. Ook geeft Erika je TM53 Mega Drain, een krachtige Grass-type aanval.

#5 Saffron City

In de Saffron City Gym krijg je weer een flinke puzzel voor je kiezen! De Gym bestaat uit een serie gebouwen, met op ieder dak een aantal teleporters zoals je ook in het Silph Co-gebouw zag. Je dient nu de juiste teleporter te vinden, die je naar de Gym Leader brengt. Naast de Gym Leader zijn er nog zes Trainers waar je mee kunt vechten. Ze gebruiken allemaal Psychic-type Pokémon, die zwak zijn tegen Bug-, Dark- en Ghost-type aanvallen. Als je eerder je Kanto Pokémon geruild hebt voor Dark-type Alola Forms, is dit hun grote moment, want Psychic-type aanvallen zijn compleet ineffectief tegen Dark-type Pokémon!

Geen zin in een partijtje trial and error? Stap dan op de teleporter bij de ingang van de Gym, en volg dan een van de volgende paden om bij de Gym Leader te komen.

 • Snelste pad, met de minste Trainers: Linksboven, rechtsboven, rechtsonder, rechtsonder, rechtsboven, linksboven, linksboven.
 • Pad met alle Trainers: Linksboven, rechtsboven, linksboven, rechtsonder, rechtsonder, rechtsonder, linksboven, linksboven, linksboven.

Wanneer je het hoogste gebouw bereikt hebt, sta je oog in oog met de Gym Leader: Sabrina! Met behulp van de andere teleporter kun je meteen weer teruggaan naar de ingang van de Gym.

+
Gym Leader Sabrina
Gym Leader Sabrina
Mr. Mime Lv. 43
Slowbro Lv. 43
Jynx Lv. 43
Alakazam Lv. 44

Voor je overwinning ontvang je de Marsh Badge! Deze zorgt ervoor dat geruilde Pokémon tot Lv. 60 je gehoorzamen (als je al andere Badges verzamelt hebt, kan dit getal hoger liggen). Ook krijg je TM33 Calm Mind.

#6 Fuchsia City

Wanneer je de Fuchsia City Gym binnenkomt, loopt de gids naar je toe die je een uitdaging geeft. Om de Fuchsia City Gym uit te mogen dagen, moet je minstens 50 verschillende Pokémon gevangen hebben in je Pokédex. Heb je dit niet, dan zit er niets anders op dan terug de wildernis in te trekken en wat meer Pokémon te vangen! Vergeet niet dat je je Pokémon ook kunt evolueren in plaats van ze in het wild te vangen, en je kunt natuurlijk ruilen met andere spelers om je Pokédex uit te breiden.

Wanneer je aan de vereiste voldoet, zal blijken dat de gids eigenlijk de Gym Leader, Koga, was! Koga teleporteert naar zijn plaats in het midden van de Gym, en de echte gids verschijnt om je wat advies te geven. De Trainers in de Fuchsia City Gym gebruiken Poison-type Pokémon. Kijk uit voor statuseffecten en gebruik Ground- of Psychic-type aanvallen om ze te slim af te zijn. Dit is een goed moment om je TM's voor Dig, Drill Run of Psychic te gebruiken.

Loop naar de Gym Leader toe en… helaas, er staan onzichtbare muren in de Fuchsia City Gym! Iedere paar seconden zal mist verschijnen waardoor je heel vaag kunt zien waar de muren zich bevinden.

Om bij Koga te komen, loop je eerst naar de rechtermuur. Loop langs de rechtermuur zigzaggend naar de achterkant van de Gym, tot je bij de Ace Trainer komt. Ga vanaf de Ace Trainer naar links langs de achterste muur, tot je in de linkerbovenhoek komt. Loop dan schuin naar beneden en naar rechts; je zult bij twee Jugglers komen. Vanaf de onderste Juggler loop je schuin naar links en naar beneden, tot je niet verder kunt. Loop dan schuin naar rechtsonder, langs de muren, en je zult bij Koga komen.

