Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Boulder Badge

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Boulder Badge

Pallet Town

Je reis door de Kanto-regio begint in Pallet Town, waar je wakker wordt in je eigen huis. Zodra je de trap af probeert te lopen, verschijnt je rivaal; hij begroet je, en rent dan weer weg. Daal de trap af, en verlaat je huis door de deur aan de zuidkant.

Recht onderin het dorp vind je Prof. Oak's lab, maar Prof. Oak is er momenteel niet. Zodra je Pallet Town probeert te verlaten naar het noorden, zul je Prof. Oak tegenkomen. Dan komt Pikachu (in Let's Go, Pikachu!) of Eevee (in Let's Go, Eevee!) tevoorschijn, en je krijgt meteen de kans om hem te vangen!

Een wilde Pokémon!

Anders dan je misschien gewend bent uit eerdere Pokémon-games, hoef je in Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee een wilde Pokémon niet te verzwakken voor je hem kunt vangen! In plaats daarvan kun je rechtstreeks een Poké Ball gooien, maar let op: Pokémon zijn voortdurend in beweging en je moet je bal goed mikken, wil je de Pokémon vangen.

Het gooien van een Poké Ball doe je door je Joy-Con of Poké Ball Plus met een neerwaartse beweging te “gooien”. Speel je in handheldmodus, dan hoef je enkel op de A-knop te drukken en kun je richten met de linkse joystick. Hoe kleiner de cirkel is wanneer de Poké Ball de Pokémon raakt, hoe hoger de kans dat hij in de Poké Ball blijft zitten. Let ook op de kleur van de cirkel; een Pokémon met groene cirkel is een makkie, een rode cirkel geeft aan dat de Pokémon zich niet zomaar laat vangen. Als je met de Poké Ball de binnenkant van de cirkel weet te raken, wordt het een Great of zelfs een Excellent worp en heb je nog meer kans dat de Pokémon in de Poké Ball blijft zitten. Pokémon GO-spelers zullen zich meteen thuisvoelen!

Wil je later nog eens teruglezen hoe je Pokémon vangt? Selecteer dan de knop “Help” wanneer met een wilde Pokémon vecht.

Nadat je Pikachu of Eevee gevangen hebt, stuitert de Poké Ball weg! Samen met Prof. Oak ren je naar zijn lab, waar je rivaal vertelt dat er een nieuwe Poké Ball op de tafel is verschenen. Kies de Poké Ball die op en neer stuitert, en Pikachu of Eevee is van jou! Je rivaal pakt één van de andere Poké Balls: een Eevee (in Let's Go, Pikachu!) of Pikachu (in Let's Go, Eevee!). Wanneer je probeert te vertrekken, geeft Prof. Oak je bovendien de Pokédex!

Verlaat het lab, en je moeder komt aangelopen; ze geeft je de Town Map, een kaart van de Kanto-regio. Je kunt deze kaart bekijken door het menu te openen en en dan de optie Bag te kiezen. Ga dan door naar het noorden, en je bereikt Route 1.

Route 1

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

Route 1 is een vrij simpele route. Blijf naar het noorden lopen en je zult al snel het volgende dorp bereiken. Onderweg kun je wilde Pokémon vangen, om alvast wat ervaringspunten (Exp. Points) op te doen voor je Pikachu of Eevee, en je team uit te breiden. Tip: probeer alvast een Oddish (in Let's Go, Pikachu!) of Bellsprout (in Let's Go, Eevee!) te vangen, deze kan later goed van pas komen!

Pikachu of Eevee zal tijdens je tocht door Route 1 achter je aanlopen. Soms zal je partner iets zien; praat dan met hem, en je hebt de kans om een voorwerp te vinden.

Het hoge gras

In tegenstelling tot eerdere Pokémon-games zijn wilde Pokémon nu zichtbaar buiten gevechten! Een gevecht met een wilde Pokémon begint dan ook pas alleen als je tegen een Pokémon aanloopt. Je kunt dus rustig door het hoge gras lopen en een gevecht met wilde Pokémon vermijden door om ze heen te lopen.

