Er zijn enkele Trainers die zoveel van een bepaalde soort Pokémon houden dat ze zich volledig wijden aan het trainen van die Pokémon. Deze Trainers staan ​​bekend als Master Trainers en zijn overal in de Kanto-regio te vinden nadat je de Hall of Fame hebt betreed. Ze dragen rood en hebben niets dan hun favoriete Pokémon in hun hoofd, dus je weet precies welke Pokémon ze gebruiken!

De meeste van deze Master Trainers willen vechten tegen een andere Trainer die de soort Pokémon gebruikt waar ze van houden, maar verwacht niet dat deze gevechten makkelijk zullen zijn. Deze Trainers gebruiken Pokémon tussen Lv. 65 en Lv. 80 met hoge stats dankzij Go Power – plus je kunt geen items in deze gevechten gebruiken! Als je er klaar voor bent om een ​​van hen uit te dagen, plaats dan de Pokémon waar ze van houden aan het hoofd van je team en wees voorbereid. Het is de enige Pokémon die je kunt gebruiken in de strijd!

Voor de nieuwe Master Trainers die niet willen vechten, zul je indruk op ze moeten maken in plaats van je battle skills te laten zien. Laat ze een exemplaar zien met een hoge CP om te voldoen aan de Master Trainers die gespecialiseerd zijn in de hieronder vermelde soorten.

Titels

Wanneer je een Master Trainer verslaat, krijg je een nieuwe titel die je ware beheersing van die Pokémon laat zien. Je kunt kiezen welke titel je als actief wil instellen door naar het Development Office van GAME FREAK in Celadon City te gaan. Je actieve titel zal zichtbaar zijn wanneer je contact maakt met andere spelers voor Link Battles, dus kies je favoriete titel om te pronken!

Grand Master

Verkrijg de Grand Master-titel door de Master Trainer-titels te behalen voor de eerste 150 Pokémon in de Kanto-regio!

Battle Master

Zodra je tenminste zes titels hebt behaald, zal een speciale uitdaging beschikbaar zijn! Ga naar het Indigo Plateau om de Pokémon Trainer Red, Blue's oude rivaal en vriend, te vinden die op je wacht. Praat met hem om te vechten, maar wees gewaarschuwd! Red verslaan is geen klus. Hij heeft een team van zes krachtige Pokémon, dus breng je sterkste team naar hem toe.

+
Pokémon Trainer Red
Voorwerpen:
Key Stone
Pokémon Trainer Red
Pikachu Lv. 85
Machamp Lv. 85
Arcanine Lv. 85
Lapras Lv. 85
Snorlax Lv. 85
Mega Venusaur VenusauriteLv. 85

Battle Master

Als je wint tegen Red, krijg je de unieke Battle Master-titel, een echte manier om te laten zien dat je een van de beste bent geworden!

Waar vind ik alle Master Trainers?

Met 153 Master Trainers in Kanto is er veel werk om je Pokémon klaar te maken. Als je klaar bent om de strijd met een Master Trainer aan te gaan, gebruik dan de onderstaande lijst om te bekijken welke Master Trainer zich waar bevindt!