+
Gym Leader Koga
Gym Leader Koga
Weezing Lv. 43
Muk Lv. 43
Golbat Lv. 43
Venomoth Lv. 44

Voor je overwinning overhandigt Koga je de Soul Badge; hiermee zullen geruilde Pokémon tot Lv. 70 je gehoorzamen (als je al andere Badges verzamelt hebt, kan dit getal hoger liggen). Als klap op de vuurpijl ontvang je ook nog eens TM27 Toxic. Na het gevecht zullen de onzichtbare muren verdwijnen en kun je zo naar buiten lopen.

#7 Cinnabar Island

Zodra je binnenkomt zal de Gym Leader, Blaine, zich al introduceren. Loop naar achteren en praat met Blaine om de quizshow te beginnen!

Tijdens de quiz zul je 5 vragen krijgen. Als je de vraag juist beantwoordt, krijg je een Blaine-pop. Zo niet, dan moet je met een Trainer vechten en krijg je daarna alsnog een Blaine-pop. De Trainers in deze Gym gebruiken Fire-type Pokémon, dus neem ze te grazen met Water-, Ground- of Rock-type aanvallen.

In tegenstelling tot de originele games kun je niet de vraag juist beantwoorden en alsnog met de Trainer vechten. Indien je wilt vechten, moet je dus de vraag expres onjuist beantwoorden. Ook heb je niet de optie om je Pokémon tussentijds te wisselen of te genezen, zelfs niet voor de Gym Leader! Maar geen zorgen: als je verliest van een Trainer, kun je in de herkansing gewoon verdergaan waar je gebleven was.

De volgende antwoorden tellen als correct:

 • Which of these is the Spitfire Pokémon?
  Magmar
 • How many Gym Badges certified by the Pokémon League are there?
  Eight
 • A Steel-type move used on a Fire-type Pokémon will be…?
  Not very effective
 • TM28 contains the move Tombstony.
  False of What's that?!
 • Who are you about to battle?!
  Alle antwoorden zijn juist.

Wanneer je 5 Blaine-poppen hebt verzameld, zul je met de Gym Leader, Blaine, mogen vechten!

+
Gym Leader Blaine
Gym Leader Blaine
Magmar Lv. 47
Rapidash Lv. 47
Ninetales Lv. 47
Arcanine Lv. 48

Voor je overwinning overhandigt Blaine je de Volcano Badge! Deze zorgt ervoor dat geruilde Pokémon tot Lv. 80 je gehoorzamen. Ook krijg je TM46 Fire Blast, een krachtige Fire-type aanval.

#8 Viridian City

De Pokémon Gym in Viridian City komt misschien bekend voor: de pijlen uit de Team Rocket Hideout keren terug! Zodra je op een pijl stapt, word je in die richting geslingerd totdat je een geel paneel raakt. De Trainers gebruiken Ground-type Pokémon; versla ze met Water-, Grass- of Ice-type aanvallen.

Er zijn twee paden door de Gym. Eén pad leidt je langs een aantal Trainers, en het andere leidt je naar de Gym Leader. Om met de Trainers te vechten, stap je op de pijl naar rechts. Versla de eerste Trainer en stap op de pijl naar links om bij de volgende te komen. Vervolgens neem je de pijl omhoog, dan de pijl naar rechts en ten slotte de pijl naar links om weer bij de ingang te komen.

Om de Gym Leader te bereiken stap je bij de ingang op de pijl naar links, achter het linkerstandbeeld. Loop dan naar boven, en stap op de blauwe pijl die naar rechts wijst. Loop langs de twee Trainers en stap op de laatste blauwe pijl naar boven. Dan verschijnt het pad naar de Gym Leader. En wat blijkt: het is niemand minder dan Giovanni, de leider van Team Rocket!

+
Gym Leader Giovanni
Gym Leader Giovanni
Dugtrio Lv. 49
Nidoqueen Lv. 49
Nidoking Lv. 49
Rhydon Lv. 50

Nadat je Giovanni voor de laatste keer verslagen hebt, overhandigt hij je de Earth Badge. Hiermee zullen alle geruilde Pokémon je gehoorzamen. Ook krijg je TM41 Earthquake!