Viridian City

Aangekomen in Viridian City is het eerste wat je zult zien, het Pokémon Center (gebouw met het rode dak). Je kunt hier alvast naar binnen, maar er is momenteel nog niets te doen. Iets verderop naar het noorden zie je twee bekende gezichten die je nog niet door zullen laten…

Ga naar het oosten van de stad en praat met de man voor de Poké Mart. Hij geeft je een Parcel voor Prof. Oak. Als je wilt, kun je dan ook meteen terug teleporteren naar het lab in Pallet Town. In plaats daarvan kun je ook op eigen houtje teruglopen, of de stad nog verder verkennen. Als je alles gezien hebt, keer dan terug naar Pallet Town.

Pallet Town

Eenmaal terug in Pallet Town ga je naar het lab van Prof. Oak en praat je met hem om hem zijn Parcel te geven. Pikachu of Eevee zal nu op je schouder of pet klimmen en met je mee liften! Dan komt je rivaal ook aangelopen en Prof. Oak heeft jullie een aantal Razz Berries.

Zodra je het lab probeert te verlaten, zal je rivaal je uitdagen voor een Trainergevecht!

+
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Eevee Lv. 6
+
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Pikachu Lv. 6

Na het gevecht zal je rivaal weer weglopen. Verlaat ook het lab en loop naar het noorden. Bij de uitgang van het dorp zie je de zus van je rivaal staan; spreek haar aan, en ze geeft je Sportswear voor je Pikachu of Eevee. Nu kan je partner-Pokémon dezelfde kleren dragen als jij!

Nieuwe menuopties

Op dit moment heb je twee nieuwe menuopties vrijgespeeld: Play with Pikachu/Eevee, en het Communicate-menu. Om te spelen met je partner-Pokémon kies je de bovenste optie in het hoofdmenu. Vervolgens kun je je partner-Pokémon aaien en hem Berries voeren. Van tijd tot zal er links onderin je scherm een icoontje van Pikachu of Eevee verschijnen; schud dan met je controller om te zien wat je partner te zeggen heeft.

In het Communicate-menu kun je ruilen en vechten met andere spelers, en Mystery Gifts ontvangen. Heb je de Poké Ball Plus gekocht? Dan kun je nu je Mythische Pokémon Mew ontvangen door naar Communicate, dan Mystery Gifts en vervolgens Get with a Poké Ball Plus te gaan. Mew zal dan meteen aan je Pokémon Box worden toegevoegd! Let op: om Mew te ontvangen moet je verbinding maken met het Internet.

Terug op Route 1 zul je halverwege de man tegenkomen die je eerder de Parcel gaf. Maak een praatje met hem en hij zal je ook nog eens een Potion geven. Aan het eind van de Route passeer je nog een Trainer die je zal uitdagen voor een gevecht.

Bij de ingang van Viridian City zul je je rivaal weer tegen het lijf lopen; hij legt je uit hoe Pokémon Centers werken. Je kunt nu verder naar het noorden, maar je kunt ook eerst naar het oosten gaan om Route 22 te bereiken. Hier zijn enkele zeldzame Pokémon te vinden!

Route 22

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

Op Route 22 vind je een aantal nieuwe Pokémon die niet op Route 1 te vinden waren. Halverwege de Route zul je je rivaal zien, en heb je de optie om het opnieuw tegen hem op te nemen. Let op: hij is deze keer iets sterker! Helemaal in het westen van de Route vind je de doorgang naar de Pokémon League, maar als je verder wilt, zul je eerst wat Badges moeten verzamelen. Check ook in het zuidwesten van de Route om 5 Poké Balls te vinden.

+
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Pidgey Lv. 3
Eevee Lv. 7
+
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Pidgey Lv. 3
Pikachu Lv. 7

Als je klaar bent om verder te gaan, ga dan vanuit Viridian City naar het noorden. Je passeert een Pokémon Gym, maar die is helaas gesloten. Ga verder en je bereikt Route 2.

Route 2

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

Loop een kort eindje naar het noorden en je bereikt de poort naar Viridian Forest. Aan de rechterkant van de Route zul je wat voorwerpen zien liggen, maar er staan boompjes in de weg waardoor je ze nog niet kunt bereiken. Onthoud dit voor later!

Viridian Forest

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

In dit donkere bos wemelt het van de wilde Pokémon en Trainers die je uitdagen. Bij de ingang is een splitsing; loop je naar links of omhoog, dan zul je enkele voorwerpen vinden, zoals 5 Poké Balls linksonder. Ga dan helamaal naar rechts om 3 Razz Berries te vinden; handig voor de Pokémon in dit bos die iets lastiger te vangen zijn. Ga dan naar het noordoosten, tot je niet verder kan. Loop vervolgens naar links en naar beneden, en blijf het pad volgen.

Halverwege zul je bij een klein zijpad nog een nieuw voorwerp kunnen vinden: een Lure. Als je dit speciale voorwerp gebruikt vanuit je Bag, dan zullen er meer wilde Pokémon verschijnen. Ook verschijnen er heel soms zeldzame Pokémon die normaal gesproken niet voorkomen in dit gebied, zoals Bulbasaur! Blijf het pad volgen, en in het noordwesten van de bos zul je de uitgang vinden.

Indien je Pokémon X & Y gespeeld hebt, zul je dit bos misschien herkennen; het Santalune Forest uit de Kalos-regio was namelijk gebaseerd op Viridian Forest!

Catch Combo

In Viridian Forest verschijnen een aantal nieuwe wilde Pokémon, dus neem je tijd om enkele van de Bug-type Pokémon te vangen. Dit is ook een goed moment om een Oddish of Bellsprout te vangen, als je dit nog niet eerder gedaan hebt.

Als je meerdere keren achter elkaar steeds dezelfde Pokémon vangt, dan begint er een zogeheten Catch Combo! Als je een lange Catch Combo maakt, dan heb je een grotere kans om sterke Pokémon of zelfs Shiny Pokémon te vinden. Shiny Pokémon zijn zeer zeldzame Pokémon met een andere kleur dan gewoonlijk. De Catch Combo stopt zodra je een wilde Pokémon van een andere soort vangt.

Ook verschijnen er soms zeldzame Pokémon die normaal niet voorkomen in het gebied, als je een Catch Combo opbouwt. Dit soort zeldzame Pokémon kun je ook vinden door een Lure te gebruiken.

Blijf, nadat je het bos verlaten hebt, nog een klein stukje doorlopen, en je zult aankomen in Pewter City.

Pewter City

In Pewter City loop je je rivaal weer tegen het lijf. Hij vertelt je over de Pokémon Gym in de stad en geeft je 5 Potions. Vergeet niet je Pokémon te genezen bij het Pokémon Center. Binnen vind je ook een man die dagelijks Pewter Crunchies verkoopt; deze genezen een Pokémon van statuseffecten. Check ook achter het Pokémon Center om een X Defense te vinden, deze kan van pas komen in het volgende gevecht!

In het noorden van de stad vind je een museum, waar je voor 50 PokéDollar mag rondkijken. Links van het museum kun je met een vrouw met een Slowpoke praten; als je haar helpt, geeft ze je een Big Pearl. Je zult niet verder kunnen gaan zonder eerst de Gym Leader van de stad te verslaan. Als je klaar bent om te vechten, ga dan naar de Pokémon Gym in het noordwesten van de stad.

Pewter City Gym

Zodra je binnenloopt, word je aangesproken door een man die je een uitdaging geeft: hij wil dat je hem een Water- of Grass-type Pokémon laat zien, anders mag je de Gym niet in. De makkelijkste Grass-type Pokémon om te vangen zijn Oddish (in Let's Go, Pikachu!) of Bellsprout (in Let's Go, Eevee!), die overal op Route 1, Route 2 en in Viridian Forest verschijnen. Gebruik de Pokémon Box in je Bag-menu om Oddish in je Party te stoppen en laat hem dan zien aan de man in de Gym, die je door zal laten.

Loop verder naar binnen en versla de Trainers op je pad (of loop om ze heen) om de Gym Leader, Brock, te bereiken.

+
Gym Leader Brock
Gym Leader Brock
Geodude Lv. 11
Onix Lv. 12

Nadat je Brock hebt verslagen, ontvang je de Boulder Badge! Hiermee zullen geruilde Pokémon tot Lv. 20 naar je luisteren. Ook ontvang je TM01 Headbutt; deze kun je vanuit je Bag en dan TM Case gebruiken om een nieuwe aanval te leren aan je Pokémon. In tegenstelling tot de originele Pokémon Red, Blue en Yellow kun je in Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee je TMs zo vaak gebruiken als je wilt.

Verlaat de Gym en je wordt aangesproken door een jongeman die zich voorstelt als Blue. Als beloning voor je overwinning geeft hij je 5 Great Balls. Vergeet niet je Pokémon te genezen, en vervolg dan je reis richting het oosten!